reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Cześć dziewczynki właśnie wróciłam z usg i z 80% dziewczynki zrobił się 100% CHŁOPAK!!!!!

A to mieliście niespodziankę hihi;-) Gratuluję synka:-):-)
Gdzie robiłaś usg?? Ja idę w czwartek do luxmedu. Miałam iść najpierw do top medicalu ale krzyknęli mi 150zł za zwykłe usg 2d :szok: A luxmedzie 100zł będzie mnie kosztowało.

Amy oprócz gołąbków to zrobiliśy jeszcze kaszuby:) MNiamuśne wyszły:) Bo jak miała się zmarnowac resztka kapusty to ją wykorzystaliśmy do kaszubów:)
Bierzecie jakieś witaminki dla kobiet w ciązy? Bo ja tylko folik, ale chyba zacznę brać jakieś inne, bo mi włosy zaczęły wychodzić
Mi jak zaczęły wypadac włosy i powiedziałam o tym ginowi to przepisał mi feminantal z DHA i mam spokój:) Wogóle teraz mi już nie wypadają no i paznokietki mam super mocne bo wcześniej mi się rozdwajały.

hejka,
babo-WITAMY:-)
Ja dziś w nocy jakoś długo nie mogłam zasnąć, Gabrynia jakoś się wierciła:-) brzuch jakos mnie bolał:-(ale za to jak usnęłam to spałam do 9:30:szok:
Ja biorę feminatal z DHA- zaczęłam już go brać przed zajściem(wtedy jeszcze brałam ten zwykły)i dzięki temu zauważyłam że paznokcie mam twardsze i się nie rozdwajają, ufff:-)a w ogóle to strasznie wolno mi rosną włosy na nogach:-)
Hehe:) co do włosów na nogach to mi tez bardzo wolno odrastają:)

Cześć dziewczynki właśnie wróciłam z usg i z 80% dziewczynki zrobił się 100% CHŁOPAK!!!!!
Mega gratulacje:) No.. może uda się chłopaczkom zdofonic marcowe dziewuszki:)

Witam:)
Bierzecie jakieś witaminki dla kobiet w ciązy? Bo ja tylko folik, ale chyba zacznę brać jakieś inne, bo mi włosy zaczęły wychodzić

Gaba ja biore od 13 tyg Femintal 400 + DHA. Nie przepadam za rybami dlatego przydaje mi się DHA w witaminkach :-)

Babo witamy w naszym gronie :tak:

juustyna gratuluje syneczka :) wkońcu jakiś chłopaczek. U nas też chyba będzie chłopczyk ale to dopiero w poniedziałek gin postara się potwierdzić

witajcie
dziś już po usg, moje dzieciaki tak się kręcą,że trudno określić ich płeć, wszystko ok, jestem szczęśliwa choć moja gin zasiała nutkę niepewności w stylu, jakby coś się działo niech Pani dzwoni o każdej porze...może jestem przewrażliwiona, a może mówi tak bo to w końcu bliźniaki, ale genaralnie do przodu
zastanawiam się nad usg 3d, lub 4d, ale nie wiem kiedy powinnam je zrobić?, w którym tygodniu miałyście w/w robione?
pozdrawiam

A wiecie co tak a pro po juustyny tak sobie pod prysznicem dziś myślałam czy zdaży się u nas marcóweczek jakiś przypadek,że urodzi się np chłopiec zamiast oczekiwanej dziewczynki lub na odwrót?hihihi:-D
A no jeszcze gratulację dla juustyny!!!:-)

Ja miałam USG 4d robione w 15 tygodniu, i to był nie zapomniany widok, mam nawet filmik, ale gin mówiła że najlepiej robić od 20-któregoś tam bo już jest więcej tkanki tłuszczowej i lepiej widać kruszynkę, jej mimikę itd...
ja robiłam w novum i polecam:-)

reklama
witam w ten ponury dzień :no: :-)
mialiśmy iść na zakupy, ale na dworze huragan i leje i tak się zbieramy od 2 godzin i nie mamy ochoty wyjść :zawstydzona/y:
obudziłam się dziś na siku o 4ej i potem nie mogłam zasnąć... teraz jakaś półprzytomna jestem :baffled:

właśnie mi się przypomniało, że miałam sen ze swoim ginekologiem hahahaha:-D:-D:-D:-D Była taka erotyczna atmosfera, ja byłam w jego gabinecie a on jakieś sexowne teksty mówił i wogóle mało co się nie przespaliśmy ze sobą hahahahahahahaha:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

broń mnie Boże przed takimi snami!! :szok: :-D jakby miał mi się przyśnić mój ginek w erotycznej pozie, to nie wiem, czy bym się z wrażenia obudziła hahahah :-D on ma chyba z 60 lat! :-D

Witam:)
Wczoraj byłam na usg u gina i z serduszkiem dzidzi wszystko wporządku. Ale gienekolog powiedziała że bedzimey obserwować jeszcze. Także na każdej wiztycie będzie stres.

nie martw się, na pewno będzie ok! :-) ja biore witaminki dla kobiet w ciąży, takie z omega dodatkowo, chociaż mój gin mówi, że w owocach i jedzeniu mam wszystko :-) no, ale nie zaszkodzi :-) dodatkowo biorę jeszcze magnez z B6, żeby mnie brzuch nie bolał, a to wg niego lepsze niż no-spa :tak:

To też nie jest tak do końca, bo zapewniam Cię, że dziewczynom, które siedzą w domu, a mają przykazane LEŻEĆ wcale nie jest fajnie. Zwłaszcza jak już na przykład maja jednego małego smyka w domu. Ja co prawda niby nie muszę leżeć plackiem, mam się tylko oszczędzać i dużo odpoczywać, ale muszę się przyznać, że jak byłam w pracy to lepij się czułam psychicznie. Przynajmniej zajmowałam czymś myśli, musiałam się skupić i odrywałam się od tego wszystkiego, co przykre, od myślenia o Mamci i w ogóle. Każda sytuacja ma swoje plusy i munusy :tak:

toteż właśnie dlatego napisałam, że przez jakiś tydzień, nie dłużej :-)
po prostu dni mijają, a mi czasu na wszystko brakuje :zawstydzona/y:

mąż siedzi i ogląda wózki w necie, ciekawe co z tego wyniknie :-p zajmuje go to tak, jakby wybierał super samochód :-p

Do góry