reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2009

hej hej :-)
wszytsko nadrobilam:-D
hmmmm co ja mialam pisac:-D
przedewszytskim -
julia gratuluje 5 miesiecy z synkiem(u nas za 11dni :-))
madzik wielkie gratulacje z okazji zabka:-)
u nas tez juz widac zabki biale ale jakos przebic sie nie moga,dzis dawidek byl troche marudny na spacerze nie mialam gryzaka to dalam mu kciuka swojego :szok:ale gryzl:szok:masakra

dla mnie tez te chusteczki dada sa najlepsze i nie zastapione:-)pampersy a juz huggesy sie chowaja:-D:-D:-D:-D
ja do pracy nawet jakbym chciala to nie mam do jakiej:wściekła/y::wściekła/y:heh trudna u mnie sytuacja byla:wściekła/y::wściekła/y:
wiec zyjemy z jednej pensji i tak sie wszytsko zwalilo na jedna kupe ze kredyt za mieszkanie i dziecko,jest ciezko i marnie z kasa ale jakos trzeba dac rade,nie ma innego wyjscia.
co do wagi:szok:wlasnie mi waga wysiadla i zawsze zapominam kupic baterii,jedyne co mnie wkurza po ciazy to uda ktore mi przytyly,zreszta u mne norma i wkurza mnie to bo na siebie spodni nie moge znalesc,,,widze ze figura juz nie ta co sprzed ciazy ale jakos ciezko sie zmobilizowac do cwiczen,ale mam zamiar za tydzien codziennie na rowerku te 10 min pojezdzic w domku,heh zobaczymy co ztego wyjdzie.....
laski a jak z rozstepami po porodzie?
Avanti powodzenia w pracy :happy2:pewnie ciezko zostawic dzidzie i isc do pracy nie na godz czy dwie ale na 8:baffled:masakra :baffled::baffled:
ja wczoraj wyskoczylam na piwko a moj zajmowal sie malym,boze jak mi ciezko bylo go zostawic:nerd::-)ahh to tylko milosc matczyna:-)
juz nie pamietam co mialam pisac hhmmm.
dobra mykam ogladac jakis film na kompie:-)bo my bez tv jestesmy,wiec trzeba sie choc tym zadowolic
dobranoc:-)

reklama
ja też na razie nie wracam... dopiero od stycznia. Figura też już nie ta, ale na szczęście rozzstępów nie mam - tzn nie więcej niż przed cążą. mam na piersiach z okresu dojrzewania ale takie blade a nie czerwone. ale kilogramy zleciały. już ważę mniej niż przed ciążą,:-D
A my mielismy wyprowadzić się na działkę ale ciagle coś wypada. teraz kłopot bo zapomniałam o przeglądzie auta i o ubezpieczeniu, zorientowałam się w sobotę a wszystko skończyło się 1 sierpnia:baffled: m miał do mnie pretensje, bo to w sumie moje auto... ale dziś wszystko załatwiłam więc może jutro??? Jutro moje maleństwo ma imieniny:-D a w skrzynce znalazłam awizo - znaczy zabawka, którą zamówiłam do wózka akurat będzie na imieniny. upiekłam ciasto (znowu...) ateraz siedzę i odpoczywam:-D
mam nadzieję, że jutro już się przeniesiemy bo piesio ma cieczkę, i z fazy "odejdź psie nie jesteś mojej rasy..." przeszła na "dam każdemu kto się zbliży:-D" a najczęściej zbliżam się ja... albo jej Pan;-)

Madzik - no właśnie ciekawa byłam jak chrzciny:) Gratuluję ząbka
Julia - najlepszego dla Natanielka

Ostatnia edycja:
Madzik gratuluj zabka!!
Jak bylam u lekarki dzis to powiedziala ze Szymowi nie predko wyjda zabki:confused:ale moim zdaniem juz pewnie nie dlugo bo czasami jest marudny i pcha palce do buzi i gryzie je jak szalony i czasami bardzo sie slini!!!

Julia wszystkiego najlepszego dla synka:-).

Miroslawa Twoj Adi to taki jak moj Szym.
Dzis skopal doktorke,opsikal i "bil" ja po rece jak go chciala zwazyc,potem jak usiadlam z nim przy biurku to jej myszke od komputera zabieral i chcial sie nia bawic:-D:-Dpotem dorwal jeszcze jakas kartke.
Oczywiscie go odciagalam od biurka ale rwal sie jak szalony i piszczal w gabinecie.
Smiala sie z niego ze taki ruchliwy i pytala czy on zawsze taki:-)

marzenka a czemu wy nie macie TV??
Dlugo do nas nie zagladalas-pewnie jakis urlopik byl:-)

Ewelcia - Zuzka na rączkach lubi ale na macie czy na łóżku też:tak: Leżaczka nie lubi ale od czasu do czasu trzeba ją wziąć - i wtedy jak chce się ją położyć to jest klęska... pruje się jak nie wiem. czasami wpada nawet w histerię.............
Ale chusta mi się sprawdza wolę tak bo ma ręce wolne nawet jak mam ją nosić tylko 15 minut. i mniej mnie plecy bolą:tak:

ja praaaawie skończyłam sprzątanie po chrzcinach. Jutro z rańca odpisze bo juz padam na ryjek...
O wadze lepiej nie mówcie bo wyglądam jak krowa:szok::wściekła/y: jak tłusta świnia:szok::wściekła/y::szok: waga też 2 kg poszła mi w góre:szok::wściekła/y: nie wiem czemu bo w sumie na diecie jestem..(dieta taka dla karmiacych, poza tym jjem tylko to co mozna i chleba prawie wcale i weglowodanów)
Zdołowana też dzis jestem bo się pokłóciłam z mężem, znowu o tesciową:wściekła/y::angry::wściekła/y: ehhh.. szkoda gadac....:szok:

Ostatnia edycja:
witam:-)
ewelcia nie mamy tv bo brak funduszy na to,za duzo mamy rachunkow i jakby nawet doszla rata na tv bo tak myslelismy zeby na raty,ale wtedy to juz naprawde bylo by kiepsko z kaska,bo ten kredyt za mieszkanie nas zjada....ale przynajmniej wiemy ze to nasze a nie wynajmowane:-)
ale ja zdarzylam sie juz do tego przyzwyczaic i jakos tak specjanie nad tym nie ubolewam,choc czasem jak jestem u tesciowej to ogladam se i wtedy mysle se ze w domku tez bym se tak poogladala,ale dupa,synek mi zajmuje caly czas i jest ok:-)
a musze pochwalic dawidka bo pierwszy raz w nocy spal na brzuszku:-Di dluzej spal:-D

witam!:-)

madzik - gratuluję ząbka i udanych chrzcin!:-) my jeszcze czekamy na zęby, ciekawe kiedy będą...

marzenka - bez tv da się żyć i wcale nie jest niezbędny. My distaliśmy tv od rodziców - taki stary, chyba 30-letni, który oni dostali jako prezent ślubny, a i tak prawie wcale go nie włączamy... jakieś tam wiadomości oglądamy, a teraz w wakacje to już wogóle nic nie ma.

julia - wszystkiego naj dla synka z okazji 5 m-cy i 1 dnia!! :happy2:

A my dziś kończymy 5 m-cy :-):-):-)

U nas weekend spokojnie... wczoraj wpadła siostra z chłopakiem, film oglądaliśmy i już nie miałam siły wpaść.
Dzisiaj mamy szczepienie o 11. Zrobiłam całą listę pytań do pediatry, mam zamiar zabrać jej trochę czasu:-D
zważymy tez Jaśka, ciekawa jestem ile waży. Ostatnio był ważony jakoś w połowie czerwca...
muszę się też zapisac do gina, bo kazała mi przyjść jak dostanę okres po porodzie.

zmykam zjeść śniadanko, bo jeszcze muszę wyszykować i nakarmić Jaśka oraz zebrać pranie...

p.s. jak radzicie sobie z plamami z marchewki?
ja już i moczyłam w odplamiaczu, i dodawałam do prania i niestety plamy nie zniknęły całkowicie... :-(

Witam z rana! :-)
Caro, wszystkiego naj dla szkraba z okazji 5 m-cy :-D
Co do plam, to ja sobie nie radzę :-D, a tak na powaznie to staram się prać na biezaco, wtedy łatwiej schodzą. no i wole by sliniak był brudny niz ubrania. sorki ze tak pisze ale ada mi tu cos kombinuje przy kompie i musze jedna reka ja przytrzymac :-D

reklama
Do góry