reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Wiecie co mój maluszek praktycznie cały czas spi,budzi sie na mleczko dużo wypija,ale jest taki senny,mam nadzieje ze znowu jakies chorubsko go nie łapie,pogada sobie ale jakis leniuszek z niego,troszke mi kaszle.Niewiem co myslec:sorry2:

reklama
a my byliśmy dziś na spacerze i nad jeziorkiem i oczywiści nie obyło sie bez płaczu i histerii:D aż ludzie się na nas lampili jak ten się darł na rękach i ucieklismy po godzinie,
a ubrałam w body na to koszulka z krótkim rękawkiem i spodenki 3/4 i skarpetki

u nas tez dzis bylo cieplo.... młodego ubrałam w body z krótkim, na tobluzeczka z dlugim i rampers bez rękawków z krótkimi nogawkami + skarpetki ...gołe nogi nakrylam kocykiem:-D

ojej ! dziewczyny jak tu pusto :-D

a ja mam przyczyny marudzenia wczorajszego, nocnego i dzisiejszego -> idzie nam zabek. Na dole po prawej stronie w miejscu jedyneczki sa 3 biale kropeczki. :-)
Dziewczyny a czy boli jak dziecko z zabkami ssie piers? gryzie?

Nutriton pomaga. Maluszek juz dzisiaj tylko 2 razy ulał. Nie wymiotowal. Podalam dzisiaj 4 razy papke zageszczajaca.

Co do ubrania to ja zalozylam czapeczke, bo jednak wiaterek byl, body krotki rekaw, ogroniczki na krotkie nogawki i cienkie takie biale skarpety- takie dlugie pod kolana. No i jak spal to nakrywalam go pieluszka flanelowa.

zapomniałam napisać ze czapka też :-D:-D:-D

co do ząbków... mój ma symetrycznie 2kropki na górze i dole ale to chyba tylko wyrostki dziąsełek a nie ząbki hihihi :-)

My sie witamy!
Dzisiaj nie wyszlismy na spacer, bo mlody byl jakis nie do zycia, a to marudzil, a to nie mogl zasnac, a jak zasnal to spal niespokojnie....A nie chcialam wychodzic pomiedzy 12 a 3, bo wtedy najbardziej goraco-dzisiaj znowu bylo kolo 30 stopni.Maly zle znosi te upaly...
Ja jak mam takie upaly od 27 w gore, to zakladam tylko body, bez czapeczki i skarpetek, ale jak wieje to zaslaniam wozek przescieradelkiem. Jak raz z nim wyszlam tak zupelnie ubranym(czapka+skarpetki+spodenki+bluzeczka)to mlody nie mogl sie uspokoic-wyl jak szalony, to dopiero przestal jak zdjelam czapke i skarpetki.Musi byc jakis gruboskorny i tej tkanki tluszczowej po mamie zalapal...A w nocy to spi tylko w pieluszce...

Ja czapkę zakładam tylko jak jest zimno. Dzisiaj Adaś miał na sobie body, spodenki i skarpetki i nie był przykryty.

Ale wcześnie ząbkują te marcowiątka :-). Ciekawa jestem, czy u nas też będą ząbki, czy to tylko zmyłka ;-). Wolałabym żeby miał później :sorry2:

Witajcie :)

Dziś chyba jakaś rekompensata, bo słońce cały dzień mocno prażyło i było ze 30 stopni.
Ludzie sprzątają piwnice, koło śmietników leżą tak przeróżne rzeczy... Wszędzie syf, pełno mułu i przeróżnych odpadków:no:

Ja też dziś lekko ubrałam małego na spacer - body z długim rękawem, na to koszulka z krótkim, spodenki i skarpetki. Żadnego kocyka, cały czas miał ciepły karczek i dobrze się bawił obserwując wózkowe wzorki;-)

no wlasnie ja mam dylemat odnosnie czapeczki.
A co jak wyjmujecie z wozka dzieci i jest cieplo ale jest wiaterek?
nie boicie sie o uszka?
Czytałam w jakiejś gazecie dla rodziców, że od samego wiatru dziecko nie złapie zapalenia uszu. Czapkę powinno się zakładać gdy jest zimno i dla ochrony przed słońcem. Czy twoje dziecko dobrze słyszy?

reklama
Do góry