reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

czarnuszka a dowód teraz nie jest za darmo? Bo os stycznia nie sa pobierane opłaty za wydawanie dowodów- ale nie wiem jak to wyglada u dzieci. Przewaga dowodu nad paszportem jest termin waznosci. Dowód 5 lat a paszport tylko rok bodajże. Ale na dowodzie nie wszedzie mozna wyjechac :no: ja tez mam dylematy ale chyba zrobie paszport bo w listopadzie chcecy jechac na wakacje poza UE.

Fiołkowa blueberry ma racje, ta chusta to :no: Najlepiej sprzedaj ta co masz a kup inna jesli nie chcesz dodatkowo wydawac pieniedzy.

reklama
a my dzisiaj do lekarza :-( Nie wiem co sie dzieje ale Hank od wczoraj się bardzo dziwnie pręży i zaciska mocno szczeke ze az jej tam strzela- a mnie wszystko boli jak na to patrze. nie wiem o co chodzi ale wyglada to okropnie i sie martwie. Dlatego dzisiaj do lekarza a jak na złosc wiekszosc przychodni zamknieta- w okolicy jedna pełni ostry dyzur za 26 innych :szok:

Jak macałam paluchem to czuje wystający kiełek...ale dosyc głeboko w paszczy wystaje-bynajmniej nie na miejscu 1 ani 2 czyba ze mala bedzie miala takie szpary miedzy zebami ze to sa przednie zabki:) ale ja tam sie nie ciesze-szybiej beda sie psuły:/ a i na górze ma takie twarde wzgrubienie jakby zaraz mial i tam sie wyrznac zab!! a slini sie normalnie-probuje 2 piastki naraz wepchnac do buzi ale bez sliniakow poki co sie obylo....qrna dziwne:/??

Koza moze cos zjadlas i mala na kolke??

Witam sie w ten piękny ale wietrzny dzien,spacerku dzis nie bedzie głowy by nam urwało tak wieje.Ja ogólnie jestem wyspana,synek zasnoł o 22.30 obudził sie o 4 oczywiscie zmoczony musiałam go przebierac i obudził sie po 8 takze jest ok.Dzis kolejny dzien w domu jutro popakuje rzeczy do szpitala.My wyrabiamy chyba paszport,ale jeszcze podyskutujemy o tym jak M przyjedzie.Buziaczki od Bartusia dla Was cioteczki i Waszych uroczych bobasków:-)

WItam wszystkie mamy i maluszków:)

A my już po pierwszym spacerku, teraz odwiedzinki u dziadka. Franuś spał od 20.00 - 4.00 rano i dał się mamuni wyspać :) kochane maleństwo. Ale ten sen zawdzięczamy wczorajszej wizycie na wsi u dziadków:)
No i wczoraj zapadła decyzja, koniec wydawania na wynajmowane mieszkanie. Przeprowadzka do końca miesiąca do babci na wieś i budowa wymarzonego domku :) Długo się zastanwiałam bo ja wychowana w mieście i w ogóle, ale jak widzę jak dzieci odżywają tam i ile rąk do pomocy będzie przy dzieciach to chyba najlepsze wyjście, a do mista zawsze autkiem można podjechać to tylko 30 km. A to właściwie kiedyś było miasto tylko po zmianie województw straciło prawa miejskie, więc jest ok. Myślicie że dobrze robimy???

A my już po pierwszym spacerku, teraz odwiedzinki u dziadka. Franuś spał od 20.00 - 4.00 rano i dał się mamuni wyspać :) kochane maleństwo. Ale ten sen zawdzięczamy wczorajszej wizycie na wsi u dziadków:)
No i wczoraj zapadła decyzja, koniec wydawania na wynajmowane mieszkanie. Przeprowadzka do końca miesiąca do babci na wieś i budowa wymarzonego domku :) Długo się zastanwiałam bo ja wychowana w mieście i w ogóle, ale jak widzę jak dzieci odżywają tam i ile rąk do pomocy będzie przy dzieciach to chyba najlepsze wyjście, a do mista zawsze autkiem można podjechać to tylko 30 km. A to właściwie kiedyś było miasto tylko po zmianie województw straciło prawa miejskie, więc jest ok. Myślicie że dobrze robimy???

Według mnie bardzo dobrze,tez mieszkam na wsi i jest o niebo lepiej niz w miescie.Tym bardziej,ze bedziesz miała pomoc pomoc przy dzieciaczkach takze dobra decyzja.

Jęzeli wynajmujecie mieszkanie to szkoda kasy, lepiej mieć coś swojego. Co do mieszkania na wsi to po wczorajszej burzy i ulewie, plany o domu odsuwam daaaaaaaaaaaaaaaaleko. Bylismy u moich rodziców, którzy wyprowadzili sie z miasta 6 lat temu na spokojną wieś i wczoraj widziałam jak im potok płynął wokół domu, a my nie moglismy wyjechać, bo droga była zalana. Powrót do domu zwykle trwa 15 min., a wczoraj to była godzina. Odmówiłam chyba ze 20 zdrowasiek, bo ja mam katastroficzne myślenie., a jak wjechaliśmy do nas do garażu to aż mi dreszcz po plecach przeszedł. Nie zdążyliśmy wejść do domu, a mojego męża szef wezwał ,żeby pomoc bo im samochody służbowe zalewa. Makabra!
U nas dzisiaj znowu leje.

Madziu
nie miałam kiedy jeszcze napisać, że cieszę się iz już wróciłaś z Bartusiem do domu. Życzę Wam dużo zdrówka, a Tobie wytrwałości.

Ona kolek nigdy nie miała, zreszta nie wyglada jakby ja cokolweik bolało.
ona sie tak prezy tylko jak lezy na plecach (na boku i jak jest na rekach to tak nie robi) Wygina kregosłup w łuk- opiera sie na posladkach i na barkach. Wciska kark w podłoże tak ze broda dociska do mostka i az jej strzela szczeka. Do tego podnosi wysoko rece. To wyglada tak jakby sie przeciagała- czasami po obudzeniu tak robiła. Tylko ze teraz to robi co chwile- tak jakby miała jakies skurcze miesni grzbietu i karku. Ogólnie sie umiecha i nie sadze zeby ja cos bolało bo nie płacze. Zaczełam sie zastanawiac nad wzmozonym napieciem miesniowym albo asymetrią ale dotad było ok a to przeciez nie pojawia sie nagle tylko od urodzenia jest. Nie mam pojecia o co chodzi ale wyglada to nieciekawie wiec wole isc do lekarza.

reklama
Koza lepiej sprawdź u lekarza, może to nic poważnego.

A moja dzisiaj po 8 dniach zrobiła wieeeeeeeeeeeeeeelką kupę. Trochę do pampersa, a resztę na podkład i całe szczęście bo pampers by tego nie przyjął.

Do góry