reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

u kazdej inaczej ;-) rozstępów jeszcze nie mam, bo jak byłam nastolatką, to po operacji oka przytyłam 20kg i dość dużo skóry mi nie potrzebnej po schudnięciu zostało.. a przy ciąży się przydała..szczególnie ta na brzuchu.. może ok 30tc będę miała rozstępy, ale jeszcze nie teraz;P
Mi to sie przytyło jak zamieszkałam z M:-) Moim kucharzem i księgowym:-D Tak mnie dokarmiał no i sie ciut roztyłam:zawstydzona/y::-) I też mi skóry zostało i ciałka i dlatego może teraz mi sie na razie rozstępy nie robią.. ale pewnie jak sie ten zapas tłuszczyku skończy..(a już się kończy:-)) to pewnie mi sie pojawią..:zawstydzona/y:;-)

reklama
hello wieczorkiem ;-)

ja sie smaruje na rozstpy kremem perfecta mama czy jakos tak zaczelam jak zobaczylam pierwsze rozstepy nowe oczywiscie :szok::-D no i tak dzielnie dwa razy dziennie od wczoraj sie smaruje bo tak sie raz posmarowalam i mis ie nie chcialo ale jak mi na brzuchu rozste sie pojawil to musialam juz sie zaczac smarowac bo nigdy nie mialam na brzuch rozstepow a tu zonk :eek:
a co do przytycia to chyba w krotkim czasie duzo przytylam bo w sumie tak zaszlam w ciaze schudlam 2 kg a teraz juz mam 4kg na plusie i mam nadzieje ze duzo nie pzytyje chcialabym jeszcze tylko gora 6-8 kg al enie wiem czy dam rade bo juz w domu sedze i nie pracuje :sorry: wiec i ruchu mam malutko

co do mojego humoru dzisiaj to chyba peklam z nerwow bo przyszedl maz z pracy i podszedl jak obiad robilam is ie pytal czy cos sie stalo aja zaczelam ryczec i poszlam do drugiego pokoju :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-( ale jak sie juz uspokoilam to jakos pogadalismy odnosnie czulosci bo o reszcie mi bylo glupio gadac mam na mysli o tej kasie....
owlreinnie wiem czyd obrze napisalam bo masz ciezki ten nick do zapamietania :tak: chcialabym miec jedno konto... amoze i nie... sama nie wiem bo tak jak kmu sie skoncza pieniadze na koncie to z mojego jediemy ale tak na codzien tez jak ide na zakupy to ze swojego kupuje ale on mimo dwukrotnie wiekdszej wyplaty zawsze szybciej wykancza ja niz ja... i nie wiem i nie mam pojecia jak wplynac na niego poprostu juz nie mam sil ehhh :no::zawstydzona/y: brakmi argumentow prosb i wszystkiego co by moglo podzialac :-(

Hej Brzuszki

Ja od rana buszuje na e-bay ale nie mam szans na te meble wszyscy mnie przebijaja :(( eeee beda inne M mowi :)
Kupilam znowu ciuszki 12 roznych rzeczy 62-68 rozmiar za 1 Euro jupiiiiiiiii :) uwielbiam takie zakupy ,kupilam podgrzewac do butelek nowy i papke do sciagania mleka tez nowa firmy Avents :) w sklepie komplet za 70 euro ja za 2 rzeczy podgrzewac i papka z przesylka 15 euro :)
Przyjdzie wszystko fotki porobie i wkleje :)

Zaraz nie bede miec dostepu do kapa M musi sie uczyc i cos pisac .

Milego wieczoru :)

Ps tak zescie tutaj o sledziach pisaly ze poszlam do sklepu i kupic musialam zjadlam wszystkie i teraz mi zle :( kwasno jakos i zagryzalam ogorkami kiszonymi :(
Potem zjadlam czekoladowego batona .

dzidzia moja coraz bardziej tam buszuje a po tych sledziach chyba mocniej :) smakowalo znaczy :)

Zobaczcie te łóżeczko... znaczy pościel i te inne bajery są do sprzedania, ale po prostu CUDO!!
love.gif
!!! 13-cz POŚCIEL 100x135 Z APLIKACJĄ *MATEX*!!! (753050631) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

witajcie
ja wczoraj bylam na grzybach, nazbieralam caly koszyk a potem musialam je oczyscic (tego najbardziej nie lubie) ale juz sie ususzyly, dzisiaj tez mialam isc z wujkiem ale strasznie od rana lało, moze jutro pojdziemy no i w sobote
teraz jestem u rodzicow, meza zostawilam samego na kilka dni, ale w sobote juz do niego wracam :)

Zobaczcie te łóżeczko... znaczy pościel i te inne bajery są do sprzedania, ale po prostu CUDO!!
love.gif
!!! 13-cz POŚCIEL 100x135 Z APLIKACJĄ *MATEX*!!! (753050631) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Mnie tez sie ta posciel bardzo podoba.Juz kiedys ja ogladalam.

hello wieczorkiem ;-)

ja sie smaruje na rozstpy kremem perfecta mama czy jakos tak zaczelam jak zobaczylam pierwsze rozstepy nowe oczywiscie :szok::-D no i tak dzielnie dwa razy dziennie od wczoraj sie smaruje bo tak sie raz posmarowalam i mis ie nie chcialo ale jak mi na brzuchu rozste sie pojawil to musialam juz sie zaczac smarowac bo nigdy nie mialam na brzuch rozstepow a tu zonk :eek:
a co do przytycia to chyba w krotkim czasie duzo przytylam bo w sumie tak zaszlam w ciaze schudlam 2 kg a teraz juz mam 4kg na plusie i mam nadzieje ze duzo nie pzytyje chcialabym jeszcze tylko gora 6-8 kg al enie wiem czy dam rade bo juz w domu sedze i nie pracuje :sorry: wiec i ruchu mam malutko

co do mojego humoru dzisiaj to chyba peklam z nerwow bo przyszedl maz z pracy i podszedl jak obiad robilam is ie pytal czy cos sie stalo aja zaczelam ryczec i poszlam do drugiego pokoju :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-( ale jak sie juz uspokoilam to jakos pogadalismy odnosnie czulosci bo o reszcie mi bylo glupio gadac mam na mysli o tej kasie....
owlreinnie wiem czyd obrze napisalam bo masz ciezki ten nick do zapamietania :tak: chcialabym miec jedno konto... amoze i nie... sama nie wiem bo tak jak kmu sie skoncza pieniadze na koncie to z mojego jediemy ale tak na codzien tez jak ide na zakupy to ze swojego kupuje ale on mimo dwukrotnie wiekdszej wyplaty zawsze szybciej wykancza ja niz ja... i nie wiem i nie mam pojecia jak wplynac na niego poprostu juz nie mam sil ehhh :no::zawstydzona/y: brakmi argumentow prosb i wszystkiego co by moglo podzialac :-(

Ja smaruje sie kremem i balsamem Palmers i powiem wam ze widze roznice.

Mississ moj nick to OWLRENE Rene to od renata.
Mysle ze nie powinnas odwlekac rozmowy ze swoim mezem bo pieniadze w malzenstwie to wazny temat.Najlepiej wtedy gdy brakuje wam juz pieniedzy to powinnas usiasc i z nim porozmawiac.Oczywiscie nie z nerwami tylko spokojnie.
Przeciez mowilas ze rozmawiacie ze soba o roznych intymnych sprawach.
To powinno byc latwiejsze.
Jednym z argumentow powinno byc dziecko wasze no i to mozliwe jego.
Powinnas mu powiedziec ze musicie odlozyc cos na czarna godzine.

cześć mamusie :-)

widzę, że dzis tematy mężowo-finansowe ;-)

Myślę, że warto znaleźc sobie jakies zajecie wtedy, kiedy nasz facet zajmuje się swoimi sprawami - nic tak na nich nie działa jak kobieta, która ma swoje własne zycie - chodzi na spotkania do koleżnaek (kolegów ;-)), umawia się z przyjaciółkami na ploty do knajpek, do kina, teatru, czy nawet w domu (ale wtedy zajmowac się TYLKO gośćmi) kto co tam woli.

z tym się zgadzam absolutnie!! :tak: żyjemy razem, mamy nasze wspólne sprawy, ale do tego ja mam tylko swoje, a on tylko swoje :tak: oczywiście nie robimy z tego żadnej tajemnicy ;-)

a co do finansów, to pewnie sprawa indywidualna każdego związku :sorry: jeśli nie ma dzieci, jest inaczej, ale jak juz się pojawią, to ja sobie nie wyobrażam, że mąż (żona) wydaje kase na prawo i lewo na jakieś przyjemności, bo taka ma ochotę :no: nadchodzi taki czas, że trzeba jednak pomysleć o przyszłości i zabezpieczyć się na "czarną godzinę" :sorry: co w sytuacji, kiedy on (ona) przebaluje wypłatę, a dziecko np. zachoruje?? albo nagle pralka się zepsuje?
życie razem to nie tylko wspólne imprezki, ale też zwykłe, codzienne, przyziemne sprawy :tak:

love.gif

Pościel świetna..chyba się skuszę, ale to dopiero jak dostanę chorobowe pierwszę, bo nie będę ukrywać, ale u mnie i mojego Ł też krucho z pieniążkami..obecnie ja nie pracuje, już 2gi miesiąc, a mój ma wypłaty tylko 1300zł :szok: ja miałam 1500zł więc jakś się żyło..a teraz? opłacimy czynsz, rachunki, i zostaje 600-700 na przeżycie.. Ciężko jest, ale to tylko chwilowe..do 15 listopada muszą mi wypłacić za październik..na dodatek mój Ł kopci..to ostatnio kupiłam mu maszynke, tytoń i gilzy no i musi sobie kręcić:p Jednorazowo wydałam 100zł, ale się opłaciło.. i tytoń 240g starczył mu na aż 2 tyg!! hehe, za tytoń dałam 64zł.. a jakbym miała mu codziennie dawać na papierosy, to wyniosłoby mnie to 140zł..więc jednak zaoszczędziłam ;)

reklama
owlrene postaram sie zapmietac jednak jak nie ma w przegladzie na dole przy odp to ciezko mi przypomniec ;-) ale juz posatram sie poprawnie pisac :tak: w ogole ja mam chyba problem akurat z tym tematem bo jednak troszke mi glupio rozmawiac zeby oszczedzal skoro zarabia wiecej ode mnie i to 2 razy... i chyba nie potrafie taka lbo w tym malzenstwie jeszcze sie nie umiem odnalezc... juz sie wiekiem nie tlumacze ale szczerze jak ja mam 20 lat i wiecej na glowie niz 30letni mezczyzna to troche chyba nie tak... tzn ciesze sie ze jestem samodzielna i w sumie jakwszystko sama zalatwie to jestem pewna ze jest zrobione bo juz mnie tak uczono ale chcialabym zeby chociaz czesiowo mnie wyreczal w pilnowaniu waznych spraw a tym czasem to ja chyba czesciej go pilnuje.... nie mam pojecia i planu na to co moge powiedziec zeby wplynac na meza i zeby bylo ciut lepiej ... poprostu nie wiem co powiedziec :no: moze na wzajem musimys ie bardziej pilnowac i nie wiem wczesniej odlozyc wiecej i dac sobie postanowienie ze to nam musi starczyc do konca miesiaca a co zostanie jak sie uda to na ksiazeczke oszczednosciowa?? moze to jest jakies rozwiazanie??:confused: co o tym myslicie??

Do góry