reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
Witam ;-) wstaliśmy dzisiaj o 7 ;-) (mąż w tym tygodniu wyjeżdża z domu o 8 a nie o 6 ;-)) malutka zjadła i poleżała sobie z Nami chwile w łóżku :-). Teraz moja córuś śpi, eh chyba naprawdę muszą ją boleć te wychodzące ząbki bo budzi mi się z płaczem (pisałam o tym już dwa dni temu) i teraz w czasie dnia jest to samo :baffled: ewidentnie widać że ją coś boli :-( jak się przytuli do mnie to od razu spokój i zasypia. Wiecie co zauważyłam że od kiedy mam dziecko to ja wysiedzieć w miejscu nie mogę :-D ostatnio z mężem byliśmy w galerii bałtyckiej i zjeżdżaliśmy po ruchomych schodach to ja musiałam i tak iść do przodu bo nie mogłam ustać :-D:-D no w końcu z Patrycją to ja większość czasu chodzę a nie stoję nieruchomo ;-).

ja mam taki wir ze ciagle cos robie:sorry2: jakos chce wszystko szybko szybko zrobic i nie umiem usiedziec na d**pie:zawstydzona/y:a mąż oczywiscie w druga strone bo by odpoczywał, bo ma tyle czasu:dry:

Ale mam dzisiaj nerwa, wczoraj facet zadzwonił ze chce obejrzeć mieszkanie, więc umówiłam się z nim na dzisiaj na 10 od rana sprzątałam, jakiegoś bałaganu to nie mam,ale zabawki Zosi leżą na wierzchu, jakaś pieluszka tetrowa, itp.,więc trzeba było to wszystko poukładać na miejsce, syna skoro swit obudziłam, zeby ogarnął pojkój a ten nie przyszedł, jak ja nie lubie takich ludzi, chociaz mógł zadzwonić ze nie przyjdzie:wściekła/y:.
Zośka właśnie oszamała słoiczek obiadku, a ja czuję kupichę w pampersie, chyba feel nam zagrał, lece myć i przebierać:blink:

Ivaz dobre z ta kupicha:-D:-D:-D

Madzik a ja w poniedzialek nigdy nic nie robie-nie sprzatam mam lenia po niedzieli no za wyjatkiem prania!!!
A od wtorku to zawsze cos robie,cos sie znajdzie do roboty a i na forum zawsze znajde czas!!!
Jestem dzis zmeczona takie nocki jak dzisiejsz mnie dobijaja!!!

Sara - wow, jakie menu! na pewno będzie super impreza :tak::tak::tak:

Ja robię w sobotę grila :) tak bardziej dla rodziny. moi rodzice, ciocia z wujkiem, siostra cioteczna z mężem, siostra rodzona z chłopakiem, 2 babcie i my z J.
mamy zamiar oblać te stoły iławki, co tata z m. robili, no i są też w sobotę cioci urodziny, więc druga okazja:-)
menu wczoraj wymyślałam.
będzie sałatka makaronowa z kukurydzą i mix sałatowy z winegretem
3 sosy: czosnkowyz musztardą francuską, 1000-wysp i sos keczupowo-majonezowy
masło czosnkowe
z mięs: szaszłyki z piersi z kurczaka z papryką, cebulką, boczkiem i pieczarkami
boczek w marynacie pikantnej
kiełbaski w marynacie czosnkowej z musztardą i odrobiną przecieru pomidorowego
karkówka w marynacie z miodu, cytryny, sosu sojowego, ziół i odrobina czosnku
i tyle :-)
do tego napoje, alkohole (to każdy coś przyniesie)
oczywiście bagietka posmarowana oliwą z oliwek i ziołami (mniam mniam:-))

dziś zrobię sosy, jutro kupię mięso i zamarynuję, a w sobotę sałatki :-)

ivaz - współczuję... mnie też zawsze wkurza jak ktoś ma przyjść i nawet nie zadzwoni, że nie będzie :wściekła/y:

ewelcia - ja też zawsze coś tam porobię, pranie, prasowanie, gotowanie, a na forum też znajdę czas...:-)
a jak Jasiek za długo śpi, to nawet czasem mi się nudzi i nie mam co robić... :tak:
jak np. teraz. Jasiek poszedł spać o 11:30 i dalej śpi :szok::szok::szok:
zrobiłam mu w tym czasie zupkę jarzynową i udusiłam gruszkę z jabłkiem, bo pewnie jak się obudzi to będzie głodny, bo jadł o 10.

Dominika jakie dokładne menu na grilla, u nas zawsze jest to samo, czyli kiełbaska (po 2 sztuki na łebka), 0,5kg karkówki, i 1kg boczku :tak::tak: i mama robi sałatkę (zawszę tą samą:-p)
dziękuję za gratulację, ale zaraz drugi ząbek będzie się nam szykował, już go widać, myślę, że za 2-3 dni się przebije:tak:
Małgosia w końcu usnęła a ja mogę pobuszować po necie.

reklama
Hej hej
padam na pysk normalnie:sorry:upał straszny a my sie dzis na zakupy wybralismy, najpierw po ubrania ale nic sobie nie kupiłam:-( nawet nie chciało mi sie mierzyc w taki gorac. A poźniej pojechalismy po jedzonko dla niuni, w jednym markecie kupuje mleczko bo jest ponad 6zł tansze na puszeczce wiec jade od razu po 10 puszek i oszczedzam 60zł a market mam prawie pod nosem. Później zaliczyłam reala i kupiłam słoiczki deserki i soczki na miesiac ( Boże ile na to kaski idzie). Teraz leze na podlodze i odpoczywam z kompem, na szczescie Nadia spi:tak:

a jeszcze jedno - dla zainteresowanych w realu jest promocja na deserki bobowity 2 słoiczki po niecałe 3,50. I na obiadki (hippa i bobowity gerber chyba tez) te duze słoiki 190ml po 3,5 4zł w zaleznosci co to jest. Duzy wybór tylko ze te obiadki to po 6 miesiacu ale niektóre malce zaraz beda miały pół roku wiec moze sie to komus przyda;-)
My zawsze jak jest promocja to cos kupujemy, ostatnio np. obiadki 220ml hippa po niecałe 4zł tylko ze po 7 m-cu, kupilismy 30szt leza i czekaja na swoja kolej (jesc nie wołaja:-D)

Co do obecnosci na forum to ja tez codziennie sobie obiecuje ze bede mniej zagladac albo np co 2-3 dni i ... codziennie jestem:-D nawet jak nie pisze to czytam na biezaco a juz wieczorem to musowo:tak: Paweł mówi ze to forum to jakas sekta:-D mowi do Nadinki: "chodz, tatus sie toba zajmie bo mame znów owładneła ta forumowa sekta":sorry:

Do góry