reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A Nikus spał godzinę w domku i na spacerku dospał :-) ale mi się rozgadał chłopak :-) wyzywa wszystkich hihi

Madzia to fajnie, że zaczął jeść :)

a gdzie reszta marcówek ?;))

reklama
nie poznaje swojego dziecka, jeszce kilka dni temu wszystkim opowiadalam jaka to Pola jest grzeczna i jak sie sama soba zajmuje i wogole, ze zazwyczaj jest tak jakby jej nie bylo , no i przechwalilam. Od wczoraj jest taka marudna i nie do wytrzymania wrecz. Cokolwiek sie z nia nie robi to sie jej nie podoba. Teraz wlasnie zasnela, ale nie wiem na jak dlugo.

Wama u ns bylo tak kilka dni temu ale juz ok.Moze skok? bo u nas juz ok.A w tym czasie nabyl nowej umiejetnosci,przewracania sie z pleców na brzuch.

Teraz juz spi:) usnął oczywiscie sam.

W dzien kladlam go 4 razy.2 razy spal po godzinie,raz 30 min,a ostatnim razem 2.5.Więc może byc.Teraz pewnie do 2 pospi:)(mam taka nadzieje!)

witam, u mnie też mało mleka w piersiach i małej nie chce sie ciągnąć, podaje jej butlę z mm bo jednak głodna i coraz bardziej jej smakuje, co mnie strasznie martwi i niekorzystnie psychologicznie na mnie wpływa, postawiłam sobie za cel karmienie jej conajmniej do roku, a tu jeszcze pól roku nie ma :( poza tym zastanawiam się jak to wpływa na więź emocjonalną kiedy Elencia pręży sie przy piersi i płacze

wczoraj zauwazylam u Poli na dzislach takie biale kropki, na miejscu dolnej trojki sa dwie szortskie kropki, jakby dwa male ziarenka pisaku, ale nie sa tam gdzie wyzyna sie zabek tylko na boku dziasla a dolna warga... na gorze na miejscach trojek tez tak ma tulko po jednej kropce... 29 ide na szczepienia to sie zapytam co to jest.. to wyglada jakby sie wapno zbieralo ale dlaczego tylko na trojkach?? moze to powoduje ze ona jest taka nieznosna?? i wszystko pcha do buzi i sciska dzislami z taka zloscia... czlowiek myslal ze przy drugim dziecku bedzie madrzejszy a tu wcale nie prawda.

wiolonczela nie poddawaj sie, przystawiaj ile sie da, a po kazdym przystawianiu sciagaj laktatorem po kilka minut, ale przde wszystkim uwierz, ze masz wystarczajaco mleka.... ja wlasnie nad tym u siebie pracuje.... bo jednak duzo z tego jest w glowie.

mazia89 ja mam nadzieje ze jej to przejdzie, bo inaczej obiady bedziemy kupowac... nie wyrabiam sie z niczym jak ona ma taki humor, Pata mam dzis u tesciow, a pomimo to prawie nic nie zrobilam.

Czy któraś z Was kąpała swojego bobaska w emolium emulsja dokąpieli skóra atopowa?Bartek ma na brzuszku te plamki suche placki i drapie sie na główce az do krwi i jest strasznie nerwowy bo go strasznie swedzi.

moja Pola też nieznośna od wczoraj, może te Pole tak mają? teraz M ją wykąpał bez płaczu zjadła 210 mleczka i usypia w łóżeczku. mam nadzieję że pośpi tak jak jej to ostatnio wychodzi do 7 rano. tak bym chciała bo taka jakaś zmęczona dziś jestem. nie wiem dlaczego może ta pogoda tak na mnie wpływa albo brak porannej kawusi :-)
wama ja moją Pole jak bardzo marudzi to biorę ze sobą do kuchni i rozmawiam z nią jeśli to nie pomaga to wsadzam do chusty i wtedy robię wszystko a ona albo sobie śpi albo ogląda co mama robi

Czy któraś z Was kąpała swojego bobaska w emolium emulsja dokąpieli skóra atopowa?Bartek ma na brzuszku te plamki suche placki i drapie sie na główce az do krwi i jest strasznie nerwowy bo go strasznie swedzi.
ja kąpałam ale w oilatum na stopową skórę, jeśli chcesz to zostało nam tego jeszcze troszkę i mogę ci przesłać to wypróbujesz czy działa

mazia gratuluje sukcesu z usypianiem.
A co do laktacji to niestety u mnie jest zamalo mleka zeby Pola byla usatysfakcjonowana, wiec to napewno nie unormowanie, tylko jaks kryzys... no nic sproboje to zwalczyc i jakos wywolac mocniejsza laktacje.
↲U nas też był kryzys, ale odciąganie co 2.5h z zegarkiem w ręku najpierw 7minut lewą i prawa pierś potem 5minut i 3minuty na zmianę przez 2-3dni i picie 4litrów wody unormowały sytuację i dziś to nawet był mały nawal!!! Wiec u nas pełen sukces. Ale u nas kryzys wystąpił przyz wprowadzaniu nowych pokarmów. Wiec teraz nawet jak mały nie je mleka bo zjadł słoiczek albo kaszke to ja odciągam. Właśnie Franula zjadł całą miseczke kaszki i czeka na kąpiel:)

reklama
ja kąpałam od urodzenia, bo tak mi położna doradziłą. no i nie miałam w ręku nigdy jeszcze oliwki do ciała. U małego nie ma problemów ze skora żadnych i nie jest ani trochę przesuszona. Więc polecam. A w ogóle to mam taki sentyment do Bartusia i codzienni zaglądam co u Was. a wiecie dlaczego bo ja też się urodziłam 15 lutego:)

Do góry