reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

missiiss1301 co do książeczki oszczędnościowej to ja się nie wypowiadam, bo nigdy nie miałam z czymś takim doczynienia, ale może dogadajcie się, byś np. Ty zajmowała się pieniędzmi..tak jak ja to robię.. ja pieniądze chowam nawet po książkach, a później o nich zapominam, i np. kilka tygodni później zabieram się za układanie książek i ścieranie kurzy, a tu mi 300zł wypada..;P było już tak kilka razy, hehe ;)

reklama
Witajcie dziewczynki!
Nic nie pisze, bo mam doła strasznego, z moją mama jest bardzo źle, ale nie będę o tym pisać, bo juz nie mam siły.

W każdym razie byłam dzis u okulisty i okazało się, że mam przeciwskazania do naturalnego porodu. Zobaczymy, co mój gin na to powie.

Witam Kobietki wieczorną porą :-)
Obejrzałam House'a i jakoś nie chce mi sie jeszcze spać. Ostatnio cierpię na bezsenność wcześniej to mogłam spać i spać, a teraz to ciągle sie budze ciąglę przekręcam może to wina tego że nie moge spać na brzuszku i cięzko mi sie przyzwyczaić do innych pozycji.

missiiss1301 Wiem że ciężko Ci sie przełamać, bo sama miałam kiedyś z tym problemy żeby otwarcie o wszystkim rozmawiać, ale spróbuj na spokojnie bez żadnych wyrzutów porozmawiać z Mężem co Ci leży na sercu najlepiej wybrać odpowiednią chwile kiedy oboje będziecie zrelaksowani albo wybierz sie z nim na spacer. Wierzę w Ciebie i w to że dasz rade :-)

Witajcie dziewczynki!
Nic nie pisze, bo mam doła strasznego, z moją mama jest bardzo źle, ale nie będę o tym pisać, bo juz nie mam siły.

W każdym razie byłam dzis u okulisty i okazało się, że mam przeciwskazania do naturalnego porodu. Zobaczymy, co mój gin na to powie.

Mag, trzymaj się.

owlrene postaram sie zapmietac jednak jak nie ma w przegladzie na dole przy odp to ciezko mi przypomniec ;-) ale juz posatram sie poprawnie pisac :tak: w ogole ja mam chyba problem akurat z tym tematem bo jednak troszke mi glupio rozmawiac zeby oszczedzal skoro zarabia wiecej ode mnie i to 2 razy... i chyba nie potrafie taka lbo w tym malzenstwie jeszcze sie nie umiem odnalezc... juz sie wiekiem nie tlumacze ale szczerze jak ja mam 20 lat i wiecej na glowie niz 30letni mezczyzna to troche chyba nie tak... tzn ciesze sie ze jestem samodzielna i w sumie jakwszystko sama zalatwie to jestem pewna ze jest zrobione bo juz mnie tak uczono ale chcialabym zeby chociaz czesiowo mnie wyreczal w pilnowaniu waznych spraw a tym czasem to ja chyba czesciej go pilnuje.... nie mam pojecia i planu na to co moge powiedziec zeby wplynac na meza i zeby bylo ciut lepiej ... poprostu nie wiem co powiedziec :no: moze na wzajem musimys ie bardziej pilnowac i nie wiem wczesniej odlozyc wiecej i dac sobie postanowienie ze to nam musi starczyc do konca miesiaca a co zostanie jak sie uda to na ksiazeczke oszczednosciowa?? moze to jest jakies rozwiazanie??:confused: co o tym myslicie??

Skarbie twoj maz po prostu juz ma nawyk (sorki) starego kawalera,jest przyzwyczajony ze jego pieniadze naleza sie tylko na jego wydatki.
I mysle ze nie powinnas miec kompleksu ze mniej zarabiasz,bo w naszym kraju wiekszosc kobiet zarabia mniej niz faceci(na tych samych stanowiskach).Po drugie wy jestescie malzenstwem i skoro nie macie rozdzielnosci to to co twoje to jego a co jego to twoje.Mysle ze ksiazeczka niewiele pomoze jesli ty nie wezmiesz w garsc (sorki)jego konta.
Sorki za to ze moze zabrzmialo jak pouczenia,ale posluchaj starej mezatki szczerosc w zwiazku to podstawa.

Witajcie dziewczynki!

Mag trzymaj sie,musisz teraz byc silna.
I nie przejmuj sie cesarka,to nic strasznego a zdrowie wazniejsze.Ja mam dwie za soba.

Bylam u lekarza i nie mialam usg,dostalam tylko skierowanie do szpitala na to badanie i musze dopiero zadzwonic i umowic sie na dzien konkretny.Ale za to posluchalam serduszka dzidzi ilekarz powiedzial ze wszystko ok.Zmierzyl mi cisnienie i mam 115/70 to tez w normie.
I co najwazniejsze badania na ZD wyszly negatywnie wiec przy tym ze nie bylo przypadku w rodzinie i tych badaniach male prawdopodobienstwo choroby.
Martwilam sie bo w przeciwienstwie do wiekszosci nie mialam usg w 12 tyg.
Mam nadzieje tylko ze usg polowkowe niedlugo mi wyznacza.Pozytywna sprawa jest to ze na tym usg bedzie juz moj M bo dzis nie mogl i ze w szpitalu bardziej dokladnie i dluzej robia usg bo u mojego gin jest zawsze duzo ludzi bo uwazany jest za najlepszego w okolicy..

Dzien dobry z rana pięknego piątku:-)

ja wczoraj badałam dzidzie tzn miała tylko zerknac na kosc nosową i wszystko jest ok. i Wiecie co?.... bedzie chłopczyk nie macie pojecia jak sie cieszymy z M . Na dodatek wczoraj byl cuuuuuuuudowny dzien, mąż kupił mi pięęęęęęęęęknego laptopa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! poprostu zyć nie umierac hihihi :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:

to tyle chwalenia sia . zaszłam wczoraj o biedrnki i kupiłam sobie sledzie w smietanie na kolacje pychotka mniammmmmmmm
Pani doktor powiedziala ze moja dzidziaj jest bardzo duza ale nie mierzyła go 5 listopada ide na polowkowe wiec mi zmierzy maluszka. No i 1 kg na minusie a z tego wszystkiego jak mi mierzyla cisnienie to troszke za wysokie ale pozniej bylo ok ....tak sie ciesze hihihi

MÓJ KOCHANY KRYSTIANEK

Czarnuszka88 chciałaś chłopca i masz!! Gratulacje!! Cieszę się razem z Tobą!

Jak samopoczucie u was kobietki? Dziś za oknem troszkę lepsza pogoda i samopoczucie lepsze od razu :) Pozdrawiam i miłego dnia życzę :)

reklama
no u nas tez pogoda nie za fajna....ale widze z jednej strony niebieskie niebo to moze na spacerek pójde.... hihi tylko jak mam sie rozstac z komputerkiem hihih....ale cos mnie boli głowa moze za szybko sie zerwałam malemu mleko robic....zaraz se walne sledzia to sie obudze :):-):-):-):-);-);-);-)

Do góry