reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Witajcie:-):-):-)
Wreszcie weekend po prostu juz nie mogłam się doczekać tak mi potrzeba odpoczynku,dlatego postanowiłam dzisiaj jeszcze posprzątać a jutro mieć luz i czas wolny :tak:
Ja osobiscie nie jestem zwolenniczką prywatnych lekarzy miałam przykre doswiadczenia gdzie chodziło zwykle o wyciągnięcie kasy dlatego trzeba znalesc kogos dobrego jak już na takiego się trafi to i 150 za wizyte sie da, ja narazie jestem zadowolona z państwowej opieki medycznej tej w klinice, bo z przychodni juz raczej nie skorzystam :no:
a wogóle to ostatnio bardzio czuję sie taka napąpowana coraz gorzej się schylać jejku a to dopiero 16 tydzień męcze sie potfornie :oo:

reklama
Witajcie:-)
mamusia-na pewno dasz sobie rade,skoro dalas do tej pory to chrzest bojowy masz za soba i bedzie tylko lepiej!
Vinniki,ja tez leze ze wzgledu na to nisko polozone lozysko,moze nie plackiem bo to nie idzie wytrzymac ale leze:baffled:Wczoraj mialam sympatyczny wieczor bo odwiedzila nas 3 znajomych,chociaz mialam rozrywke w tym calym lezeniu:-)
Hmm...Mieszkam w Łodzi i moja ginka bierze za wizyte 100 zl (wizyta co 3 tyg/miesiac) a za USG ktore mam co 2 wizyte place dodatkowo 80 zl...Wiem,drogo,zwlaszcza ze to USG ma sredniawej jakosci.Za to maja wspaniale USG w innym miejscu za 120 zl i mimo ze ponoc czeste USG moze byc szkodliwe (ale nie musi bo nie ma na to jednoznacznych badan),to chyba wyskocze cichcem tam i sobie zrobie bo nie wytrzymam az do listopada!Chce podejrzec swoja dzidziulke,ktora tak slicznie sie rusza-ruchy czuje juz 3 dzien z rzedu,wspaniale uczucie:-)Wogole to musze jakos zmienic tryb zycia zeby wiecej spac,tzn klasc sie wczesniej bo wychodzi ze spie tylko 6-7 godzin na dobe,to chyba nie za duzo.

ja na szczęści nie muszę leżeć.. bo bymchyba oszalała..ale czasami wam zazdroszcze bo chetnie bym sobie poleżała... pogoda sie piekna zrobiła i pranie na balkonkiu powiesiłam ;) i wzielo mnie na placki ziemniaczane.. nie moge sie oprzec daniom z ziemniaków .. :)

emil....ale mi narobiłas ochoty na placki zmiemniaczane....u mnie dzis bigosik, albo sledziki-w zaleznosci na co mezus bedzie miał chec....jutro chyba zdobie ogórkowej zupki i własnie placki....

kurna...dziweczyny-polozywłam sie o 12 zeby sie zdrzemnac pol godziny i wstałąm 2 minuty temu! kosmos...a najlepsze ze jeszcze bym spałą!

miotlica, ja kupuję ciaśniejsze staniki pod biustem bo muszę czuć, że stanik mam - czyli na pewno nie kupiłam za dużego pod spodem, ale miseczka D w rozmiarze 80 to już mały "spadochron" ;-)
volcan, to super że wreszcie trafiłaś na profesjonalistę i że wszystko jest ok :-)
modroklejka, gratuluję prawka :tak:

ja chodzę do poradni na NFZ - lubię moją panią doktor, poprzednią ciążę też mi prowadziła, nie robi mi usg co wizyta - bo nie ma tam zbyt dobrego sprzętu - dlatego na usg połówkowe zapisałam się do innego lekarza, prywatnie, którego mi poleciła, będzie to dopiero 31.10, więc jeszcze bardzo długo... już się nie mogę doczekać :sorry2:
a na obiad dzisiaj robię naleśniki
co do leżenia, to czasami mam takie dni, że bym tylko leżała - dzisiaj miałam zrobić prasowanie, ale mi jakoś tak nie wyszło ;-)

hejka

mi zaczal brzuch przeszkadzac jak siedze tak poza tym bywa ze czuje sie jak nie w ciazy i chyba przeginam z predkoscia chodzenia i wchodzenia na 3 pietro.... brzuch zaczal sie buntowac.....

ja chodze prywatnie do gina nigdy nie bylam u innego.... za wizyte place 65 zeta a jak usg to 70 zeta

a mi mozecie pogratulowac bo wlasnie spalilam garnek....polozylam sie na chwilke i obudzil mnie smrod....jestem wsciekła i głodna....i zasmrodzona jak wszystko w mieszkaniu...na dodatek maz znow posiedzi w pracy....

Tanu, biedactwo, ale powiem Ci, ze ja też wiecznie sama w domu siedzę...

Ja tez dzisiaj w dzień się połozyłam i spałam 3 godzinki i było mi tak słodko:-) Wiecie, chyba m8usze pogadać z moim ginkiem na temat tych zastrzyków które biorę, ostatnio często plamie, a nie jest to wina ani łożyska, ani szyjki, lekarz w szpitalu powiedział, ze to może być wynik brania zastrzyków, może ten mój lekarz zmniejszy mi dawkę, bo trochę się denerwuję tymi plamieniami....

Ja jak narazie z brzuszkiem mam problem tylko jak chcę się położyć na brzuchu, pozatym i nie przeszkadza, mimo, ze mały nie jest:-) Ale dokuczają mi bóle pleców...wrrr, czasami mam uczucie, że coś mi w nich peknie.

reklama
ja mam tak potworne bóle krzyża że wytrzymać nie mogę ale mój zdolny maż doskonale sobie ze mną radzi..... 10 min i jestem jak mowo narodzona:)))

Do góry