reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dronka, gratulujemy ząbka! :)
moja tez sie ślini potwornie, śliniak cały czas nosi, a na dziąsełkach widac takie białe kropy, ale jak sprawdzam palcem, to nic nie czuć.
w ogóle taka kochana jest, że słow mi brakuje, schrupałabym ją zaraz! pewnie każda mama tak mysli o swoim bobasie :)
idę przyszykowac butelki i spadam spać, bo jutro jedziemy po ten paszport.
mam nadzieję, że dziecie moje się nade mną zlituje i da pospać, jak normalnym ludziom, a nie pobudki co 2 godziny!

reklama
na polski paszport sie czeka łącznie 5 tygodni: 3 tygodnie na wizytę w konsulacie, a potem jeszzce 2 na sam dokument. jutro sie okaze, bo jedziemy...

moje dziecko zjadło o 18!! i poszło spać. pewnie zaraz się obudzi...
To macie tam b.szybko, u nas sie czeka min 3 miesiace tylko na paszport,ja po slubie, jak zmienilam nazwisko to pol roku to wszystko trwalo zanim dostalam nowy paszport!!!

A Redanek skonczyl dzis 3 miesiace!!!!:-):-) I mamy kolejny piekny dzien, wiec wynosimy sie na dwor....

Witam :) u nas piękna pogoda niedługo wybieramy się na spacerek :)

Córeczka w czoraj usnęła o 20 :szok: obudziła się o 4, później 5 (na cyca), o 6 na butle i śpi dalej :)

Miłego dnia życzę!

Witojcie. A moj maly usnal o 19 potem o polnocy mleko i potem o 5 rano wiec jest super, nawet sie wysypiam. Ale mialam wczoraj akcje hehe patrze a tu mam malo mleka !! i sobie mysle starczy czy nie, a w szafce dwojka ( bebiko 2 ) wiec dzwonie do poloznej czy bede mogla dosypac 1 miarke dwojki do jedynki no i na szczescie moglam. A rano maz jechac do sklepu i kupil. Wogole w biedronce czy tesco bebiko kosztuje 10 zł a u nas za zadupiu prawie 16 zł !!! no ale musialam kupic przeciez dziecka głodzic nie bede. u nas tez chyba jakis skok byl bo przez 3 dni byl taka maruda ze az w szoku bylam bo zawsze takie grzeczniusi i spokojny.
U nas piekna pogoda. Zaraz sie zbieram ( z 1.5 godziny mi to zajmie ) i na jakis spacerek spadam. Musze korzystac hehe.

A propos paszportu !! - moja kumpela swojemu malemu dziecku wyrobila dowod osobisty zebu mogla z nim jezdzic za granice...koszty 30 zł + zdjecia jakies 20 i czeka sie niecały miesiac. Wiec ja tez zrobie dowod , nie bede sie bawic w paszporty drogie i dlugo sie czeka.

Buziaki mamuśki i miłego dzionka :)

hej dziewczyny :)

w srode mielismy szczepionke i kontrole bioderek. znaczy USG. Wszystko jest ok. Po szczepince niunio byl bardzo spokojny i senny. Nie dosc ze caly dzien spal, to jeszcze w nocy przespal mi 8 godzin ciagiem - od 20 do 4.
Myslalam, ze moze tak sobie noce przestawil, ale nie. Dzisiejszej nocy budzil sie co 1,5 h a czasami nawet co godzina :eek:

zastanwiam sie czy wysypka jest efektem szczepionki czy papryki hmm...

czarnuszka: paszport dla takiego malca tez 30 zl kosztuje :) gorzej tylko ze zdjeciem, bo dobrze by bylo jak by sie udalo zrobi to do biometrycznego.
ja wlasnie dzis sie z malym wybieram do fotografa, bo paszport bede wyrabiac. tylko ze mi potrzebny bardziej na wyjazd do usa, wiec na dowod sie nie zdecydowalam
w sumie czas oczekiwania w polsce na paszport jest porownywalny z czekaniem na dowod, to tylko za granica tak trzeba dlugo czekac

dzien dobry w ten piekny dzien :)))))

moj maludek kochany przespał całą nocke prawie o 5.30 ponudka a zasnał po 21 :) Prababci rączki działają cuda chyba :)
teraz mały na spacerku, ja popijam kawke i tradycyjnie...odciagam mleko hehe ;-)

reklama
Witojcie,
W Pile tez upal:)
Franko wczoraj jak zasnal o 20 tak obudzil sie o 2.30, wiem, ze dla wielu z was to zadna rewelacja, bodzieci Wam spia od nocy do samego rana, ale dla mnie to byl szok! Normalnie wstawal ok polnocy na jedzenie, a teraz pociagnal az 2 i pol godziny dluzej. Ja bylam w szoku, a moje cyce byly w jeszcze wiekszym, musialam odciagac bo myslalam, ze mi eksploduja! Jeny oby zaczal wydluzac sobie ten sen nocny, bylabym w siodmym niebie:) No, a tak w ogole to spal dzis do 9 wiec jestem wyspana, na dodatek tata zabral go na spacer, wiec mam plaze:)

Do góry