reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
MoniSkaBe musiałam dwa razy dorabiać mleka bo na początek zjadła 180ml i był płacz straszny pobiegłam dorobiłam 30 ml zjadła i znów ryk to mój M stwierdził że głodna zróbmy jeszcze 30ml zjadła to wszystko i już z uśmiechem gadała w łóżeczku po czym usnęła. pierwszy raz nam się zdarzyło aby tyle zjadła. zobaczymy dziś zrobię jej 210 ml.
a z tą alergią to może czysty przypadek że zniknęły jak byliście u babci a pojawiły się jak wróciliście?

MoniSkaBe musiałam dwa razy dorabiać mleka bo na początek zjadła 180ml i był płacz straszny pobiegłam dorobiłam 30 ml zjadła i znów ryk to mój M stwierdził że głodna zróbmy jeszcze 30ml zjadła to wszystko i już z uśmiechem gadała w łóżeczku po czym usnęła. pierwszy raz nam się zdarzyło aby tyle zjadła. zobaczymy dziś zrobię jej 210 ml.
a z tą alergią to może czysty przypadek że zniknęły jak byliście u babci a pojawiły się jak wróciliście?

ja juz sama nie wiem...

hmmm....to widzę, że Natalka jest drobniutka,na ostatnim szczepieniu, jak miała 13 tygodni ważyła niecałe 5200, ale z drugiej strony na samym cysiu przez 6 tyg. przybrała 900:tak::tak:no ale je zawsze gdy chce:sorry2:a w nocy początkowo była budzona co 4godz. a od 1 lipca co 6 godz:sorry2:dziewczyny karmiące tylko piersią, od kiedy rozszerzacie dietę???bo czytałam różnie, że można od skończenia 5 lub 6 miesiąca:sorry2:

ja od 1 wrzesnia wracam do pracy i juz zaczełam powoli wprowadzac marchewke i dzisiaj dałam pierwszy raz kaszke ryzowa :)
nie chce zeby franek byl na mleku mm pozniej wiec wole nauczyc go takich jedzonek :)a jutro mamy 4 miechy skonczone :)

Mój mały dzisiaj prawie nic nie zjadł tylko spi i spi ;((kurde mam nadzieje ze nie wykluwa mu sie znowu jakies chorobsko..
ja juz spakowana Ł wział mi małego do dziaków więc mam luz blues :D
no a dzis z Ł., postanowilismy, ze majstrujemy dzidzie :) braciszka dla Nikosia :D:D

Witajcie.Kilka dni nie pisałam i teraz starałam się nadrobić chociaż dwa ostatnie dni czytając was.
Moni27-będzie dobrze!
Polusia-zakop teściową w ogródku,dostaniesz tylko 25lat:-DTak poważnie to również uważam,że najlepiej pogadaj z córcią.Powiedz,że bardzo ją kochasz dlatego nie na wszystko jej pozwalasz a babcia robi tobie na złość.Jako argumentu użyj mleka-babcia daje chociaż wie,że córcie boli brzuszek i ząbków-poszła z córką do dentysty i bolało!6lat to nie jest tak mało aby nie mogła zrozumieć,że mleko jej szkodzi.No i pilnuj by nie zostawała z teściową sam na sam...jak to nie pomoże to na forum zrzucimy się na łopatę;-)
Dziewczyny a jak mierzycie dzieci?Moja Daga od czubka głowy do piętki ma jakieś 62cm.(palców nie doliczam:))
Co do teściowych to ostatnio wkurzyła nas teściowa M brata.
Byliśmy na roczku u bratanka mojego męża.Moja Myszka spała w drugim pokoju a jak goście zaczęli się schodzić to obudziła się z płaczem bo wystraszyło ją szczekanie psa.Pomyślałam,że skoro jest jej pora karmienia a my za godzinkę chcemy wracać do Słupska to dam małej mleko.Dopiero zaczęła jeść a do pokoju wpadła gromada ludzi i dzieci,pokazuwkę mechanicznej zabawki sobie urządzili!!:wściekła/y:Mała jak to dziecko od razu główkę zaczęła okręcać i patrzeć co się dzieje,chałas to na jedzeniu się nie mogła skupić.
To teściowa Arka stwierdziła:
-zmuszam małą do jedzenia,skoro nie chce teraz zjeść to zje potem(no i w finale była głodna w autobusie a ja miałam za ciepłe mleko zrobione)
-mała musi się do ludzi przyzwyczajać(czytaj;niech każdy drze mordy nie zważając na 4misięczne dziecko)
Jak by tego było mało to bez pytania zabrała mi ją z rąk i siedziała z nią przy stole!:wściekła/y:
Oboje z M się wpieniiśmy i tylko ze względu na to,że szwagierka będzie chrzestną Dagi nie opierdzieliliśmy jej matki.Jednak po powrocie do domu zadzwoniłam do szwagierki i powiedziałam co o akim zachowaniu jej matki myślę,dodając,ze nikt mi się w wychowanie córki nie będzie wpierdzielał!

Się uśmiałam z ta łopatą:D:D

A co do zachwania teścówki M brata to brak słow...mnie to aż gotuje w środku jakim brakiem zrozumienia niektórzy ludzie sie wykazują:/ wrrrr niech swojego wnuka wychowuje i poucza synową a niech od Twojej Dagi sie odpitoli!!

no Pola śpi ale co to było za karmienie. Zrobiłam 210 ml wody +proszek więc wyszło tego troszkę tak że butla prawie pełna. zaczynam dawać małej a tu się smoczek nam zatkał. ja odtykam a mała krzyczy w niebo głosy, dobra jemu dalej a tu znowu to samo. zatykał nam się ten smoczek chyba z 10 razy jeszcze, za każdym razem mała okropny płacz. źle wymieszało nam się mleko, teraz muszę robić na raty bo 210 to za dużo i mleko źle nam się rozpuszcza. Ale zjadła i już sobie smacznie śpi.
marciaa majstrujcie mały będzie miał braciszka a fajna jest taka niewielka różnica wieku. u mnie jest prawie 6 lat i uważam teraz, że to jest za duża różnica.
Mamusie kochane podsuńcie jakieś pomysły na jutrzejszy obiadek bo jakoś nie mam weny co zrobić ;-)

reklama
Do góry