reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Ewelcia, ja nie mam problemów z otwieraniem BB - a czy jesteś pewna, ze to tylko problem z BB czy może inne stronki też tak wolno chodzą? Wtedy byłby to problem z Twoim dostawcą Sieci. A co do upławów, to może ich być więcej w ciąży - niepokoić powinien dziwny zapach czy zabarwienie, mój gin zawsze pyta o upławy, choć ja na razie normalnie.

Myfa, co do szyjki, to ja nie wiem ile dokładnie wynosi u mnie jej długość, ginek za każdym razem przy badaniu mówi "szyjka długa, szczelnie zamknięta" - czy dokładną długość można zmierzyć tylko na USG dopochwowym?

U mnie dziś biało. Zima zawitała a ja pomyślałąm: "coraz bliżej święta" :-D :-D

reklama
Witajcie :)
zrobiłam zakupy do szpitala koszule, pantofle, kosmetyki, ręczniki i cały niezbędnik.. dodatkowo tatko mi zasponsorował bielizne.. oczywiscie nie kupował mi :-) ale wręczył fundusze na wydatki więc dużo łatwiej się to kupowało niż wyliczanie ze swoich. jeszcze te podkłady poporodowe musze zakupić bo mój mąż ręce rozłoży jak będę w szpitalu i trzeba będzie mi cos kupić.
W lublinie -4st i jest straaasznie ślisko.. autem rzuca na wszystkie strony i ogólnie trzeba uważać.
Mam problem z zimowa kurtką.. chciałam cos kupic ale szkoda mi wydawac 300zł na kurtke ktorej po ciazy juz nie zaloze i nie wiem czy przebiduje w plaszczu zimowym ktory jest rozkloszowany i bedzie dobry przez cala ciaze czy kupic sobie zwykla kurtke za 100zł w tesco czy realu i po prostu zlozyc ja do piwnicy po zimie. Nie mam pojęcia. wogóle jak zaczynam o czyms myslec to mam pusta głowę ostatnio i wszystko sprawia mi wysiłek.

ja kupilam kurtke za 100 pod stadionem hahah wypasiona na maxa cieplusia takai plaszcz kurtka na zime bedzie....szkoda kasy na drozsza poza tym moze jeszcze cos bedzie gtrzba kupic jak z tej wyrosnie mi brzuch....

ja wlasnie w pierwszej ciazy nigdy nie mialam mierzopnej szyjki macicy teraz mam niby lekarz nic nie mowil ze jest zle ale ja widze po usg ze krotsza co prawda poprzednie usg bylo dopochwolo a to przrez powloki brzuszne.... nie wiem sama juz ale nospe bede brala jak zalecil i tyle zobaczymy....

Rany chyba zaraz umre tak mnie kłuje w sercu u mnie to nerwy chorowalam na nerwice a te klucia mam od zawsze tylko teraz z powodu ciązy nie wiem jak sobie z nimi radzić :( przeciez nie można wszystkiego brać :( nerwy robia swoje i nie wazne ze juz się nie mysli o czymś itd boli poł nocy bolała mnie głowa, a teraz serce :(

hihiihih mordoklejka uwierz ze gadałabym jak najęta :) mam nadzieję, że będzie Rysio hihihi. W środę ide na wizyte więc dam znać :-)

Nika wypij rumiankowa herbatke uspokaja m.in, albo slabiusia meliske....teraz to juz reakcja po stresach...ja tez nerwobule mmiewam...niestety tylko ziolka mozna...

Rysio ładne imie u nas chyba Wojtuś..

Ja dzis sama w domku do 20 siedze... Ale na jutro udalo mi sie zaprosic kumpele z mezem,hehe ja to mam sile przekonywania.Posmecilam ze nudno mi samej no i wpadna;)))

Szyjka - wydaje mi sie ze mam nie za dluga bo 34 mm mialam w 23 tc ale moja ginka powiedziala ze jest wspaniale,po badaniu uznala ze wszystko zamkniete i ze spokojnie wytrzymam do konca.Nawet lezec nie kazala wiec jej ufam.

Moja torba do szpitala juz spakowana w szafie,poza takimi rzeczami (np dokumenty) oraz wkladkami laktacyjnymi i podkladami jednorazowymi na lozko ktore bede musiala dokupic.Babka w aptece mowila ze 5 podkladow 10 zl wymiary 80*90 :baffled:Chyba jakies male sa?To to tylko od pasa w dol sie kladzie na lozku?Spis rzeczy do szpitala zrobiony z 3 waszych tu wklejanych,chyba nie bylo na nim suszarki do wlosow,lampki malej doczepianej do lozka,kremow na rozstepy i do biustu,soczewek kontaktowych i plynu (ja nosze),jaska pod glowe,komoreczki,lapka(jesli bedzie mozna korzystac) i chyba talerzyka,kubka i sztuccow-tak sobie dopisalam,moze te rzeczy byly ale przeoczylam.Zreszta ja zawsze mam nadbagaz jakbym jechala na rok;-)
Nika ja to bym kosteczke czekolady zjadla albo i dwie-ma magnez wiec uspokaja i poprawia nastroj na stresy:-)
A tak to nudze sie:zawstydzona/y:

reklama
Witam wieczorkiem:-)

ale Wy klikacie nie doczytam Was:-(

Ja przespałam dzisiaj cały dzień i dopiero wstałam te bóle brzusia, podbrzusia, i boków mnie wykończą.

Szyjke mam 3,2cm bo tyle doczytałam

kaczuszka tzymaj sie kochana będzie dobrze;-)

Do góry