reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

No to współczuję Kochana...ale podobno to dobry objaw bo wiadomo, że z dzidzią jest oki. A z pierwszym dzieckiem tez tak miałaś??

gorzej po kilka kilkanaście razy dziennie do 22 tygodnia ciąży :tak::-:)tak:

damy rade tylko mała nie wie o co chodzi zaczęłam po obiedzie wymiotować w ogrodzie do jej wiaderka i pytała "dlaczego mama tak pluje":-D

reklama
gorzej po kilka kilkanaście razy dziennie do 22 tygodnia ciąży :tak::-:)tak:

damy rade tylko mała nie wie o co chodzi zaczęłam po obiedzie wymiotować w ogrodzie do jej wiaderka i pytała "dlaczego mama tak pluje":-D

O nie mogę:tak:Pęknę zaraz ze śmiechu:tak::-D i co odpowiedziałaś?
Bo ja się opiekuję dwu i pół letnim Filipkiem. Dziś chciał na rączki do mnie a ja mówię,że nie moge go nosic bo mam malutkiego dzidziusia w brzuszku. Na to on się przytulił do brzuszka i pyta" "Tutaj? Takiego małego?":-) I już wie, że nie moge go podsadzic jak chce sam cos z szafki wziąc. Podstawiamy razem duże krzesło kuchenne i sam sięga:tak: Widzę, ze zrobił się bardziej samodzielny:tak::-)

O ja.. a ja przed chwileczką poczułam w podbrzzuszu takie łaskotanie niby czy raczej jakby motylek skrzydełkami zatrzepotał:tak: Miałyście takie uczucie?:-D Ale to przyjemne było:-DTylko takie króciutkie;-)

meg349 ty lepiej idz do lekarza jak masz tak jak ja :-( ja wlasnie wrocilam od ginekologa ze szpitala i powiedzial mi po badaniu nie po usg tylko po zwyklym badaniu jak wyciagnal te resztki krwi brązowe ze to moze byc poronienie zagrazajace bo jestem we wczesnej ciazy :-:)zawstydzona/y: nawet mi usg nie zrobil mlody dupek i powiedzial ze mam asie oszczedzac i nie chodzic do pracy to mu powiedzialam zeby zwolnienie mi dal a on do mnie ze mam sobie pojsc do swojego ginekologa zeby mi wypisal bo on mi nie moze wypisac a ja mu mowie ze moj jest na urlopie a inny mnie przyjac nie chce a on powiedzial tzebym sobie szukala jakiegos :wściekła/y::-( konował!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
powiedzial ze niby szyjka jest ladnie bo zamknieta i w ogole ale krew mu sie nie podoba i tak powiedzial mi ze to moze byc poronienie zagrazajace :zawstydzona/y::-( jestem zalamana do pracy mam isc a zwolnienia nie mam napisal mi ze mam brac luteine ciagle ale poprosilam ta pod jezyk to chociaz ta prosbe spelnil.. pytal sie czy chce zostac w szpitalu czy chce w domu lezec... pieprze to jak taki konowal ma sie mna zajmowac!!! dał mi 4 x dziennie luteine pod jezyk i znow bede lezala jak glupia a mamie juz powiedzialam ze babcia bedzie :zawstydzona/y::-( nie mam sily na to wszystko :zawstydzona/y: i plakac mi sie chce :-(

Hej dziewczynki!

Jeden dzien mnie nie bylo, a Wy naskrobalyscie tyle :)

Na bole glowy - z tego co ja wiem tylko i wylacznie paracetamol w koniecznosci, zaden apap czy ibuprom bo to chemia.

Troche Wam niektorym zazdroszcze tych wymiotow, bo to smieszne musi byc (Tak jak Rybka i jej wymiotowanie do wiaderka coreczki, albo trzymanie miski w razie koniecznosci kolo kompa hahaha ). Bo ja poki co to czuje ta ciaze tylko przez to ze mam bole w podbrzuszu, ale nie jest az taki silny jak byl jak pracowalam, teraz jak odpoczywam to troszke rzadziej mnie chwyta i mniej intensywne.

I kazda z Was pisze o USG, badaniach takich czy owakich a ja kurcze w tej Norwegii to narazie dostalam skierowanie na badanie krwi...jedna babka dala mi je tylko na poziom hcg, a drugi lekarz wzial ode mnie to skierowanie i dopisal cukier i inne jakies...o USG moge zapomniec tu w Norwegii az do polowy ciazy, est tylko jedno na cala ciaze ehh;/ a badania ginekologiczne juz nie wspomne...

Przez to ze prawie nie mam tych objawow ciazowych to sie martwie co z ta moja dzidzia, przeciez oni w ogole jej nie sprawdzaja :( Za tydzien lece do PL i od razu zrobie caly szereg badan, ale poki co jak czytam Wasze posty to sie martwie, ze jeszcze nie mam tych badan zrobionych...

Ahhh ale najwazniejsze dobre podejscie, tylko jak tu moge miec dobre podejscie jak lekarze nie maja dobrego podejscia ;/ Jutro jade zalatwiac sobie zwolnienie ciazowe na okres ciazy do pracy i tez nie wiem co z tego bedzie, bede musiala sie niezle wygimnastykowac zeby te wszystkie urzedowe sprawy tam z nimi zalatwic, tymbardziej ze oni nie sa skorzy do puszczania na zwolnienia, bo ciaza to rzecz normalna.

Szkoda gadac, jednak mama miala racje: gdzie Ci ciaza za granica dziecko do glowy przyszla! No i coz, mamy to jednak mamy, wiedza najlepiej :p

missiiss1301 - Ty sie nie przejmuj Kochana! Krwawienia po luteinie sa czyms normalnym, to nawet w ulotce jest napisane. Luteina to progesteron, ktory pomaga podtrzymac ciaze, jezeli Twoj organizm produkuje za malo tego hormonu. Nie ma prawa Ci zaszkodzic, jak cos to tylko polepszyc. A krwawienia sa normalne, ja tez mialam...Przypadly mnie w tym samym czasie co powinna wystapic miesiaczka, trwaly ok 6 dni, martwilam sie jak glupia, bo lekarz mi powiedzial ze moze ciaza byla zagrozona lub jest i poprostu nastepuje naturalne poronienie, ze w tak wczesnej ciazy to natura plata nam takie figle i tyle. Troszke mnie ta Pani doktor tym zalamala, ale poczytalam troche na necie i stwierdzilam ze nie ma co sie przejmowac, wiele kobiet ma takie podobne plamienia w ciazy. A Ty to masz ewidetnie przez luteine, moja siostra miala tak: zobaczyla plamke brazowa na bieliznie, wystraszyla sie, poszla do ginekologa, ten przepisal luteine, a plamek zaczelo by tylko wiecej. Zapytala lekarza co jest grane, a on jej na to ze to normalne przy luteinie. Kwesita tylko taka, czy u Ciebie sa to brazowe plamienia, tk po 3,4 plamki minimalnie pobrudzona bielizna ze tylko wkladka wystarczy, czy raczej jest to krew czerwona?

tylko ze ja nie jestem w czasie kiedy bym miala dostac okresu...
ale jak mowisz ze siostra miala tak samo to mnie ciut uspokoilas bo sie bardzo przerazilam. nie mam krwawienia tylko plamki brazowe i jak sie palce wsadzi to tez troche brazowego zostaje... poprosilam o luteine pod jezyk bo wole juz nic sobie do niuni nie wkladac... kurcze jak bedzie wszystko ok to cie wycaluje normalnie :tak: tak sie balam a twoj post mnie podniosl na duchu naprawde ... nie mam czerwonej krwi tylko brazowe lekko ledwo co na gaciach widac... ale jutro chyba pojade do swojjej ginekolog w rodzinnym miescie i niech mi zagladnie usg i potwierdzi ze ok jest to bede spokoniejsz... i zwolnienie wezme przynajmniej i jeszcz sobie odpoczne... dziekuje kochana naprawde ciesze sie ze ktos mi przyklad pokazal :tak: dziekuje...

Hehe mam nadzieje ze wszystko bedzie oki :) Musi byc :) A siostra moja tez nie miala w terminie miesiaczki, tylko wlasnie podobnie jak teraz Ty jestes w 6 lub 7 tygodniu. A jej sie to samoistnie zaczelo, a luteina ''doprawila'' to plamienie, u Ciebie to plamienie pochodzi tylko z luteiny. Te tabletki pod jezyk ponoc sa niesmaczne strasznie :p Ale rozumiem, tez bym wolala sie przemeczyc niz bzika dostawac ze cos tam wsadzam sobie i kurcze mi plamki jakby krwi wylatuja potem. Tylko ze po tej podjezykowej to czytalam w ulotce ze chyba tez moze byc plamienie, takze dobrze ze idziesz jutro do swojego ginka on rozwieje wszystkie Twoje watpliwosci :) Poki co spij spokojnie i odpoczywaj, zwolnienie pewnie ze wez, po co sie stesowac ze fasolce moglabys zaszkodzic przez prace. Powodzenia jutro i nie martw sie Kochana, bedzie dobrze! Czekam na wiesci :) Pozdrawiam :)

reklama
ja luteine wczesniej bralam na wywolanie okresu i nie wiem jak inni ale ja ją dobrze znosze nidy mi nic po niej nie bylo... a plamienia moze i beda ale tak jak piszesz zawsze to inaczej na psychice ze sie nic nie wklada tam ;-) poczytalam sobe troche na necie chociaz dzisiaj caly dzien czytalam a potem sie przerazilam jak mi lekarz napisal takie cus na kartce :no::angry: ale juz mi lepiej niech mi moja jutro uusg zrobi i zobaczy co w trawie piszczy :-) mam nadzieje ze powie mi to co moj lekarz tydzien temu ze wszystko jest jak nalezy i ze fasolka idealnie sie ulozyla i lepiej nie mogla i ze wszystko jest sliczne i ladne :-) dziekuje ci jeszcze raz za wszystko :tak: jutro jak wroce do domu od lekarza to sie ladnie wyspowiadam :-) milych snow

Do góry