reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Kolorowa_kredka :)

Super Mikołajki fajne chłopaki są, wiem coś o tym ;-)
No trochę waży ten Twój synek, czym ty się kochana żywisz :-D:-p, najważniejsze, że jest zdrowy, reszta się nie liczy, a termin porodu może się jeszcze kilka razy zmienić, ja sama miałam trzy PTP pierwszy z miesiączki 13.03, potem 16.03, i 19.03, a teraz z powrotem zmienił termin na ten ten pierwszy.
Pozdrawiam.

reklama
Cześc my tylko tak na chwilke powiedzieć że żyjemy
Co do badan genetycznych to już za poźno tak jak mysłałam wiec lipa przykro mi troszke ze sie nie udało za to umowilam sie juz na styczen na usg gene. to wiem ze bede miec pewne juz i nic nie stanie na przeszkodzie:tak:
W nastepnym tygodniu mam usg moze sie dowiem co mnie tam kopie po nocach:-D
Jakos mnie chandra dopadla nie mam ani humoru ani ochoty na zakupy dla dzidzi a tym bardziej dla siebie postep jedyny to ze umowilam sie do fryzjera scinam wloski bo mam juz zaaaaa długie:tak:
Ja uciekam bo mam chorego w domku zapalenie oskrzeli Kubus ma i trzecia noc z rzedu gdzie nie spie :baffled:
Pozdrawiam wszystkie cieplutko buziaczki pa

Witam:-)
Truda23 no tak opieszałosć lekarzy jakby nie mogli wczesniej cie skierować na te badania ach szkoda słów :crazy:
kolorowa_kredka gratulacje syneczka Mikołaj piękne imię :-)no i kolos naprawdę:tak:
co do terminów porodu u mnie zawsze liczony jest ten z ostatniej miesiączki a nie z usg przecież dziecko rosnie i to jest normalne,jedne szybciej inne wolniej jedne mniej inne więcej więc chyba tak jest najlepiej.
U nas za oknem prószy snieg synek radoche ma od rana,i długo musiałam mu tłumaczyć że takie ilosci nie wystarczą żeby isć na sanki :-D:-D:-D
wybieram się dzisiaj połazić po sklepikasz zobaczyć czy są jakies przecenki:tak:

Witam się ślicznie:-)

Byłam wczoraj na USG, nasz maluszek rośnie zdrowo, ma 550 g wagi i nadal jest chłopczykiem:-D We wtorek muszę powtórzyć badanie na obciążenie glukozą 75 g, ale połozna mnie pocieszyła, ze jej córka po 50 g tez miała wysoki cukier, ale po 75 miała normalny, no zobaczymy....

A drugą rzeczą, którą chcę się pochwalić, to to, że mój mężuś wrócił już z Egiptu, cały i zdrowy i taki pieknie opalony... Ech, jak mi dobrze...pozatym, ze boli mnie cała prawa strona, jakby mi się jelita zapchały:szok: Mam nadzieje, ze mi to minie do jutra.

Buziaczki:-)

czesc i czolem:-)

U nas w Lodzi dzis pieeekny poranek-szron,sniezek i sloneczko,takze na pewno zalicze spacerek na dotlenienie.
Sobota dzis cudna bo poniewaz wczoraj mielismy gosci to mieszkanko wysprzatane i jedyne co mnie czeka to sterta zmywania i nastawic pranie-miodzio!
No i skoro posprzatane i wczorajszego ciasta zostalo kombinuje sprosic jakas psiapsiole na dzis lub jutro,ale chyba bedzie ciezko tak z dnia na dzien bo ludzie plany maja,wiadomo.A mezus na studiach oczywiscie,w domu tylko ja i fretka:tak:

Nika81 kurcze niewesola masz sytuacje,w sumie to chora faktycznie.Nie daj sie sprowokowac do zadnych klotni bo to tylko szkodzi dzidzi.Staraj sie wrzucic na luz,choc wiem ze nie jest latwo.I tez sugerowalabym wyprowadzke stamtad w miare jak najszybciej,ale latwo gadac.

Kolorowa_kredka Twoj synus faktycznie maly kolosek.A czy to prawda ze dziewczynki rodza sie mniejsze niz chlopcy?Mnie by starczyl zdrowy bobasek 3-3,5 kg bo im bedzie wiekszy tym wieksze naciecie na brzusiu mi zrobia:baffled:

Jeszcze odnosnie wagi naszych dzieci to znalazlam taki szacunkowy kalkulator (ale wiadomo ze to tylko liczby,bo kazdy dzidzius jest inny):
Waga płodu - kalkulatory_artykul

oraz takie siatki centylowe cokolwiek to jest,ale dosc czytelne:
Gimbla.pl :: Waga płodu w ciąży

wg nich nasza corcia jest pomiedzy sredniakami a duzymi dziecmi,ale blizej srodka.Ja nie wiem kiedy ona spi,kopy zasadza prawie ciagle,ale to dobrze bo mi tym przypomina ze mam leki wziac cobym znow przez forumowe zaangazowanie nie zapomniala...:-p

PS.Dzis mam studniowke!!!:)))))))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no wiem że łatwo nie mamy za bardzo gdzie i za co :( a takie mieszkanie kontem tu kontem tam to nie wesołe :( i jesli chodzi o dom J to daleko z tąd i wogle z tamtąd wszędzie daleko bo to nie miasto :(

Nika wiem,wiem ze dobre rady to sobie mozna dawac ale nie latwo jest zeby je wcielic w zycie.Szkoda ze daleko mieszkasz,w ramach pocieszenia zaprosilabym na ciasto i herbatke.Trzymaj sie Kochana i nie dawaj.

Miroslava1979 super że z dzidzią wszystko ok i mam nadzieje że z tą glukozą też cos się wyjasni na plus dla ciebie :-)
Sara27 ale masz fajnie czyste lenistwo tak przy sobocie ja mam kupe rzeczy do zrobienia ale znowu od paru dni mam lenia więc obiad to nie lada wyczyn jak dla mnie :baffled:

oj dziweczyny lekko nie macie-wspolczuje...

ja mam dzis dzien lenia-maz lata na odkurzaczu a ja paluszkiem pokazuje gdzie niedokładnie-paskudna jestem

poza tym zamawiam dzis przeznty swiateczne z allegro i troche rzeczy dla małego!

reklama
dzieki :) poprostu omijam tych z dołu to tyle moj j sie wczoraj nie odezwał i dodatkwo się denerwuje :( jak by mało stresu było pewnie znów net nie wiem nerwowa jestem :(

Do góry