reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

reklama
Witam Was wszystkie:tak:
Dzisiaj miałam w miarę fajną nockę;-), za to 2 oststnie były prawie bezsenne:-(
Teraz jem sobie śniadanko. Po południu mam dzisiaj wizytę u lekarza. Będzie sprawdzał ułożenie dzidzi i jak nadal główką do góry (a wiem, że tak jest), to w tym tygodniu jadę do szpitala termin na cc robić. Poza tym będę miała badany mocz i ktg. :-) Ciekawe, czy wyjda jakieś skurcze, bo ja póki co jeszcze żadnych nie czuję. Będą mnie też ważyć, mam nadzieję, że nie wyskoczy za dużo tych kilogramów
Aha dzisiaj w nocy też miałam mrowienie w rękach i były spuchnięte, ale teraz jest już dobrze.

Madzik nic się nie martw. Viola na pewno się nie obrazi, tylko popatrzy na to z przymrużeniem oka:-D

Ewelcia fajnie, że mały spał u znajomych, widocznie nudno mu było:-), a przy okazji wy mogliście sobie poplotkować:tak:

Madzik, koniecznie zrob badanie moczu, bo takie puchnięcie to nic fajnego. A moze masz przytkane nerki i dlatego Cię czysci, bo wtedy organizm tę wodę, co się da, puszcza przez jelita. choc wtedy chyab byc tak nie puchla? Nie wiem, takie duze zatrzymywanie wody to koniecznie trzeba sprawdzic.

kurcze dziewczyny, jak całą ciąże byłam radosna jak skowronek, tak teraz na koniec psycha mi siada... A jaki mialam dzis sen! Snilo mi sie, ze maly juz jest w domu, a ja zapominam, ze on jest i sie nim nie zajmuje. I np. po calym dniu sobie przypominam, o matko, nie zajęłam się w ogóle dzieckiem dzisiaj! Albo łaże po calym mieszkaniu i nie moge znalezc pieluch, a on zasikany... albo wszystko zrobilam wokół niego z wyjątkiem nakarmienia go... albo zapomnialam, ze trzeba kikut pielęgnowac... Wykonczył mnie ten sen!!:szok: Mąż sie ze mnei smieje, ze po prostu wychodzą moje obawy, ze nie bede potrafila sie zając dzieckiem i on nie rozumie, skąd ja takie obawy mam, przeciez na pewno sobie dam rade.
Heh, no latwo powiedziec, ale nad snami to ja wladzy nie mam:crazy:

moonik ja pamietam mialam wlasnie podobne sny jakies 2 miesiace temu... tez snilo mi sie ze zapominalam o dzidzi i sie nia nie zajmowalam..:eek: Mokra sie wtedy budzilam .. masakra:szok: No ale juz dawno takich snow nie mialam no i nie chce miec bo to naprawde zle na psychike dziala..:-( przynajmiej w moim przypadku;-)

miałam podobnie tego tupu moze z raz czy 2 mi się przyśniło że była juz na swiecie a ja bezradna nie umiem i nie wiem jak się nią opiekowac. Często mi się śniło, ż ebyłam gdzies na imprezie pilam i palilam a potem we śnie przypominało mi się nagle rety co ja robie przeciez jestem w ciazy:szok: i sie budziłam ... ale wtedy jeszcze nie mokra teraz mam takie problemy i b mi to utrudnia zycie :-:)-:)-(

ojjj pomylka:zawstydzona/y:
ola byla dzisiaj po 11 zameldowac ze nadal 2w1:-p
no ale kto wie co do tej pory sie przytrafilo:-D
no i nadal 2w1 jestem :tak:
wieczorem jakieś bóle - pisałam na dolegliwościach - ale wszystko się wyciszyło... nie wiem ile czekać jeszcze będę :sorry2: najgorsze jest to czekanie, taka "bomba zegarowa"... jestem rozkojarzona, rozdrażniona, nie mogę się na niczym skupić, m do mnie gada a ja nie rozumiem o co chodzi... już dość, naprawdę :dry: i jeszcze ten ból miednicy, bioder, spojenia - prawie chodzić nie mogę:baffled:
co do opuchlizny, to mam trochę spuchnięte dłonie i stopy, ale nie jest to jakaś masakra - skóra mnie od tego swędzi, ale daję radę ;-)
chciałam iść do sklepu, ale nie wiem, czy dam radę dojść - bo naprawdę dzisiaj ledwie się ruszam taki ból okropny :no:

a jeszcze sen miałam dzisiaj głupi - że urodziłam córkę w szpitalu w Brodnicy (?!), ale nic nie pamiętałam, porodu, niczego - położna czytała mi opis porodu, o której przyjechałam, co się działo itp. a potem zabrała mnie na taką dziwną salę gdzie były dzidziusie i karmiłam moje dziecko piersią, a ono jakieś takie duże było, do jakiś dziwnych rurek poprzypinane... dziwne to było wszystko...

sny czasami mnie rozbrajają jak każdego pewnie z juz jak dotyczą dzidzi to juz całkowicie pociesza mnie to, ze takie dziwne sny czy koszmary to w ciązy sprawka hormonów i to normalne.:no:

coz poradzić....

a moja właśnie buszuje w brzuszku. Olao uwazaj na siebie bo kto wie w każdej chwili może sie zaczać porod lepiej nie wychodz. A moze zakupy przez neta????

reklama
Witajcie
ja tez jeszcze jakos ciagnę, skurcze mam ale nawet jak sa regularne co 8-10 min to po 2 godz ustepuja. mi sie dzis sniło ze urodziłam:-) porodu nie pamietamale był lekki i bezbolesny - heh kazda by tak chciała:laugh2: a najlepsze było to ze urodziło mi sie nie jedno dziecko...tylko dwoje!:szok: no super poprostu:-D

Do góry