reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moj synek nie zakumal zmian yczasu wiec od ponad godziny jestem na nogach :-D

Ja USG 3D (4D) mialam w pierwszej ciazy - dostalam 3 zdjecia iten filmik no i w sumei to nei zaluje - pewnie jakbym nia miala to zalowalabym :-D Filmik wiadom oze obejrzalam ze 3 razy, pokazalam pryzjaciolce i rodzicom i tyle.
Ty mrazem nie wie mczy bede miala to USG bo lekarz kazal mi przyjsc do siebie w tym tygodniu (21 tydzien bedzie), no a o tym USG 4D mowil ze wystarczy w 24 tygodniu, no ale znacyzloby to ze znowu za 3 tygodnie sie spotkamy... Teraz mi tego 4D nie zorbi bo ide do starego gabinetu (przenosi sie do nowego z lepszym sprzetem na poczatku listopada).

I w ogole jakos tak dziwnie mi jest bo wydaje m isie ze cos jest nie tak i dlatego on dosyc czesto chce mnie widziec, ale nie mowi mi ze cos jest nie tak... Mam jednak nadzieje ze mi sie tylko tak wydaje, no ale jakas niepewnosc jest... :baffled:

Milego dnia dziewcyzny :-)

reklama
Witajcie!!
Ja już po basenie:) Ale było bombowo:) Tylko przecholowałam chyba bo głowa mi teraz pęka. Ide się położyc bo Makłowicz zaraz będzie gotował na dwójce:)
hej Agniesiak interesuje mnie, czym są te jadalne :-) kaszuby
bo ja nie wiem
Została mi resztka kapusty z gołąbków i mięsko z cebulką,ryżem, jajkiem i przyprawione (takie na gołąbki). Dodałam pokrojoną i ugotowaną kapustkę do tego mięska. uformowałam takie kotleciki, wałeczki. Obtoczyłąm w mące, potem na trochę do lodówki. Następnie obsmażyłam jak mielone i na końcu wsadziłąm je do tego wywaru co się zrobił po kapuście gotowaniu, dodałam łyżeczkę koncentratu,pomidora spażonego i pokrojonego obsmażyłam na oliwie z cukrem i solą i dodałam to wszystko do tych kaszubów:) Pogotowało się z tym wszystkim, wytworzył się sosik i mniami:) Pychota:)

To ja dodam jeszcze, ze zrobilam dzis kopiec kreta (uwielbiam :-p) i tez zapraszam ;-)
A ile sie za nim zjezdzilam! Bylam w czterech polskich sklepach i nigdzie nie bylo. I kupilam w koncu w sklepie pod moim blokiem. No coz najciemniej zawsze pod latarnia :-D
Kopiec kreta.. MNIAM:-DAle mi smaka narobiłaś:) No i o muffinkach coś czytałam, ah, dziewczyny nie wytrzymam zaraz:)

I ja sie witam, dosyc wczesnie dzisiaj.
Nad ranem zlapal mnie pierwszy skurcz lydki :-( Ja pier... jaki to bol!!!!!
Do teraz kuleje jak chodze, bo jeszcze mam noge obolala :wściekła/y:
Wiec drogie Mamuski, nie jestescie same ;-)
Dzis upichce rosolek i nie wiem co na drugie wymyslic... U nas huragany i leje, nawet sie z domu nie chce wychodzic. Moze M pojedzie do sklepu jak wstanie :cool2:
Bede Was dzisiaj sledzic na biezaco ;-)
Dla kolezanek z Zielonej Wyspy:
Na watku "Co kazda ciezarowka w Irlandii wiedziec powinna" na ostatniej stronie dziewczyny wkleily liste slowek, ktore przydadza sie nam w szpitalu. Zaraz sobie ja wydrukuje, bo jak na moj angielski nie narzekam, tak jest tam troche skomplikowanego slownictwa. Na pewno sie przyda :tak:
Pozdrowionka! :-)

Agniesiak a Ty mi ochoty na basen narobilas :-D Juz sie miesiac wybieramy... Moze by pomoglo na ta moja lydke :happy2:

Witam z ranka:-)
Bardzo pieknie dziekuje za przyjecie mnie do waszego grona...MILO!!!
Wstalam troszke wczesniej,moja slodka zaczela kopac i juz nie moglam zasnac,zjadlam dobre sniadanko,moj M spi jeszcze,bidulka jest chory(przeziebiony)...my na odstep zeby nas nie zarazil:-(
Widze ze w polsce pierwsze usg jest w 13 tyg..wczesnie bo tu w norwegii miedzy 17-19 tyg,wlasciwie jak bylismy w warszawce to bylam w 7 tyg i zrobilam sobie prywatnie usg bo chcialam zobaczyc mala fasoleczke czy jest w odpowiednim mniejscu:-)

I ja sie witam, dosyc wczesnie dzisiaj.
Nad ranem zlapal mnie pierwszy skurcz lydki :-( Ja pier... jaki to bol!!!!!
Do teraz kuleje jak chodze, bo jeszcze mam noge obolala :wściekła/y:

Kochana mi pomagaja masaze lydek i stop,codziennie moj M masuje mi i pomaga na skurcze i ja mnialam takie czeste cieple powietrze przez stopy,teraz jest lepiej:-)

Witam z ranka:-)
Bardzo pieknie dziekuje za przyjecie mnie do waszego grona...MILO!!!
Wstalam troszke wczesniej,moja slodka zaczela kopac i juz nie moglam zasnac,zjadlam dobre sniadanko,moj M spi jeszcze,bidulka jest chory(przeziebiony)...my na odstep zeby nas nie zarazil:-(
Widze ze w polsce pierwsze usg jest w 13 tyg..wczesnie bo tu w norwegii miedzy 17-19 tyg,wlasciwie jak bylismy w warszawce to bylam w 7 tyg i zrobilam sobie prywatnie usg bo chcialam zobaczyc mala fasoleczke czy jest w odpowiednim mniejscu:-)
Babo dzieki za rade odnosnie masazy :happy2: Ja mojego obudzilam i mi masowal, ale to juz jak mnie zlapalo.
Kurcze czytalam co moze byc powodem i glownie chodzi o wapn i magnez. Ja naprawde zdrowo sie odzywiam i biore codziennie ten Feminatal.
Moze ktoras z Was wie czy moge dolaczyc jeszcze do niego magnez i zelazo osobno w tabletkach?
Babo a w jakim miescie mieszkasz? Ja czesto jezdzilam do Oslo :-)
W Irlandii pierwsze usg mam we wtorek - 20 tydzien o zgrozo! :szok:
Sama chodze prywatnie do lekarzy, bo tutaj to z opieka ciezarnej raczej kiepsko...

Też miałam skurcze, i gin kazała mi dokupić zwykły magnez, i biorę go 3razy dziennie, i póki co jest spokój(tfu,tfu)
A tak w ogóle to DZIEŃ DOBRY:-)

Witam w niedzielny poranek:-):-)
U mnie szaro i buro za oknem, aż się z domu nie chce wychodzić:baffled:
W nocy znowu łamało mnie w nogach i się budziłam ciągle:baffled::baffled: ehhhh ta jesień to mnie zawsze wymęczy.

Na śniadanko zjadłam płatki czekoladowe z mlekiem mniam:-p a teraz wcinam herbatniki posmarowane nutellą:-p:-p:-p Zawsze lubiłam słodycze, ale odkąd jestem w ciąży, to czekoladę wprost ubóstwiam:happy2::happy2::happy2: I już trzy razy w trakcie tej ciąży byliśmy z mężem w pijalni czekolady:-)

U mnie dzisiaj na obiadek to samo co wczoraj, czyli ziemniaczki z kotletem z piersi z kurczaka i marchewka z groszkiem.

Babo
Moze ktoras z Was wie czy moge dolaczyc jeszcze do niego magnez i zelazo osobno w tabletkach?

Ja biorę teraz feminatal co dwa dni a do tego magnez ASMAG B dwa razy dziennie i mam spokój ze skurczami, czy drętwieniem nóg lub rąk. I to jest zalecenie mojego gina.

Witam w niedzielę :)

Mnie na szczęście tylko raz złapał skurcz łydki, w pierwszej ciąży miałam częściej.
Co do obiadku ja właśnie gotuję zupkę pomidorową, na drugie gołąbki z ziemniaczkami i duszoną marchewką z groszkiem, nagotowałam cały gar, więc obiad na kilka dni z głowy :)

Miłej niedzieli życzę.

reklama
Witajcie w niedzielne południe!
U mnie pochmurno, ale sucho, wybieramy się na cmentarz to tak w ramach ruchu na powietrzu. Dziękuję za opinie o usg 3D i 4D, jeszcze o tym pomyśle, ale chyba jednak te pieniążki przydadzą się na co innego.
A co do witaminek , to ja poza feminatalem nie biorę dodatkowo magnezu, ale piję codziennie kakao, tam też jest magnez, skórczy łydek nie mam, może to pomaga?
Widzę, że dzisiaj troche o jedzeniu, ja mam jakąs małą polędwiczkę zamrożoną, zaraz ją wyciągnę i zrobię uduszoną z marchewką, do tego surówka z pekińskiej, bo też mam już zakupioną. Miłej niedzieli brzuszki.

Do góry