reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

MoniSkaBe-pięknie dowaliłaś:-)
Tak zastanawiam się kiedy zamknę laptopa i zniknę na dzisiaj z BB...na 17 mamy wykłady w Szkole Rodzenia i jak na razie nic oprócz wzięcia prysznica nie zrobiłam...leń...:eek:

reklama
Przy pierwszy dziecku popełniłam te same błędy. Teraz jesten mądrzejsza. Moja maleńka też spała jak suseł, kazano mi ja wybudzać , bo nie powinna jeść rzadziej niz co trzy godziny. Teraz juz nauczyła sie dobrze ssać i wystarcza jej pokarmu z jednej piersi na jedno karmienie.Kolejne karmienie to druga pierś i tak na zmianę. Ssie przynajmniej 20 minut, raczej dłużej aż sama wypusci brodawkę.Nie należy w czasie jednego karmienia zmieniać kilka razy piersi, na początku leci pokarm , dziecko wtedy pije , dopiero po paru minutach leci sycący pokarm.Ten pierwszy to wysoko energetyczny i dziecko szybko czyje sytość ale na krótko.Jak jej sie dobrze nie odbije to budzi mi sie za kilkanaście minut i znowu szuka cyca. Tak raz na dobę mamy cykl cyc ,drzemka, cyc, drzemka kilka razy.Ogólnie cieszę sie bardzo ,ze mogę karmic naturalnie. Gdy Milenka ssie to z drugiej piersi mleczko samo płynie. Ponoć tak ma byc:)

Moniskabe dopiero doczytałam..ależ miałaś pecha i trafilas na jakiegos półgłówka:sorry: bardzo dobrze mu napisałaś, nich spada;-)

a dziewczyny.. jakos mnie piersi bola.. siedze i bola mnie cycki.. a dlaczego?
nie mam pojecia.:eek:

ide sobie polezec. Dzisiaj Karol bedzie pozniej to moge jeszcze poleniuchowac :-)

Ja swoją córkę karmiłam piersią 9 miesięcy. Przez 6 miesięcy tylko piersią (z małymi wyjatkami ale miałam butelkę habermana która nie odzwyczaiła małej od ssania piersi) Znam prawie wszystkie emocje towarzyszące karmieniu. Wiem też że karmienie wymaga wielu wyrzeczeń i poświęcenia od kobiety. Nie mówię że jestem idealna w tej dziedzinie jednak wiele przeszłam w tym temacie. Najważniejsze jest też słuchanie własnego istynktu i nie danie się wpływom innym mam na myśli np. dobrych doradcow którzy rodzicami byli baaardzo dawno temu. Najlepszym wskażnikiem udanego karmienia jest rosnący zdrowy boobas. Wiadomo ze najlepszym dowodem na nakarmione dziecko jest znikające na miarce mleko z butli czego nie można zauważyć w piersi. Moja córka miała różne długości w ssaniu. Od 20 min nawet do godziny. Na pewno dzecko w ten sposób zaspokaja swoją potrzebę ssania i nie musi często mieć smoka. Pozdrawiam i życzę wytrwałości.

Kamikaa fajnie ze masz już zgodę na poród od lekarza i ze w kazdej chwili moze się zacząc:tak: Jak sie weźmiesz za porządne sprzatanie to moze i dzisiaj;-) Dobrze, ze piszesz o tych brązowo-budyniowych glutach, ze to niby normalne pod koniec ciązy....bo ja momentami bardzo sie nimi denerwuję, ale leżę nadal jeszcze ten i przyszły tydzien! w 37 tygodniu zamierzam najwczesniej rodzic!!

Ja jeszcze czekam na meble dla dziecka w tym tygodniu!! Mam nadzieję ze wreszcie dotrą...Maz skręci to tez moze kilka pran nastawie, a teściówka poprasuje;-)

reklama
Dziewczyny, a wy wiecie gdzie Iza rodzi? W jakim szpitalu? W Polsce czy za granicą?? Bo już rachubę straciłam...
Czy w tym szpitalu ma swojego lekarza??

Bo to jest nie do pomyślenia, zeby tyle czekac chyba....powinni jej podac szybko oxytocynę i by urodzila...

W którym ona jest tygodniu ciązy??
Ona chyba ma swojego lekarza w tym szpitalu co będzie rodzic.. A termin ma taki sam jak ja na 6 marca:) Razem testowałyśmy i jesteśmy w identycznych tygodniach:tak:Aha, no i rodzi w PL:tak:

Ja właśnie pochłaniam kanapki i idę po zupkę chińską...chyba raz na jakiś czas dziecku nie zaszkodzi?
Mniami.. narobilas mi smaka:-p Ja tez zaraz chinską sobie zrobię:-D Mam ostatnio chcice na nie:-D

Aaaa!! Zauważyłam dzis, że siara mi leci:-D Nareszcie:-D Już się bałam, że nie będe miec pokarmu a tu takie bezbarwno białe cuś:-p:-D

MoniSka ale mu napisałaś:-) Niech palant teraz glówkuje, haha bo z tego co pisze on to nie jest za inteligentny, haha:-D

Do góry