reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Podobno zapalenie ucha najczęściej jest od kataru
No właśnie:tak:
Wg artykułu:

Niegroźny wiatr

Czasem mamy wkładają maluchowi czapeczkę, żeby "nie zawiało" mu uszu. To nie ma sensu. Zapalenie ucha nie bierze się z wiatru, lecz jest skutkiem rozszerzającej się infekcji nosogardła. Powodować je mogą np. niedoleczone katary. Czapkę dziecko powinno nosić w chłodne dni dla ochrony przed zimnem.

reklama
My dzis pol dnia spedzilismy na spacerze. No efekt tego taki, ze Alex zostal wykapany, zaraz potem dostal butle, sciagnal 50ml i zapadl w gleboki sen :szok: Tak nam sie dziecko dotlenilo :-)

Ja juz dawno zrezygnowalam z czapek, a jak wieje to nakrywam mu glowke i uszka pielucha lub ubieram bluze z kapturem. Chociaz teraz Fiolkowa mnie oswiecila z tym wiatrem, ale jednak jakos tak podswiadomie czlowiek mysli, ze moze zawiac te uszy...
Wczoraj widzialam laske, ktora niosla na rekach kilkudniowego bobasa, bez czapki, z krotkim rekawkiem i bez skarpetek.
A moj byl ubrany w body, koszulke, spodenki i skarpetki... Wiec? Oni tu zupelnie inaczej dzieci wychowuja... Ja bym sie jednak bala tak lekko ubierac malucha. No wiadomo, za grubo tez nie mozna. Ale czasem przesadzaja, chlodno, mi nawet zimno, a dzieciak z golymi nogami... Brrrrr :sorry2:

My jutro wybywamy na dlugi weekend :-) Nigdzie nie bylismy odkad Alex jest juz po tej stronie. Trzeba sie zrelaksowac, odciac od swiata i nie myslec o codziennych sprawach ;-)

a my dzisiaj do lekarza :-( Nie wiem co sie dzieje ale Hank od wczoraj się bardzo dziwnie pręży i zaciska mocno szczeke ze az jej tam strzela- a mnie wszystko boli jak na to patrze. nie wiem o co chodzi ale wygląda to okropnie i sie martwie. Dlatego dzisiaj do lekarza a jak na złosc wiekszosc przychodni zamknieta- w okolicy jedna pełni ostry dyzur za 26 innych :szok:

koza mam nadzieję, Że z Handzią ok

dronka - gratuluję ząbka

ccaroline - my usłyszeliśmy śmiech w czwartek, po kapieli nagle zaczął się głośno śmiać - super uczucie

cześc mamusie,
cały dzień poza domem :) u nas też ciepło, dzis było 25stopni, Olcię ubrałam w body na ramiaczkach, bluzeczkę z krótkim, spodenki krótkie i skarpetki, które zaraz zdjęłam ;) mnie wiatr nie odstrasza, chyba że naprawdę potężnie wieje, to nakrywam większym kocem. dzis jak mała zasnęła nakryłam jej nóżki takim dziurawym ;) nie wiem, jak sie one nazywają, ale są jakby tkane, te kocyki. czapki już wieki nie nakładałam :)
Tabasia- nie znam zadnego BB, kiedyś jak jeździliśmy to wybieraliśmy na chybił trafił ;) teraz raczej wycieczki jednodniowe :) a dokąd się wybieracie? na Donegal jest suuuuper :) chociaż trochę daleko. ale powiem ci, że rok temu pojechaliśmy właśnie w ten długi weekend i było bardzo trudno o miejsce, śluby, wakacje itp... życzę jednak udanej wyprawy i ciekawa jestem, jak Alex się sprawi :)
Owlrene- dziewczyno, ja cię podziwiam, tyle chyba nikt nie pracuje! mam nadzieję, ze masz w planach wakacje!

dziś kupiłam kaszki dla Olci- za jakieś 2 tygodnie zaczynamy szamać :D
kupiłam ryżową (tylko ryz i witamina B), kukurydzianą (kukurydza i wit.B) i owsiankę (tu już więcej składników). kupiłam też dwa słoiczki w polskim sklepie, bo w irlandzkich nie ma jednoskładnikowych! od razu ładują spagetii albo zapiekanke ziemniaczaną. jednak stwierdziłam, że ta marchewke sama bede gotować, bo inaczej z torbami pójdę- za mały słoiczek 1,30euro! za tyle to ja kupie kilo marchwi ;)

więc niedługo zaczynamy pomalutku :)

hejo...

my po chrzcinach - chrzciliśmy w Boże Ciało

dobrze, że daliśmy księdzu 100 zł, bo odpierdzielił chrzciny w 10 minut

pogoda super, więc korzystamy

dzisiaj mały w wózeczku hasał bosymi girkami - był w siódmym niebie

Ja uzywam od poczatku oliatum i nic innego, zadnych mydel, szamponow etc, ale bede musiala chyba przejsc na cos typowo dla atopowcow, bo niestety maly zaczyna miec typowe zmiany atopowe, szorsta i przesuszona skore:/
odradzam wszystkim johnsona na sen- uczula.
a ja do tej pory uzywalam mydla w plynie nivei, ale sie skonczylo a dostalam od kogos ten johnson na sen (taki fioletowy) i jak na razie mojego Krzysia to nie uczula
dzisiaj zaczelam jesc truskawki mam nadzieje ze to go nie uczuli zobaczymy jutro :)

a ja do tej pory uzywalam mydla w plynie nivei, ale sie skonczylo a dostalam od kogos ten johnson na sen (taki fioletowy) i jak na razie mojego Krzysia to nie uczula
dzisiaj zaczelam jesc truskawki mam nadzieje ze to go nie uczuli zobaczymy jutro :)

My też używamy płyn do mycia johnson na sen i jest fajnie nic nie uczula.A tak to z serii bambino.Chusteczki do pupy moge kazdej firmy jak narazie jest dobrze.

Ionka wlasnie zarezerwowalam cos takego:
Book Accommodation in Ireland

Wyglada fajnie :-) M jeszcze nie wie, gdzie dokladnie jedziemy, niespodzianka bedzie :-p A Donegal nastepnym razem ;-)
A Wy juz za jakies 2tyg. bedziecie wprowadzac jedzonko :-) ale super!

reklama
na lato dobre są ellaroo, niektóre, cieńsze indio didymosa, wszystko z jedwabiem, babylonia, Hoppediz cienki, ellevill zara, vatanai... to z opinii dziewczyn które długo noszą.
Ja jak jest ciepło najchetniej w ellaroo Hankoka wkładam :tak:
Koza podaj linka do tej chusty pls :blink:

Do góry