reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewczyny, a ja mam jakieś straszne przeczucie, że dzieje się coś nie tak z Amelką... Od wczoraj nie czuję, żadnych ruchów! Nie wiem co się dzieję..Obawiam się, że pojadę do szpitala, jak nie pczuję jej do wieczora..​

Kochana spokojnie nic sobie nie wkrecaj ,napewno wszystko jest ok .
Jedna czuje ostro i co dziennie inna mniej .
dzisiaj na usg moja niunia strasznie kopala i machala raczkami a doc do mnie czy ja juz to czuje :) ja jej na to ze jeszcze nie ze tylko takie babelki a ona smiech i mowi ze normalnie to jej sie wydaje jak tak patrzy na to moje wariujace dziecko i myslala ze ja juz wyraznie czuje :) i wcale sie tym nie martwie bo mam troszke tluszczyku lub taka nie inna budowa i poczuje pozniej :)

wiecie co mi powiedziala doc ze martwic sie mozemy tak w 24 tc jesli nie poczujemy jeszcze nic choc tez nie zawsze :)
Kazda ciaza i kazde dziecko jest inne dlatego uspokuj sie kochana ,przestan myslec i nalegac czy wypatrywac ruchow bo wtedy jeszcze bardziej nic nie poczujesz i bedziesz sie tylko dolowac .
Napewno jest ok i do wieczora poczujesz .
Zjedz cos super slodkiego moze dzidzia sie obudzi :)
pamietajmy ze nasze dzieci w brzuszkach duzo spia i sa to fazy spania jedna z nich jest faza ze spia jak kamienie :) tak juz jest tak rozwija sie to wszystko :)

No ale jesli naprawde masz dola to idz i wtedy bedziesz spokojniejsza :)
Mi gin powiedzial ze do poki nie ma boli ,skurczy ,plamien i krwawien wszystko jest ok jesli ma sie dziac cos zlego lub juz sie dzieje ORGANIZM WYSYLA SYGNALY LUB PROSI O POMOC :) powiedzial mi to zebym nie panikowala .

reklama
Ja dzis wyjatkowo wczesnie sie z Wami witam. Ale to tylko dlatego, ze sie zwolnilam do domu z powodu migreny. Rano zrobilo mi sie strasznie slabo, zakrecilo w glowie, ciemno przed oczami, myslalam, ze zemdleje (pierwszy raz w zyciu cos takiego przezylam! czasami bylo mi slabo, ale nie tak), a pozniej jak wyprulam do kibelka, to myslalam, ze bede rzygac dalej niz widziec :no: Ale poprzelykalam troche tej wstretnej sliny i przeszlo. Godzine pozniej dostalam takiej migreny, ze osleplam na jakis kwadrans :crazy: I bol, bol, bol. Pulsujacy bol :-( Wiec wyslali mnie do domu. Wypije herbatke i ide sie polozyc... Chyba od pogody mi sie tak zrobilo, bo wczoraj bylo strasznie cieplo, a dzis juz zimnica. I jak rano jechalam do pracy, to mnie troche oslepiali nadjezdzajacy z naprzeciwka. Bo Irole niestety jezdza czesto na dlugich swiatlach, albo bez :shocked2:
Do sklikania pozniej :wink:

Aaaa no i do szkoly raczej dzis nie pojde :(

mowilam ze pozapominalam w nocy juz nie moglam spac z wrazenia na to usg i juz czarne mysli ze to i tamto :( leze juz tam na lozku brzuch juz przygotowany i nasmarowany doc musiala cos tam wypisac a nagle moj M do mnie " jejku niech nam juz pokarze bo mam nerwa " Mowi ze ma dola i sie boi i pyta mnie ,ktory to miesiac (po raz 100) mowie ze prawie 5 a on " jakis maly masz brzuch " "jakos nie rosnie "
a moje serce juz w gardele bo on mi wkreca :((((( po co sie stresowac wszystko nie potrzebne NASZE DZIECI SA ZDROWE ZYJA I MAJA SIE DOBRZE I W MARCU BEDZIEMY ICH FOTKAMI SIE WYMIENIAC " WIEZYMY W TO WSZYSTKIE I OBY DO MARCA :)))

Juz jestem. M na 13 poszedł do pracy. Była u mnie koleżanka i oglądałyśmy Dr House'a drugi sezon. Mamy jakąś manię ostatnio:-D Ja i tak zaczynam dziś oglądanie od 1 sezonu bo nie oglądałam wszystkiego;-)
Hm... tak się zastanawiam czy sobie zupki chińskiej wegetariańskiej nie zrobic:-DWiem, wiem, że nie można takiego śmieciowego żarcia, no ale.. ten makaron.. mniam:-D
Hej kochane! :):*

Wiolonczela, gratuluje córci ;) to jakiś babski ten marzec będzie ;p hehe

Ah, dziś zrobiłam generalne porządki bo mi się nudziło :) już posprzątane i aż lepiej :) Wczoraj robiłam przemeblowanko, ale już nie miałam sił sprzątać.. rano się zawsze jakoś tak źle czuje.. :( i dziś tak smao.. mdli mnie i takie nagłe zmęczenie dopada..
Ja z M wczoraj robiliśmy male przemeblowanko bo mój M uwielbia meble przestawiac:-D Powiesiliśmy krótkie firaneczki w okienku i teraz mamy tak jaśniutko:-)

Dziewczyny, a ja mam jakieś straszne przeczucie, że dzieje się coś nie tak z Amelką... Od wczoraj nie czuję, żadnych ruchów! Nie wiem co się dzieję..Obawiam się, że pojadę do szpitala, jak nie pczuję jej do wieczora..​
Kochana nie denerwuj się.. na pewneo z dzidzią wszystko oki. Słyszalam, że niektóre dzieci tak mają, że po prostu nie ruszają się przez pewien czas ale to nie znaczy najgorszego. Może śpi albo coś innego robi:tak:Ale jedź i sprawdź co z dzidzią, czekamy na relacje Kochana. Trzymaj się!:tak:

Ja dzis wyjatkowo wczesnie sie z Wami witam. Ale to tylko dlatego, ze sie zwolnilam do domu z powodu migreny. Rano zrobilo mi sie strasznie slabo, zakrecilo w glowie, ciemno przed oczami, myslalam, ze zemdleje (pierwszy raz w zyciu cos takiego przezylam! czasami bylo mi slabo, ale nie tak), a pozniej jak wyprulam do kibelka, to myslalam, ze bede rzygac dalej niz widziec :no: Ale poprzelykalam troche tej wstretnej sliny i przeszlo. Godzine pozniej dostalam takiej migreny, ze osleplam na jakis kwadrans :crazy: I bol, bol, bol. Pulsujacy bol :-( Wiec wyslali mnie do domu. Wypije herbatke i ide sie polozyc... Chyba od pogody mi sie tak zrobilo, bo wczoraj bylo strasznie cieplo, a dzis juz zimnica. I jak rano jechalam do pracy, to mnie troche oslepiali nadjezdzajacy z naprzeciwka. Bo Irole niestety jezdza czesto na dlugich swiatlach, albo bez :shocked2:
Do sklikania pozniej :wink:
Współczuje migreny. Normalnie nie nawidze tego. Wypocznij sobie Kochana.

Super że wszystko dobrze Kamikaa:-)supre wieści...
Tez bym chciała przynieś takie że z Gabrynią wszystko okey, do usg jeszcze 3tygodnie, eh strasznie długoooo:-(
A tą szyjką sie nie stresuj, dobrze że masz takiego lekarza, możesz byc spokojna:-)
Tabasia-leż i odpoczywaj, każda ma gorsze dni, mój dzień też do najlepszych nie należy:(

kamikaa napewno wszystko bedzie dobrze :tak: nie mozna zakladac od razu czarnego scenariusza i zapewne jeszcze nie jedno dziecko urodzisz :tak: zycze ci tego z calego serduszka a nawet dwoch!! ;-) wazne ze masz fajnego i dobrego doktora ktory o wszystkim ci mowi o zlych i dobrych rzeczach a nie ukrywa obawy i takie tam ... uwazam ze bedzie wszystko dobrze zobaczysz :tak:

mloda mamusia nei martw sie.. choc przyznam szczerze ze moj dzidziolek wczoraj rano tylko si epowiercil chwilke i potem cisza... az d teraz i w sumie na hodzilam sie polozylam i myslalam ze bede czula no ale od wczoraj do dzisiaj dupa tez :zawstydzona/y: tez sie troche martwie... ciebie przynajmniej nic nie boli a mnie czasem boli tak kluje na dole na srodku tak przy tej kosci lonowej... ale wiecie co zauwazylam ze jak boli to zazwyczaj po sikaniu jak juz sie wysikam to ide i mnie poboli a tak to nie... myslicie ze topecherz moze byc??do doktora mam dopiero na wtorek i to po zwolnienie ale jak cos to wizyte mi zrobi bo chcialam sie wczesniej w przychodni zapisac bo mam tam abonament ale terami najwczesniej na za tydzien w piatek i i tak musze czekac i tak... dlatego do tych ruchow a raczej ich braku dopisuje jeszcze ten dziwny bol moze 2 razy dziennie jest taki na 5-10 min i koniec... niby jak tak patrzylam sobie to szyjka zamknieta ostatnio na usg tez mnie wczensiej bolalo ale zapomnialam powiedziec i na usg tez wszystko w porzadeczku bylo a ja z wrazenia zapomnialam powiedziec:zawstydzona/y:

w ogole nie poszlam dzisiaj na tego holtera i zapisze sie do innego kardiologa nie do tego flegmatyka bo mnie denerwuje juz... :wściekła/y: no i zadzwonilam ze nie przyjde i wsio zalatwilam i powiedzialam ze na kiedy indziej sie zapisze a juz nie chce isc na to bo wydrapie sobie te cholerne plastry wraz ze skora i dopiero bedem ala rany... moja kropkowa skora sie nie nadaje na takie badania...

Dziewczyny podtrzymuje marcowy boom na dziewczynki :-D U nas na 90% bedzie coreczka :laugh2::laugh2::laugh2:
Ale dzidzia miala skrzyzowane nozki i nie chciala sie pokazac, wiec troszke tam na lozku potrzeslam brzuszkiem i sie udalo.

graulacje dziewczynek !!! :-) rzeczywiscie chlopcy to rodzynki jak widac :-);-)
a ja wlasnie czytam na forum regionalnym i znajoma z opola rano urodzila Anie :-) a juz 5 dni po terminie byla haha :) le jak to pisala musiala wybrac panele i kafelki jeszcze do mieszkani haha :)ja juz sie doczekac nie moge :-)

reklama
kamikaa zazdroszczę Ci, teraz możesz już spokojnie czekać na rozwiązanie. Wiesz już wszystko, to na pewno ulga dla Ciebie.
Ja też tak chceeeeeee:-:)-:)-:)-(Najgorsza jest ta niepewność:-(

Jutro zaczynam 17 tydzień nie mogę w to uwierzyć:szok::szok:
Czas tak szybko leci...

Do góry