reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
Witam ponownie:-)

Caro juz pewnie po cc, miotlica za chwilke, magmil na porodowce... o rany... dzieje się:tak:

A ja po pierwszym kontrolnym KTG. Na poczatku dzidzius spał przez 20 minut i taki marniutki ten wykresik wyszedl!!:szok: No to polozna mowi: oj maly, obudz sie, bo mama bedzie tu 3 razy dziennie przychodzic. Poruszala mi brzuchem i podzialalo, obudzil sie, zaczął sie wiercic i tetno wyszlo ladne:tak: Ale lezalam prawie 50 minut przez to w tych pasach:-D
Potem jeszcze widziala mnie lekarka - haha i tu najlepsze. Na ostatniej wizycie moj gin zrobil mi masaz szyjki i niby rozwarcie na 1 palec... A tu ta ginka mi mowi: uuu, wszystko pozamykane... Czyli sie zamknęło!!:szok::crazy: Tez probowala mi zrobic to rozwarcie, bardzo delikatnie, ale sie nie udalo i stwierdziła, ze nie bedzie mnie meczyc i odpusciła. Widac jeszcze nie pora na maluszka:-(Teraz mam sie zglosic w piatek, znow KTG i dodatkowo USG, będą oceniac stan lozyska i ilosc wód, no bo to juz bedzei 8 dni po terminie:szok:
Dobrze przynajmniej, ze ja sie dobrze czuje i sie nie mecze. a co do czekania... chyba w 39 tygodniu bylam bardziej niecierpliwa niz teraz. TEraz po prostu czekam, az sie maly zdecyduje i jestem przeciwnikiem wywolywania porodu na zyczenie. Wywolywac wg mnie trzeba tylko, kiedy są do tego wskazania.

magmil szybkiego i bezbolesnego niemalze porodu.... tylko moze nie spacer do szpitala a samochod? Nie wiem jak u Ciebie , ale u mnie teraz leje....
trzymam kciuki!!!!!!!

tanu szybko doszly cienie ja chyba wkoncu cos zamowie na tej truskawce jak zdaze, a jak nie to po porodzie... mam taka nadzieje...

mi gin powiedzial ze ciezrne, ktore leza wlasnie to rodza wieksze maluchy, ale prawda jest taka ze natury nie oszukamy ido zadnej regolki nie zmusimy wiec to indywidualna sprawa :-)
podobnie jak vinnik mam sceptyczne podejscie do wielu teorii medycznyh...

justina oj to prawda co piszesz ja jestem wtego w pelni swiadoma i powiem szczerze ze jeszcze z miesiac by sie przydal hahah, ale zdrugiej strony mam juz dosyc gapiow i pytan tez kiedy wkoncu male bedzie....wczoraj mnie ojciec wkurzyl pytaniem ...a wlasciwie pretensja...ze jeszcze nie urodzilam oj.....

cale szczescie z drugim dzieckiem chyba jest juz lepiej bo czlowiek bogatrzy o doswiadczenia i mniej wiecej potrafi zapanowac nad niektorymi rzeczami,

to niesamowite ze niemowle uspokaja sie przy tzw. ciisiu ciiiisiu powtarzanym ciagle w tym samym tempie jak szeleszczacy telewizor, pewnie przypomina mu to szum jaki slyszalo w brzusiu.... sprawdzilam na 3 niemowlakach w tym na swoim tez.....noi jeszcze jedna rzecz, placz jest jesdna z form z kontaktu niemowlaka z nami to ze placze nie oznacza ze cos jest nie tak ze cos mu sie dzieje malo ktora z mam niestety o tym wie :-) teraz jestem madrzejsza po przeczytaniu ksiazek i odchowaniu 3 latka... zmykam bo zaczelam sie madrzyc ;-P

oj caly czas mysle o magmil..........

zaopomnialabym maniulka ale Ci zazdroszcze tego nienaciecia ....czy wogole sa jakiegolwiek wtedy dolegliwosci poorodowe poza kurczaca sie macica?

magmil - powodzenia!!!!

ale dzis pogoda, słonko wyszło ale wietrznie, wieje, że ledwie głowy nie urwie!!! :-D

moonik1 - ja mam zapisane ktg co drugi dzień , tak wiec wczoraj, juto i w piątek.

Mam tylko jedno pytanie, dziś mam wizytę u gina - prywatnie bo tak zawsze chodzę. Jak myślicie gdybym się zjawiła podkoniec tygodnia w szpitalu i powiedziałabym, ze jesetm po terminie zbadaliby mnie czy od razu na izbę przyjęć? Nie wiem co mam dalej robić...

Ostatnia edycja:
Midnight - nie wiem, jak to jest, tez chodze do gina prywatnie i on sam z siebie mnie umowil na KTG w szpitalu. Mnie chcieli teraz zapisac za 2 dni na KTG, ale juz miejsc nie bylo i stąd piątek:baffled:

Agusia- nic się nie martw, mi też czop nie odszedł, a mam termin na 21-23 marca-tak wychodzi z dnia ostatniej miesiączki i mniej więcej z USG.

Jutro też szykuję się na KTG do szpitala-zobaczymy co wyjdzie....

magmil-ale numer!!! powodzenia, jeju a to wszystko prawie na naszych "oczach"

Myfa80- ja też mam sceptyczne podejście do wielu teorii, a jeśli chodzi o wymiary i rozmiary Dzidziusia to raczej się tym nie przejmuję...tak tylko chcialam porównać. Ja całą ciążę biegam, pracuje, piszę pracę mgr, do tego przeprowadzka do nowego M. Ja należę raczej do tych szczupłych, mąż też więc trudno żeby Junior był GIGANTEM, ale świeżego powietrza i spacerów sobie nie żałowałam :tak:

A kto jeszcze oprocz nas i Mordoklejki czeka na skurcze a nie na cc?

ja też czekam, chciałabym rodzić naturalnie, też jestem już zmęczona tym wielkim brzuchem, ale do terminu jeszcze 2 tygodnie więc nie ma się co spieszyć :sorry2:

upssswłaśnie doczytałam że Magmil odeszły wody... trzymam kciuki za szybki poród kochana

magamil/super powodzenia trzymam kciukasy:-)
Myfa80 obkurczanie było na początku chyba ze 2 dni za każdym razem jak Martynke przystawiałam do piersi bolało:baffled: i krwawienie teraz juz plamienie powiem wam że najbardziej bolały mnie miesnie taka byłam osłabiona przez ten szpital aha i musze wam powiedziec że schody nic nie daja ja latałam w szpitalu jak głupia a skurczy dalejk nie było i tylko wszyscy sie ze mnie smiali że latam jak pędzii wiatr a mała nic:-D

weszlam na chwilke a tu nowosci:
magmil odeszly wody:-):-):-).nareszcie cos sie zaczelo dziac.
maniulka ja tez lazilam po schodach i dupa-skurcze ustaly:-D
teraz sie z tego smieje ale wtedy nie bylo mi do smiechu

reklama
Do góry