reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Witam, ja już po kawce. Lencia właśnie zasnęła- ja umyłam sobie włoski i siedzę w turbanie z odżywką:-)
Jak tam u Was Dzień Taty?
Rano Lencia wstała, Krzyś ją nakarmił (pierwszy raz zjadła 150ml naraz- jupi) i położył koło nas w łóżku, po paru minutach Mała zrobiła kupkę i K mówi, że przyniesie pampka i chusteczki, ja na to, że nie, pójdę do dzieci pokoju i przebiorę ją na przewijaku. Wróciłyśmy przebrane w nowe body "kocham mojego Tatę"- ale się ucieszył! Misiek jak wstał, to dał mu namalowany przez siebie obrazek:-)
U nas pogoda okropna! Dziś napewno spacerku nie będzie, wczoraj nam się jakoś udało, ale było b.zimno. Może po południu się przejaśni, albo chociaż przestanie padać.
Idę chałupkę trochę ogarnąć, kurczę gardenia mi liście obsypuje, ma któraś z Was ten kwitat? Słyszałam, że jest ciężki w pielęgnacji, ale już nie wiem, co jej nie pasuje. Mam dla niej specjalnie odstaną wodę- przegotowaną (bo nie znosi wapnia) i z kilkoma kroplami soku z cytryny, nie zalewam jej, światło takie jak trzeba- rozproszone... i mimo to się na mnie obraziła:( a ja tak uwielbiam jak kwitnie- pachnie wtedy cały dom.

Ja już przerabiałam lulanie i trzymanie na rączkach tez tak bardzo było mi żal synka który 35 dni leżał sam bez mamy i taty ale nic dobrego z tego nie wyszło;-)teraz już jestem mądrzejsza i moja malutka wręcz nie cierpi jak ją się lula zaraz zaczyna się wiercić i kręcić a jak chce spać to i na rękach mruczy,trzeba ja położyć do kołyski i wtedy sama sobie zasypia :-)

Ja tez staram sie nie usypiac malej na rekach chociaz czasem mi jej zal ale wiem ze to na dobre nie wyjdzie wiec sie powstrzymuje:tak:

A u nas robi sie dosc ladnie na dworzu wiec jeszcze troszke i mykamy na spacerek:tak: mala teraz lezy w lozeczku i marudzi.. chyba naprawde ida jej te zeby:shocked2:

U nas też dzień ojca bardzo udany-Szymon sam wręczył dla tatusia laurkę-trzymaj ją dzielnie w rączce, a jak m. zapytał" to dla mnie???" to on pieknie wyciągnął rączke i puścił :-D taki fajny zbieg okoliczności, no chyba że taki kumaty jest :-D

Potem jak Tatko na głos czytał wierszyki, które dla niego napisalismy to Szymon gugał i cały czas sie uśmiechał a na koniec m. chciał dać mu buziaczka, i jak jego twarz była dosłownie o centymetr od twarzy Szymona-ten kichnął tak przeokrutnie, że aż m. musiał okulary wycierac:-D:-D:-D dodam tylko ze chwilke wczesniej mały jadł mleczko :-D:-D:-D

Moje maleństwo mam takie pytanie:-)jakie pieluszki są w No tzn.jakich firm gdzie je kupujecie bo mój mąż ostatnio wypalił że on nie widział w żadnym sklepie rzeczy dzidziowych ani pieluszek ani chusteczek,mleka,obiadków itp

A ja zapomnialam o dniu taty:zawstydzona/y: ale D ran wyszedl do pracy a my jeszcze spalismy wiec zaraz biore sie za jakas laurke:-D jak wroci z pracy to mu ja damy;-) ATsonia podpowiedz jakie wierszyki mozna napisac:-p:-D

Widzę że wszystkie szalejemy z dziećmi na Dzień Ojca no w końcu dla niektórych to pierwszy taki dzień mój K powiedział że nic nie chce ale ja tak nie mogę coś musimy mu dać Niko złożył mu już życzenia i dał buzi a mały się uśmiechał i troszkę z tatą pogadał . Jeszcze muszę coś kupić dla swojego tatusia i dla teścia mam fart bo obaj są na rybach więc i czasu mam troszkę .

Moje maleństwo mam takie pytanie:-)jakie pieluszki są w No tzn.jakich firm gdzie je kupujecie bo mój mąż ostatnio wypalił że on nie widział w żadnym sklepie rzeczy dzidziowych ani pieluszek ani chusteczek,mleka,obiadków itp

Pampersy sa "libero" , "pampers" sa jeszcze jakies ale niestety nie pamietam bo nie uzywam innych procz pampersa:tak: Libero robia sie bardzo twarde- jak kamien .
Chusteczki sa tez "libero" "pampers" "natural" i jeszcze jakies tam:-p Ale pampersa sa najlepsze-najbardziej nawilzone tamte jakie takie suche..
Deserki obiadki itp sa z "hipp" "nastle"(ostatnio pisalam ci ze nestle chyba nie ma ale jednak sa:tak: ostatnio specjalnie patrzalam:tak:) i jakies jeszcze z ich firm ale nie pamietam:zawstydzona/y: jak bede w sklepie to spojrze dokladnie i Ci jescze napisze:tak:
Mleko jest "nan" "hipp" i jakies jeszcze ich. nie ma napewno "bebilonu" ani "bebiko"
I to wszystko znajdziesz w kazdym sporzywczym sklepie:tak: czasami sie zdaza ze w ktoryms ze sklepow nie ma np "czegos":-p ale to sa pojedyncze braki:tak: wiec nie ma obawy;-)

Dzien dobry ,jestem po dwoch kawach:-p,posiedzialam sobie wczoraj do 2 e nocy i ogladalam zalegle odcinki mojego serialu:tak:,dzis jestem detka,zwlaszcza dlatego ze juz jest duszno i bedzie upal.Maly spi jeszcze,wiec jak tylko wstanie to pakuje torbe ,zbieram dzieci i jedziemy nad morze :-),Vanessa pobawi sie w piachu a Xavier pospi ladnie bo szum fal go usypia.Wrzuce Wam prezent od dzieci dla taty;-)u nas bylo swieto taty w niedziele

Ostatnia edycja:
reklama
Moje maleństwo no to fajnie bo już się martwiłam że będziemy jeździć bóg wie gdzie żeby się zaopatrzyć,byłam u męża w listopadzie mogłam się rozejrzeć ale jakos nie pomyslałam czyli wszystko jest to jestem spokojna :tak:mleczko jak na razie mam przy sobie ale pewnie dwójeczkę będziemy kupować bo nie planuje karmić aż tak długo a co do słoiczków to miałam gotować sama ale nie wiem czy tam tak będę robic te wszystkie warzywka tam wydaja mi się takie sztuczne więc może lepiej te słoiczki

Do góry