reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

U nas lekarka codziennie przyjmuje dzieci chore przez 4 godziny, dzieci zdrowe przez godzinę, a 3 godziny ma na wizyty domowe;-)
Gosia ma biegunkę a ja w domu nie mam marchwi :confused2: Tomek dopiero się obudził bo w nocy pracował to może do sklepu skoczę deszcz pada. Szaro buro nieprzyjemnie, ze spaceru pewnie nici:sorry:

reklama
U nas też w przychodni we wtorki i czawrtki 0d 12-14 lekarz przyjmuje na stronie dzieci zdrowych, własnie dziś tam idziemy na szczepienie WZWB.

A odnośnie pogody u nas dziś zimno, bo tylko 2 st. ale pogodnie.

M. w pracy więc mamy cały dzionek dla siebie:) Gabulka właśnie zjadła kaszkę i zasypia w łóżeczku:)

Witam,
u nas nocka w miarę dobrze,wstawałam chyba tylko z 4 razy:-D. Ale za to mamy drugą dolną jedynkę. Wczoraj wyszła pierwsza.
pozdrawiam, potem się odezwę, bo teraz mam Dominika na kolanach

Modroklejka to własnie jest zadziwiające, że te nasze maleństwa budzą się tak często, marudzą przez sen itp. , a rano wstają pełne energii i sił:-D

Witam,
u nas nocka w miarę dobrze,wstawałam chyba tylko z 4 razy:-D. Ale za to mamy drugą dolną jedynkę. Wczoraj wyszła pierwsza.
pozdrawiam, potem się odezwę, bo teraz mam Dominika na kolanach
Caro rosna zabki Dominikowi jak grzyby po deszczu!!!!:szok:
Gratuluje kolejnego zabka:-)

Modro ja zawsze wierzch tortu smarowalam kremem a boki obsypywalam okruchami.
Brzegi biszkoptu scieralam na tarce.
Przystrajalam wierzch kremem tzn mialam takie pierdulki do robienia wzorow.
Dokladalam jakies listki z lukru czy takie kuleczki srebrne albo kwiatuszki,ale bardzo chetnie bym zrobila z lukrem na wierzchu Szymowi na roczek tylko ze nie wiem gdzie tu szukac takich wynalazkow

U nas nocka nie zle maly obudzil sie o 2 na zarelko a potem o 5 i skubany nie spal do 6 bo mu jesc nie dalam:sorry:ale jak gosc naje sie w nocy to w dzien nie je.
Nie wiem czy dobrze robie ze chce go oduczyc chciaz jednego karmienia nocnego???
aaaa ale spalismy do 9 :)))

Gabula zaszczepiona, ciut krzyku było ale tylko chwilkę. Dostała naklejkę za dzielność:-D Kolejne szczepienie dopiero w 13-24 miesiącu więc luzik.

Zupka dla Gabrysi się gotuje. Dziś ze szpinaczkiem jakaś jarzynówka:tak:

Wieczorem przyjeżdża moja siorka i zamierzam jej usmażyć racuchy drożdżowe bo uwielbia. A że jej facet do Niemiec wyjechał na jakiś czas do pracy to chociaż ja ją troszkę pocieszę tymi racuszkami:-D

No tak siorze nie ma kto dogodzic to chociaz Ty racuchami:-D:-D:-D

Moj Szym na ostatnim szczepieniu tez byl dzielny,teraz mamy jak skonczy 12m i chyba 14m:tak:

bylismy na dworku 1,5h a teraz maly spi na dworzu - wietrzy sie:-D

ja nie robie takich cudów jak edis...po prostu biszkopt i krem i owoce, tylko w dekoracje lubie sie bawic...do tej pory szalałąm ze szprycami a teraz chce sporbowac tych plastycznych lukrów-ciekawe co wyjdzie-tesciowi na 55 lat chce zrobic
mordoklejko, ja to przeważnie robię masę taką cukrową. Fajnie się nią pracuje, jest miękka, różne rzeczy możesz z niej zrobić. Tutaj jest link http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=414 Ta masa przypomina trochę marcepan.
A ta jest wg mnie najprostsza do wykonania: http://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=414&view=findpost&p=6156

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry