reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

pogoda u mnie tragiczna - normalnie nic mi się nie chce:no:

w domu chłodno, bo m nie odkręcił grzejników i głodna jestem jak pies, więc lecę smażyć frytunie, bo mi zapachniały, jak przechodziłam koło knajpki:-D:-D

normalnie raczej nie zazdroszczę, ale też bym już chciała znać płeć - jak niektóre z was

wpadnę później, bo mam głodowy ślinotok:-D

reklama
Kochane, Wam też tak strasznie dziąsła krwawią? :( Mi to tragicznie.. Byłam dziś u dentystki to takie kolejki że szok.. Jutro rano mi kazała przyjść.. Ja nie wiem jak ja z tym bólem wytrzymam.. ;( boję się że mi wszystki zęby wypadną. heh

Mi też krwawią dziąsła i czasem tak bolą że nie wiem i najczęściej na wieczór. Dentystka mi ściągnęła kamień, kazała używać miękkiej szczoteczki, którą przed każdym myciem mam wyparzać we wrzątku no i płuczę jamę ustną szałwią. Ta szałwia naprawdę jest niezła. Tylko ja jestem leniwa i płuczę wtedy jak mnie bardzo dziąsła bolą zamiast przynajmniej raz na dzień:zawstydzona/y::zawstydzona/y: aaa oi oczywiście pasta na wrażliwe dziąsła, ja polecam MERIDOL. Kosztuje ok.11zł ale jest świetna i taki świeży oddech ma się po niej.

No my właśnie wrócilismy od babci mojego Ł z obiado-kolacji hehe:-p mniam na obiad była fasolka po bretońsku i ziemniaczki z kapuchą...Mniam mniam;-) Dostaliśmy jeszcze kawałek babki, którą teraz wtrążalamy :tak: Jutro jadę z moją mamą na zakupy, bo upatrzyła mi gdzieś spódniczkę i chce mi ją kupić;-) Teściowa kupiła małej kombinezon różowy, Jeszcze tylko takie najpotrzebniejsze rzeczy do higieny maluszka trza kupić no i wszystko będzie już przyszykowane na przyjście naszej Amelki :-)​

Juz jestem :happy:
Drzemka pomogla, choc glowa jeszcze troche pulsuje przy gwaltownych ruchach. Zamiast w szkole, zalegam na kanapie, ogladnelam wiadomosci, szokujacy reportaz w TVN nt domu pomocy spolecznej dla dzieci, Na Wspolnej, a teraz Housa. Nadrabiam zaleglosci :-)
Ja na USG za 1,5tyg. i skreca mnie, zeby juz poznac plec.
Trzymajcie sie cieplutko Mamuski i Brzuszki ;-)

witajcie marcóweczki

jesiennie nam się zrobiło ble:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

tak piszecie o tych pychotkach do jedzenia a ja od tygodnia na diecie mam cukrzyce ciążową więc mam pieruńską dietę i insuline na noc i na dzień więc ukłuje się codziennie 7 razy:szok::szok::szok::szok:
w rękę w palce w brzuch i w udo !!!!!nie polecam

poza tym znowu byłam w szpitalu ale jest już ok

mały rośnie tylko podczas środowego usg okazało się, że ma za szerokie sploty naczyniowe w prawej półkuli mózgu i może mieć wodogłowie:-:)-:)-(ale póki co mamy to kontrolować kolejne usg 30 października

ja rosne i rosne :-D:-D:-Dhumorek w miarę dopisuje:-D:-D:-D

może teraz uda nam się troche pobyć w domku to będę częściej zaglądała między moimi 7 posiłkami:tak::tak::tak:

dużo słonka i humorku i całuski dla bruszków

ps. nasz Mateusz to prawdziwy wiercipiętek cały czas się rusza;-);-);-)ku zadowoleniu mamy:-D:-D:-D

Wreszcie sie odezwalas,juz martwilam sie co u ciebie.
Przekichane masz z ta cukrzyca,bo to klucie jest straszne,moj tata bral jakis czas w brzuch to nie moglam na to patrzec.
A z maluszkiem wszystko bedzie dobrze.

Ja dzis bylam u fryzjerka i wreszcie nowa fryzurka i odrostow nie ma.Bo juz na siebie patrzec nie moglam.Ale nie moglam isc bo ciagle mnie na mdlosci bralo szczegolnie przy mocnych zapachach.

U nas dzis caly dzien leje i moj M wczesniej z pracy wrocil bo

heloł dziewczynki,
jak zawsze nadrabiam cały dzień :-)

oj to faktycznie musiało być męczące. JAk Ci się tam żyje, czy Irlandia jest tak piękna jak myślę że jest.

pomału odpoczywam ;-) a żyje się całkiem fajnie :-)

Potem przysniła mi się Mama. Najpierw taka starutka, siwiusieńka, schorowana, ledwo sie mogła ruszać, a zaraz potem taka w kwiecie wieku, zadowolona, szczęśliwa i zdrowa.

piękny sen :tak: Mama na pewno czuwa nad Tobą :tak:

tak piszecie o tych pychotkach do jedzenia a ja od tygodnia na diecie mam cukrzyce ciążową więc mam pieruńską dietę i insuline na noc i na dzień więc ukłuje się codziennie 7 razy:szok::szok::szok::szok:

ło matko!! współczuję!! no, ale dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy :tak:

Hej dziewczynki,
skoro o płci mowa: u mnie lekarz też stawia na dziewuszkę:szok::tak:

gratuluję!! :-)

Dziewczyny, a ja mam jakieś straszne przeczucie, że dzieje się coś nie tak z Amelką... Od wczoraj nie czuję, żadnych ruchów! Nie wiem co się dzieję..Obawiam się, że pojadę do szpitala, jak nie pczuję jej do wieczora..​

czasem, jak moje dziecię leniu****e, to też mam obawy :-( ale wtedy idę wszamać coś słodkiego i za pół godziny mam taniec pogo w brzuchu :-)

Dziewczyny podtrzymuje marcowy boom na dziewczynki :-D U nas na 90% bedzie coreczka :laugh2::laugh2::laugh2:

gratuluję! :-) kolejna babeczka!! :-D

Już się uspokoiłam, bo dała mi teraz popalić ;-) :-p Położyłam się do łóżka zdrzemnąć na chwile..no i tak po godzince obudził mnie straszny ból prawej nerki.. Przewróciłam się na drugi bok, z myślą, że zaraz przejdzie, ale poczułam mokrą plamę na prześcieradle..Siadam...patrzę, wącham...TO MOCZ! Najnormalniej w świecie dostałam kopniaka w pęchęrz i się posikałam :zawstydzona/y: :no: Oby Wasze dzieciaczki nie kopały Was po pęcherzu.. Dobrze, że akurat byłam w domu..Miałam kiedyś taką sytuację w supermarkecie :eek: Na szczęście nie był to wtedy mocny kopniak :-p

a mnie tak od rana cos boli z prawej strony, więc obawiam się, czy to nie nerka :eek: wiecie, to trochę straszne, jak te dzidzie rządzą się naszymi ciałami :-p :szok:
gdzieś nam nacisną, a my umieramy z bólu albo sikamy jak najęte :-p

haloooo, wszystko w porządku??

wiecie, nie było mnie w pracy 2 dni, a tyle mi się papierów nazbierało do zrobienia, że szok!! nawet w domu piszę :eek: :crazy:

reklama
Ale sie narobilam padam juz .
wszystko posprzatane pokuj niuni lsni teraz tylko zakupy i bedzie gotowe :)
Jesli nie kupie nic fajnego i taniego z uzywanych to juz mam meble na oku z ikkei :)

Uciekam spac jutro tez jest dzien i powoli bedzie wszystko porobione

Spijcie slodko

Do góry