reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

ewelcia86 no i bardzo dobrze modry ten twój mąż siedź w domu i się kuruj :-)
Ja biorę feminatal n ale juz mam zakupiony DHA no i teraz bedzie problem czy można będzie je brać skoro to inna firma,spytam ginki na wizycie :tak:
Witaminki biorę codziennie miałam juz jednego małego kurczaka więc teraz moze być duże a co tam :-D:-D:-Dżarcik oczywiscie ja biorę codziennie a mimo to hemoglobina mi spada nie dużo ale mogło by być lepiej

reklama
Hej dziewczyny,
Ja jestem już po pracy i po lekarzu. Wszystko dobrze u nas. Szyjka długa, zamknięta, mały rusza się w brzuszku i co chwilę daje znać o sobie;-)
Wiecie co u mnie jest też chyba syndrom białego fartucha. Wzięłam mój ciśnieniomierz ze sobą na badania i wyniki były podobne jak u lekarza i znacznie wyższe niż w domu.

ewelcia nawet nie próbuj iść jutro do pracy. Najpierw się wylecz, bo najgorzej jak sie nie wyleczy przeziębienia i grypy. Firma się nie rozpadnie jak ilka dni Cię nie będzie:-) Ja do tej pory też taka byłam, szkoda mi było iść na chorobowe, ale odkąd jeste w ciąży, to zdrówko dzidziusia najważniejsze.

miotlica
, to Ci się pracowity tydzień zaczął, kiedy ty będziesz odpoczwała?:-)

Madzik
nic się nie martw, jakoś dasz radę z tym podsumowaniem. To już tylko końcówka.

Jeśli chodzi o witaminki, to ja biorę Centrum materna-takie mi lekarz polecił.

Wszystkiego najlepszego, dla Wszystkich Studnióweczek. My też mamy dzisiaj 100 dni do porodu:tak:

miroslawa przeczytalam juz ten artykul i ja juz kiedys wspominalam ze tu w Irlandii nie nacinaja krocza tylko w jakis tam naglych wypadkach.
Wczesniej czytalam wlasnie o tym ze pekniecia szybciej sie goja,ale mimi wszystko napewno to jest okropny bol i ja juz sie coraz bardziej boje porodu a zostalo mi.....suwaczek pokazuje 29tydz:szok::szok::szok:szoook,szoook tak szybko leci ten czas.Zakupilyscie juz cos do podmywania sie po porodzie.Ja zakupilam tamtum rossa(tak to sie chyba pisze)ale podobno najlepsze jest szare mydlo,ale z kad go teraz wziasc??a i pani w aptece poradzila zebym wziela Irygator taki wynalazek do plukania w srodku....ciekawe czy sie sprawdzi:crazy:

a i pani w aptece poradzila zebym wziela Irygator taki wynalazek do plukania w srodku....ciekawe czy sie sprawdzi:crazy:
irygator świetna sprawa ale jak sobie przypomne jak miałam infekcje i musiałam go używać to myślałam ze umrę z bólu zaznaczę że miałam infekcje na zewnatrz i profilaktycznie musiałam robić a z zewnątrz miałam wszystko opuchnięte a ta końcuwka to taki baaaardzo nieprzyjemny plastik jak o tym pomyśle to mam już ciarki:szok:

Na szkole rodzenia połozna mówiła o witaminach, że bardzo dużo osób bierze witaminy niepotrzebnie, a potem się rodza po tym duże dzieci z ich nadmiaru!! przestraszyłam się i na te moje wypadające wlosy biorę co drugi dzien witamine, a w te dni kiedy witaminy nie ma biorę kwasik foliowy. Czy wy tez slyszałyście o takim działaniu witamin??
Też tak słyszałam... poza tym prawda jest taka, że jak dziecko czegoś potrzebuje to ściągnie z matki, mataka może nie mieć (stąd np, zepsute zęby, wypadanie włosów u źle odżywiających się matek) a samo będzie miało.... więc w sumie witaminy to bardziej nawet dla kobiet niż dla dzidzi - no a jak jest nadmiar tych witamin, to i dzidzia może być większa.
Miotlica, Maniulka, Caro gratuluję studniówek!:-):-):-) Ciekawe która z Was pierwsza urodzi. :))

Ostatnia edycja:
Maniulka, Caro - super razem świętować studniówkę! :-D A wszystkim Wam, które nam gratulują dziś - dziękuje! Zaczyna się wielkie odliczanie i rzeczywiście ciekawe, która z nas pierwsza urodzi.
Maniulka - ja mam tak jak Ty - ubranek sporo ale w różnych zielonościach, kremikach, bielach i żółciach a różowości prawie w ogóle - dlatego pierwsze moje zakupy landrynkowo różowe - przecudne są te ciuszki:-D
Caro - moje ciśnienie cały czas dużo niższe w domu niż u lekarza. Już się denerwuję tym, jakie mi wyskoczy w piątek u ginka - a skoro już się denerwuje to u niego będę pewnie spanikowania i jak tu się spodziewać niskiego ciśnienia? - zamknięte koło:baffled:
A jakie macie tętno dziewczyny? Czy podwyższone tętno w ciąży jest normalne?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,

Znalazłam świetną rzecz - wszystkie martwimy sie odnośnie tycia w ciaży, a mam wlasnie przed sobą zestawienie z gazety, co ile wazy i dlaczego kobiety tyją srednio 11-13 kg, skoro dzieci przecietnie ważą 3,3 kg.
(rzadko się tu odzywam, ale czytam Was regularnie, wszystkich serdecznie pozdrawiam - u nas 28 tydzien, no i czekamy na Tadzia :-) )

3300 g - dziecko
1700 g - dodatkowa warstwa tluszczu, ktora odkłada się jako zapas energetyczny na okres karmienia piersią
2000 g - woda zgromadzona w tkankach
1250 g - zwiększona objętość krwi
400 g - powiększone piersi
800 g - wody płodowe
650 g - łożysko
900 g - powiększona macica

reklama
No tak niby tak jest ze jak kupiujesz szampon to sie sprawdza razem z odzywka ale rzecz biorac po przeczytaniu i tak jak Tanu pisala tam nic wiecej nie ma oprucz DHA a wiec wole brac o jedno więcej niz nie brac ktoregos z nich witaminy nie zaszkodza a jesli mozna stosowac z tym preparatem Classic to czemu nie wszytsko dla maluszków i dla siebie:tak:
A co do zakladow dziewczyny w srode sie okaze zobaczymy czy mamy racje na to wyglada ze jedyna nie znam plci dziecka echh :-:)-D
Nic kochane ja mykam do lóżka jakby co to do jutra

A co do tego nacinania krocza to hmmm nie wiadomo co bedzie i jak bedzie wplywu na to nie mamy jedynie mozna zaznaczyc ze w kryzysowej sytuacji chcemy to zrobic ale i tak jak stwierdza ze juz to czasem nawet nie bedziemy wiedziec kiedy to nastąpi takie planowanie to nic nie da wszytsko podacz porodu sie wyjaśni to moja opinia

Miłej nocki

Do góry