reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć nareszcie chłodniej da się żyć:-)
Mój mały w upały przesypiał nawet po 4 godziny ale to tylko chyba dlatego że kąpałam go w dzień dla ochłody.
A tak normalnie to przesypia łącznie z 6 godzin choć zdarzyły się takie dni kiedy spał po 2 godzinki w dzień.

reklama
Dzień dobry w ten chłodny dzionek. wreszcie chłodniej choć troszkę za bardzo tylko 15 stopni o tego deszczowo i wietrznie. Pola przespała całą nockę obudziła się na jedzonko o 7 rano usnęła przed 9 rano i pospała aż 20 min. i jak tylko otwarła oczy to cały czas płacze, kurcze nie wiem co jest grane.
moja Pola w ciągu dnia też nie śpi za wiele. w sumie to jakieś 3 godziny może 3,5. ale za to usypia wieczorem szybciutko i śpi całą noc.

Nikodem też jakiś rozdrażniony, ciągle mu smok wypada i płacz i śpi niespokojnie
dzień szary, ponury. Ja też leniu****e i jadę tylko na zakupy i znowu do wyrka :)

ja chyba włożę Polę do chusty i pójdziemy na spacerek. Może jak ja zwinę i przytuli się do mamusinych cyców to uśnie i nie będzie taka marudna.

Witam, moja Amelcia spi w ciągu dnia max 1,5h... czy to źle?!! A w nocy była taaaka marudna.... płakała przez sen i wgl, dobrze, że ze mna spała, to przytuliłam ja i uspokoiła się na godzinkę, i tak całą noc... Obudziła się o 6, to bawić jej się chciało..Teraz przynajmniej usnęła... Uff idę na kawę :-)

AniaSkrzat,Maarcia-to faktycznie śpią dużo w porównaniu z tym co Myszka wyprawia.Tak pod czytałam co wczoraj pisałyście i widzę,że nie tylko Dagulec była nie spokojna.Ania ja też słyszałam,że z termometrem nie ma co przeginać.Neonatolog nam to mówiła na szkole rodzenia.U nie których dzieci może doprowadzić do ciągłych kłopotów z wypróżnianiem.Mazia miałaś szczęście,że was to ominęło.Dobrze jednak mieć świadomość,że na dłuższą mete można bardziej zaszkodzić niż pomóc.
Tak wspominacie o probiotyku-dajecie dzieciom z alergią czy tak po prostu?Ja już od ponad miesiąca nie podaje córci.Z brzuszkiem wszystko dobrze a koszt tego nie mały.
Daga nadal kima:szok:

Mój Mistrzyk od poniedziałku do soboty nie załatwiał się - troszkę się niepokoiłam ale samopoczucie miał dobre - spał spokojnie. Wszystko zależy od niemowlaczka - jeden zrobi 3 kupi dziennie inny jedną na pare dni.

Witam, moja Amelcia spi w ciągu dnia max 1,5h... czy to źle?!! A w nocy była taaaka marudna.... płakała przez sen i wgl, dobrze, że ze mna spała, to przytuliłam ja i uspokoiła się na godzinkę, i tak całą noc... Obudziła się o 6, to bawić jej się chciało..Teraz przynajmniej usnęła... Uff idę na kawę :-)

Po pierwsze ZAZDROSZCZĘ kawki !!! Ja miałam już kilka prób 'rozszerzenia' diety hehe ale niestety Antoni spać nie mógł po kofeinowym szaleństwie mamusi ... próbowałam bezkofeinowej ale też jakiś mniej spokojny był wiec muszę jeszcze poczekać na te chwile rozkoszy :D

Śpimy w nocy od 21 do 6 - w ciągu dnia mniej czasem godzinke czasem dłużej :) Teraz obaj panowie zasnęli ;D

naughty ja juz na szczescie moge pic kawe, ale tylko jedna dziennie a tak wogole witaj.

Toladnie spia wasze maluszki, Polcia roznie zasypia, zazwyczaj robi sie spokojniejsza i to moj znak ze chce spac.

A ja cos czuje ze mi sie mleko konczy, pomimo ze mala jest tylko na piersi, moja produkcja spadla i to bardzo, musze w dzien rozmrazac to co nazbieralam przez ostatnie miesiace.... zastanawiam sie tylko dlaczego tak jest, bo z mlodszym mialam podobnie, bardzo ciezko bylo mi utrzymac laktacje po 4 miesiacu... im wiecej o tym mysle tym mniej mam mleka.

naughty ja juz na szczescie moge pic kawe, ale tylko jedna dziennie a tak wogole witaj.

Toladnie spia wasze maluszki, Polcia roznie zasypia, zazwyczaj robi sie spokojniejsza i to moj znak ze chce spac.

A ja cos czuje ze mi sie mleko konczy, pomimo ze mala jest tylko na piersi, moja produkcja spadla i to bardzo, musze w dzien rozmrazac to co nazbieralam przez ostatnie miesiace.... zastanawiam sie tylko dlaczego tak jest, bo z mlodszym mialam podobnie, bardzo ciezko bylo mi utrzymac laktacje po 4 miesiacu... im wiecej o tym mysle tym mniej mam mleka.

Kurcze ja mam tak samo. Tyle, że ja nie nazbierałam mleka bo nigdy nie miałamgo jakoś bardzo dużo. Muszę go dokarmiać, a tak bardzo chciałabym tylko na piersi. Może my po prostu za barzo chcemy? :(

reklama
Młoda mamuśka:) moja Ola w dzień robi sobie z 3 drzemki tak po 30 min nieraz po godzinie, także mało śpi w dzień.

Widze że dzisiaj większość dzieciaczków rozdrażniona, moja Ola właśnie zrobiła giga afere bo przysypiała a mnie się kichneło :tak: darła się że szok bidulka chyba się wystraszyła.
Zycze miłej niedzieli :)

Do góry