reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Dziewczyny, ja też myślę, że to czy gin Wam każe przyjść na 4d w 20 czy 30 tyg. to zalezy od tego jaki sprzęt posiada. A poza tym u mnie na przykład 4d nie wychodzi, bo mam za mało płynu owodniowego. Nie wiem, może na innym sprzęcie by wyszło, ale się nie wybieram. Nie stać mnie na dodatkowe wydatki :tak:

co do usg 4d, to ja miałam robione w 18 tygodniu (17 wg suwaczka ;-)) i widać było naprawdę dużo, mamy zdjęcie buźki :-) ale lekarz powiedział, że najlepiej robic takie ok 22 tygodnia.
byliśmy dzis na zakupach i oprócz pierwszych dzidziowych zakupów, kupiliśmy tez kurtkę na zimę dla mnie :-) znalazłam ją na stoisku z rzeczami narciarskimi :-p przeceniona z 300euro na 69 :happy2: to dopiero promocja :szok: :-D także jestem bardzo zadowolona :-)
a teraz upiekłam mufinki z wiśniami i inne z jabłkiem i cynamonem :-) zapraszam :-)

Hej kobitki :)
Ja na chwileczke.
Widzialam, ze pisalyscie o witaminach. Ja biore Feminatal 400+DHA. W sumie lekarz prowadzacy nie zalecal mi zadnych witamin, ale ginekolog sie pytal czy zazywam. To na pewno nie zaszkodzi, a jak czegos nie ma w moim organizmie, to w ten sposob dostarcze :)
Ionka, ja chetnie wpadne na slodkosci :-) Zazdroszcze kurtki, ja nic nie moge dostac. Niezle z ceny zrzucili. U nas w koncu mamy TKMaxa :-) Bylam ostatnio, jakie piekne ciuszki i akcesoria dla dzieci tam sa :-)
Mi sie marzy 4d, Mezu troche sceptyczny, bo mu sie to po prostu nie podoba. Tak czy inaczej mamy teraz tyle wydatkow, ze szok :szok: Wiec jak na razie sie nie wybieram, bo 200 euro wole przeznaczyc na cos innego. I tak do tej pory juz wydalam majatek na lekarzy i usg :zawstydzona/y:
A moje Dziecie nie daje mi dzis caly dzien spokoju! Kopie i sie wierci masakrycznie. Az brzuch faluje i widac te mini kopniaczki. Najgorsze jest to, ze boli mnie juz od tego podbrzusze :zawstydzona/y:
Sikam dalej po 3-4 razy w nocy i sie nie wysypiam. Ale dzis zmieniamy czas, a do tego w poniedzialek mamy dzien wolny od pracy, we wtorek wzielam urlop na wizyte w szpitalu, wiec powinnam odpoczac choc troszke :-) Bo nie wyrabiam na zakretach...
Oooo znowu kopie :szok::-D No nie moge :-D W ogole jestem w szoku, ze tak szybko poczulam ruchy w pierwszej ciazy :blink:
Wiecie jak mnie suszy???? Od jakiegos czasu przychodzi moment, ze jak sie nie napije wody, to mysle, ze oszaleje! Gorzej niz na kacu :-D
Zmykam do lozka, bo dzis musialam wpasc rano do firmy i sie nie wyspalam...
Spokojnej nocki ;-)

ja tak samo jak blueberry77 jakoś nie emocjonuje się tym 3 czy 4D
i nie wybieram się ;-)
a mój gin nie ma jakiegoś ekstra sprzętu, najważniejsze, że da radę sprawdzić najważniejsze parametry Maleństwa:tak:, na ważniejsze badania chodzę do szpitala na lepszy sprzęt, ale wtedy zazwyczaj nic nie widzę, bo gin i Darek się gapią w monitor, że zapominają o moim istnieniu :-D, nastepnym razem się muszę dopomnieć o swoje :-p

ja Wam powiem, że nawet takie zwykłe usg przeżywam tak strasznie, że potem się śmieje sama z własnego zachowania i tego, co mówię (zachowuję się nieprzytomnie i jednocześnie nadpobudliwie, jak naćpana:-D) więc każda wizyta dla mnie to jak huragan emocji

ionka ja się pisze na mufinki :-), właśnie wrócił mi smak na słodkości, co bardzo mnie cieszy:-p, jestem od zawsze okropny łasuch a od początku ciąży nie mogłam patrzeć na słodkie :dry:

To ja dodam jeszcze, ze zrobilam dzis kopiec kreta (uwielbiam :-p) i tez zapraszam ;-)
A ile sie za nim zjezdzilam! Bylam w czterech polskich sklepach i nigdzie nie bylo. I kupilam w koncu w sklepie pod moim blokiem. No coz najciemniej zawsze pod latarnia :-D

ja Wam powiem, że nawet takie zwykłe usg przeżywam tak strasznie, że potem się śmieje sama z własnego zachowania i tego, co mówię (zachowuję się nieprzytomnie i jednocześnie nadpobudliwie, jak naćpana:-D) więc każda wizyta dla mnie to jak huragan emocji
:dry:

hahaha ja tez tak mam, ostatnio sama sie z siebie smialam ze mowilam na tym usg takie glupoty jak jakas debilka, na dodatek dowiedzialam sie ze to dziewczynka i z tych emocji to wogole mi na mozg padlo haha

co do usg 4d to ja teraz bylam, w sumie to dlatego ze moj gin takie robi i ma super nowy i dokladny sprzet, ale mnie specjelnie tez nie kreci. zreszta i tak te najwazniejsze pomiary sie robi w 2d.

witam mamuśki :-D

jakoś nie mogę już spać, bo na dworze tak pięknie świeci słoneczko

też straszliwie dużo piję, mój m-żonek nie nadąża z uzupełnianiem zapasów :-p- najchętniej piję soki (pomarańczowy, porzeczkowy i jabłkowy) no i wodę,ale czasem mam ochotę na colę:cool2:

na usg 4d nie będę szła, mój gin ma głowicę 3d i mnie to wystarczy
:tak:

tabasia- kopiec kreta - dawno nie jadłam, a lubię(jak nie mogłam znaleźć opakowania, robiłam sama, tez wychodzi pyszny)
moniazuber - chyba pisze się muffinki i już:-D

reklama
Do góry