reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

truda! gratulacje!!! juz ci dopisałam córcie-i zmieniłam termin na 3 wg tego co napisałas....fajnie ze dziweczynka! a jak kubus? mojej kolezanki synek jak usłyszał ze bedzie miał siostre to sie rozpłakał i powiedział ze on nie wie gdzie on ma te lalki zmiescic bo autek na pewno nie wyrzuci!

reklama
truda! gratulacje!!! juz ci dopisałam córcie-i zmieniłam termin na 3 wg tego co napisałas....fajnie ze dziweczynka! a jak kubus? mojej kolezanki synek jak usłyszał ze bedzie miał siostre to sie rozpłakał i powiedział ze on nie wie gdzie on ma te lalki zmiescic bo autek na pewno nie wyrzuci!

Ha ha Kuba do wiadomosci nie dopuszczal ze bedzie mial brata zaraz mowil ze chce siostre i ma:-)

no to super! ja mam nadzieje ze nasze drugie i trzecie dzieciątko-bo tyle jest w planach to beda dziewczynki-kazda chyba dziewczyna chciała miec starszego brata...wiec nasz pierwszy bąbel bedzie starszym bratem:-D

Dziewczynki,ja juz po zabiegach fryzjerskich.Jestem bardzo zadowolona z efektu.Mam polozony jeden kolor ten co zazwyczaj (ciemna czekolada) i troche podciety sam tyl wloskow (boki nie ruszone)-niby nie duza zmiana a robi swoje.Fryzjerka sie niezle przygotowala,przyszla z wielka torba pelna akcesoriow i farb (chociaz moje DWIE spakowane w szafie torby do szpitala sa wieksze hahaha;)))) i zachecala ze robi tez manicure i henne brwi.Manicure sobie odpuscilam a z henny brwi skorzystalam wiec full service to co chcialam.Byla tak mila ze po robocie zrobilam nam obu herbatke,wyjelam ciasteczka i pogawedzilysmy chwilke o wloskach,kosmetykach i troche o ciazy.Jak wyszla to od razu poszlam spac;)))Magdalenka - ja cie rozumiem bo sama jestem uzalezniona od netu-nasza-klasa,allegro,e-mail,teraz w ciazy fora.Dla mnie net jest to kontakt ze swiatem,nowinkami,newsami-tez bym sie nie mogla obejsc!No i z moim mezem wspolne wieczory filmowe a czasem tez ze znajomymi sobie robimy a sporo filmow wlasnie sciagamy z netu,to samo muza.Za komunikatorami typu gg nie przepadam-wyznaje zasade ze jesli mieszkasz w tym samym miescie i chcesz pogadac to sie spotkaj ze mna:)Mikser mamy prawie identyczny,zreszta moja mama tez taki ma:)Tak jak mirka mimo ze wieczerze wigilijna spedzamy na 2 raty-najpierw u tesciow a potem u rodzicow,to nie wyobrazam sobie zeby nie zrobic czegos swiatecznego dla mnie i meza.Takze sniadanko swiateczne obowiazkowo,bo ma wolne w pracy a i na obie wigilie chce jakies potrawy zawiezc.A porzadki hmm... moze to zabrzmi nieskromnie ale u nas prawie zawsze jest porzadek bo...ciagle ktos przychodzi.A poniewaz krepuje mnie przyjmowanie gosci w balaganie to sprzatane jest na biezaco:)Zreszta sprzatnac male mieszkanko to nie problem:D

wiecie co? własnie rozmawiałam z kolezanka-rodzi za ok tydzien...gadałysmy o bzdurach i w pewnym momencie rozmowa zeszła na wyprawke dla malucha. moja kolezanka jest księgową-taka z zamiłowania-i domowy budzet prowadzi jak firme...i okazało sie ze po podliczeniu wszystkich kosztów poniesionych z ciaza i wyprawka wyszła nie mała sumka!! ona mi to rozdzieliła tak:
-na lekarza i badania-chodziła prywatnie, witaminy itp wydała przez cała ciąże ok 1000 zł
-usg 3d-250 zł-taki bajer ekstra:-)
- na torbe dla siebie do szpitala-koszule, szlafrok, staniki do karmienia, wszystkie gadzety kosmetyczne, kapcie itp-ok 300 zł
- na wyprawke dla córci-ciuszki, kosmetyki, pieluszki, wanienka, lozeczko, materacyk, przewijak, posciele, kocyki, rozki i tego typu sprzety-ok. 2000 zł-przy czym część ciuszków dostała, czesc kupiła nowych, czesc po lumpkiach
-wozek i fotelik ok 1500 zł
- niania i lezaczek ok 300 zł
- szafa i komoda do pokoju małej-500 zł
-opłacenie poloznej i sali do porodu rodzinnego i znieczulenia-ok 500 zł

jak to usłyszałam to sie troche załamałam...niby człowiek tego tak na codzien nie odczuwa, ale fakt faktem, za kazdym razem jak cos dla małego kupiuje to kasa leci jak szalona:nerd:
kurcze-kupe szczescia miałam ze sporo ciuszków dostałam....
ja jak teraz podliczyłam to za :
2wózki
łóżeczko
pościel+ akcesoria
ubranka
ginekolog+badania
jak dotąd =9956zł

Truda,agusia gratuluje coreczek!Truda twoja dzidzia wazy dobrze,nie jest za duza-moja w 28 tc wazyla 1380 g i podobno to jest tzw eutrofia czyli w sam raz:)Modrklejko chyba mam wiecej szczescia niz twoja kolezanka bo u nas sporo jest sponsorow i darczyncow jesli chodzi o rzeczy dla bobaska:)Najgorszy zakup to wozek-to niestety musimy kupic sami.A wyprawke te finansowana przez mnie i meza robimy skromna-najprostsze kosmetyki,uzywane ciuszki itp.Musi byc nie tylko ladna corcia ale i ladna mama :p mama tez musi miec pieniazki na ubranka dla siebie,wloski,zabiegi kosmetyczne i wyszczuplajace po porodzie oraz opalanko nad morzem w wakacje:)A wiadomo,jak bedzie zadowolona mama to i corcia:)

reklama
No dziewczyny ja wiem jak to jest bede miec dwojke dzieci a wiec niezle to kosztuje ale coz wszytscy dzieci maja i zyja chyba nikt na to nie patrzy ile kosztuje bo jak by patrzeli to by nikt prawie tych dzieci nie miał

Ja narzie uciekam pozniej sie odezwe :-)

Do góry