reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Polusia mielismy poczekac ale sitwerdzilismy,ze po co...tylko pewnie i tak nici z planow ja nadal @ nie mam ;/ muszę dojść ze sobą do ładu.
Polusia może zrób potrawkę :)

reklama
misia2010 - ja też czekam do końca września, czyli aż skończy 6 miesięcy, no chyba, że pediatra stwierdzi, że za mało dobiera i mam rozszerzyć dietę wcześniej, ale mam nadzieję, że tak nie będzie:-) widzę, że nasze maleństwa z tego samego dnia

hehe...dokładnie z tego samego:tak::tak::tak:ja też bym wolała poczekać,ale na początku października muszę wrócić do pracy, więc siłą rzeczy dobrze by było zacząć wcześniej:sorry2:

Ja bym nie podawała Pawełkowi wody z kranu!! JA podaje małej herbatke to nawet Żywiec Zdrój gotuje...Jest pare wód dla matek i dzieci i to jest: Żywiec Zdrój, Primavera i MaMa i Ja...tyle pamiętam:)

Misia ja karmie tylko piersią ale moja Zyzia nie jest takim kluseczkiem wiec mamy za ok 3 tyg wprowadzic nowe produkty czyli 4,5mca, jak tylko skóra po ospie sie bardziej zregeneruje:)!!

jeszcze jest Dobrawa:tak:ponoć niezła tylko nie mogę jej znaleźć w sklepie:sorry2:
ja chyba w sierpniu pogadam z pediatrą, co i jak...bo nie wiem,czy mleczko czy już jakieś jarzynki:dry:
ja od 1 wrzesnia wracam do pracy i juz zaczełam powoli wprowadzac marchewke i dzisiaj dałam pierwszy raz kaszke ryzowa :)
nie chce zeby franek byl na mleku mm pozniej wiec wole nauczyc go takich jedzonek :)a jutro mamy 4 miechy skonczone :)
też tak bym chciała:tak::tak:
Mój mały dzisiaj prawie nic nie zjadł tylko spi i spi ;((kurde mam nadzieje ze nie wykluwa mu sie znowu jakies chorobsko..
ja juz spakowana Ł wział mi małego do dziaków więc mam luz blues :D
no a dzis z Ł., postanowilismy, ze majstrujemy dzidzie :) braciszka dla Nikosia :D:D
powodzenia w staraniach:tak::tak::tak:ja bym chciała kolejne jak mała zacznie już chodzić:sorry2:

nie ma co gdybać, a co lekarz na te krostki powiedział?
napisałaś mi w opisie zdjęcia, że bałabyś sie zostawić dziecko z psem, dlaczego?
lekarz stwierdza, ze to nie alergia pokarmowa, ale co to jest ot nie potrafi powiedziec.
ale teraz zauwazylam zmiane w krostkach. Nie wygladaja jak potowki, tylko sa to wieksze czerwone i suche place. Glupieje juz.

Dlaczego bym sie bala... kurcze.. to zwierze, jakos ja do konca zwierzetom nie ufam. Bylismy u babci i ona ma psa. Najpierw powachal, polizal stopki, potem skoczyl i niunia udrapal w nozke.
Mój mały dzisiaj prawie nic nie zjadł tylko spi i spi ;((kurde mam nadzieje ze nie wykluwa mu sie znowu jakies chorobsko..
no a dzis z Ł., postanowilismy, ze majstrujemy dzidzie :) braciszka dla Nikosia :D:D
ooo... szybko :-)
ja musze najpierw dorobic sie mieszkania..
Moniskabe może to nie od picia mleka na wodzie z kranu tylko od kąpieli w niej. Wcześniej karmiłaś piersią, a też były problemy skórne u Pawełka.
Asia... Ty to masz łeb... bedac u babci nie kapalismy malego...
kurcze.. no to w czym go kapac? :eek:
powodzenia w staraniach:tak::tak::tak:ja bym chciała kolejne jak mała zacznie już chodzić:sorry2:
ja tez :-)

Szczerze najlepsze rozwiązanie mała różnica wieku. Między moimi jest 1rok i 5miesięcy i tak za dużo:) a teraz ta różnica miedzy nimi a Frankiem to już w ogóle za duża. Ja nie dostałam @ miedzy Wiktorem i Oliwia ale udało nam się trafic na pierwsza owulacje 8miesięcy po porodzie. I udała nam się dziewczynka!!! Pełen sukces:)

zgadzam się z Tobą, żadnemu zwierzęciu się nie ufa, nawet własnemu. Dlatego nasza Fiona była przez całą ciążę do tego przygotowana, że będzie ktoś z nami. Jak się urodziła Pola to pierwsze co zrobiłam jak wróciłam ze szpitala to dałam psu powąchać ubranie małej. dopiero po paru dniach psina mogła polizać małą. A ja nigdy nie zostawiam Poli i Fiony samej w domu. nasza psica to nawet nie wchodzi do pokoju małej mino, że zakazu nie ma. One obie razem przebywają tylko w naszej obecności. A fiona to jeszcze dziecko tak jak Pola.
mamuśki uciekam do łóżeczka, życzę Wam i maluchom spokojnej nocki.

moniskabe właśnie też przypomniało mi się to co opowiadała znajoma, że dziecko kąpała w wodzie źródlanej czy mineralnej, bo po zwykłej kranówce córeczka miała uczulenie. Więc może spróbuj.

dziewczyny czy któraś używała chusteczek Dada z biedronki?? bo chciałam spróbować tych lawendowych
Używam dada i jestem zadowolona

Witam marcowe mamuśki i dzieciaczki :tak: kurcze jak mnie tu dawno nie było, pewnie już mnie nikt nie pamięta;-) niestety los tak się ułożył że nie miałam wogóle czasu siedzieć w necie.
Mieliśmy holernie ciężki miesiąc najpierw Ola miała zakażenie układu moczowego i z gorączką wylądowaliśmy na 10 dni w szpitalu, po wyjśćiu szybka diagnostyka w Krakowie i decyzja o operacji u Oli (wada układu moczowego) :-(, 2 tygodnie temu Ola przeszła 2,5 godzinną operacje usunięcia części nereczki i moczowodu. Psychicznie było bardzo ciężko, mała doszła do siebie znacznie wcześniej niż my rodzice :tak:
Przed nami jeszcze wiele badań i kontroli ale mamy nadzieje że najgorsze jest już za nami :tak:
Teraz jesteśmy nad morzem :tak: doszliśmy do wniosku że odpoczynek należy się całej naszej trójcy :-) mała super zniosła 560 km spała cały czas, tylko przerwy na papu, zmiane pampersika i dalej w droge.
Do południa siedze i tak z malutką w pokoju bo za gorąco więc musze troche nadrobić tego co omineło mnie na forum :-) a pewnie dużo się działo
Zycze wszystkim miłego dnia i pozdrawiam serdecznie

Super, że już jesteś, oby teraz było tylko lepiej!

My już po szczepieniu, Kuba tym razem dzielny, zapłakał tylko przez sekundę i dostał naklejkę "dzielny pacjent":-D
Za to jestem wkurzona na lekarkę, bo nie było naszej, tylko jakaś na zastępstwie i latała to tu, to tam i nie mogłam normalnie z nią porozmawiać:crazy:
Wiem tylko, że Kuba może zjeść troszkę marchewki, potem z ziemniaczkiem, pietruszką itd, ale owoców lepiej nie. No i waży 8600:szok: Nic na wagę nie powiedziała, tylko że duży chłopak. O zmierzenie się nie doprosiłam, bo gdzieś poleciała:wściekła/y:
Chyba się za 2 tygodnie wybiorę jeszcze raz, tak po prostu pogadać z naszą lekarką jak już będzie.

Jaki duży chłopak :)

Co do wody z kranu my też przygotowujemy z niej mleko, gotuję, później filtruję.

U nas dzień znowu szybko minął, moim zdaniem doba powinna trwać dłużej :D

reklama
Szczerze najlepsze rozwiązanie mała różnica wieku. Między moimi jest 1rok i 5miesięcy i tak za dużo:) a teraz ta różnica miedzy nimi a Frankiem to już w ogóle za duża. Ja nie dostałam @ miedzy Wiktorem i Oliwia ale udało nam się trafic na pierwsza owulacje 8miesięcy po porodzie. I udała nam się dziewczynka!!! Pełen sukces:)

a czemu uważasz, że prawie półtora roku to za dużo??:sorry2:

Do góry