reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
witajcie
dziś już po usg, moje dzieciaki tak się kręcą,że trudno określić ich płeć, wszystko ok, jestem szczęśliwa choć moja gin zasiała nutkę niepewności w stylu, jakby coś się działo niech Pani dzwoni o każdej porze...może jestem przewrażliwiona, a może mówi tak bo to w końcu bliźniaki, ale genaralnie do przodu
zastanawiam się nad usg 3d, lub 4d, ale nie wiem kiedy powinnam je zrobić?, w którym tygodniu miałyście w/w robione?
pozdrawiam

Ja jak umawiałam się ostatnio na 4D to pani powiedziała że najlepiej wykonać je między 19 a 22 tyg ciązy podobno wtedy najlepiej wszystko pomierzyć :)
Pozatym nie martw się z dzieciaczkami napewno wszystko oki :) mój gin też mówi że jakby co to dzwonić o karzdej porze :tak:

aha i jeszcze jedno moja kolezanka poszla na usg 4d w 27 tyg ciązy i mowila ze niestety nic jej nie wyszlo bo dzidzius za duzy... lekarz wtedy jej powiedzial ze na takie usg to najlepiej ok 24-25 tydz. ale to pewnie zalezy jak brzad sie ulozy...
Jak byłam w 15 tygodniu, to też maleństwo się nie mieściło całe na ekranie:)więc to chyba zależy o od ułożenia:)

witam,

wlaśnie sie zastanawialam nad 4d ale np w luxmedzie koszt to 200 zł i np jak zapisac sie do fajnego lekarza jak np dr. bartosiewicz to mysle ze bylo by ok.

dlaczego wybralas top medical??
Top medikal a właściwie dr. mazurka poleciła mi moja gin. więc dlatego poszłam tam a poza tym to dr mazurek pracuje na kraśnickiej a tam będe rodzić. Pytałam kiedy mam przyjść na 4D to powiedział 6-7 tyg więc na święta zrobię sobie prezent:tak:

Ej to ja juz nic nie rozumiem. Mój gin powiezial ze teraz tj.4.11 zrobimy usg połówkowe zwykłe ( koniec 22 tyg.) a 3lub 4D zrobi mi w 30 t.c.
Wiecie jak to w końcu jest? Zastanawiam sie , dlaczego on chce robic akurat w 30 t.c te 4D.

gratuluję wszystkim mamusiom znającym pleć. Justa- tobie maleństwo a w zasadzie lekarz psikusa zobił, nie ma co!@ Gratuluje synka:) A robilas juz jakieś zakupy pod dziewczynkę? Widzicie-możemy się trochę wkopać sugerując się plcia podawaną np. w 18 t.c.Ja to chyba zacznę rozglądać się za ciuszkami dopiero w 8 miesiącu na wszelki wypadek hehehe:)

M<nie dzis też boli brzuch, sprzatalam ostroznie w domu ale widać mój brzuch nie lubi wysiłku w żadnej postaci.Kupilam dzis moejej córci lalke Evie z niemowlskaiem i kołyuską( mamusie posiadający małe dziewczynki zapewne wiedza o czym mówię:D) i wiecie co? Przez cały dzień nie ma dziecka! Siedzi i sie bawi. Zakłada niemowlakowi mikroskopijne śpioszki, buja toto w kołysce i w ogóle. Śmieszne, bo m różne baby born itp, ale nie dzialaly na nia tak jak te mikrospoijne laleczki.

reklama
hej Agniesiak interesuje mnie, czym są te jadalne :-) kaszuby
bo ja nie wiem

a tak w ogóle, to też robię właśnie spagetti (i z tego co czytam, nie jestem jedyna:tak:), bo straszliwie mi się zachciało:-D:-D:-D

Do góry