reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Mi się Kochana nie przesusza więc nie pomogę:-(
Chyba jestesmy tylko we dwie tutaj;-) Jak się czujesz?

no tak znajac zycie tylko mnie taka niedogodnosc dopadla:-)

no dzis duzo lepiej bo prawie cala noc nie spalam tak mnie mdlilo ale na szczescie nie wymiotowalam....
mam okropnego lenia bo u nas prawdziwa szkocka pogodna... pada, szaro, buro i ponuro:-( nic tylko polozyc sie i nie wychdzic z lozka...

a jak tam u Ciebie ranek mija???

reklama
a mi sie przesusza jak cholera ale to przez moja skore bo zawsze tak mialam przez swoja chorobe glupia... nie wiem jakos z leksza to olewam bo mam dosc przez 3 lata smarowania sie kilka razy dziennie teraz jak sie uda to smaruje sie poprostu garnierem albo moja mascia niemiecka na podraznienia skory:tak: boje sie tylko tych rozstepow ale pocieszam sie ze moja mama nie miala po 4 ciazach to moze mi tez sie upiecze :-p
Moja mama też nie miała rozstępów, więc ja także mam nadzieję, ze nie będe miec;-):-)

no tak znajac zycie tylko mnie taka niedogodnosc dopadla:-)

no dzis duzo lepiej bo prawie cala noc nie spalam tak mnie mdlilo ale na szczescie nie wymiotowalam....
mam okropnego lenia bo u nas prawdziwa szkocka pogodna... pada, szaro, buro i ponuro:-( nic tylko polozyc sie i nie wychdzic z lozka...

a jak tam u Ciebie ranek mija???
Siedze jeszcze w piżamce, M maluje za ściana w mieszkaniu obok ( u babci) pokój a ja siedzę.. wypiłam już herbatkę i chyba pójde opłaty porobic;-) U mnie piękna pogoda:tak:Słoneczko swieci, cieplutko..ah:tak:

no pozazdroscic ladnej pogodny... u nas byllo dladnie 2 dni i sie skonczylo.... powoli lato nam mija...:-(

missiiss1301 wiem jaka to udreka... ja zazwyczasj smaruje sie balsamem ale mialam nadzieje ze macie jakas cudowna recepte na ta dolegliwosc :-):-)

Rany bąbel pomóżcie - potrzebuje na gwałt złotą receptę na mdłości. Dzisiaj wróciłam do pracy po urlopie i to co sie ze mną dzieje to nieprawda :(
Cały czas mi nie dobrze.... juz apomniałam o tych urokach ciaży od ostatniego razu

witajcie poniedziałkowo

u nas miło i przyjemnie wczoraj bez wymiotów:-D:-D:-D:-D

dziś też spokój:tak::tak::tak:

już się nie mogę doczekać środy o 9.00 mam wizytę i USG:tak::tak::tak:

miłego dzionka

Witajcie
A ja juz jestem po badaniach, ciesze sie bo wszystko szybko i sprawnie poszlo, pobrali mi 5 albo 6 probowek krwi. W zyciu tyle krwi mi na raz nie ubylo. Zawsze mialam tylko jedna pobieraną a tu az tyle. Ale dalam rade. Lekarz zrobil mi usg i maluszek ma juz 1 cm :) czyli urosl 5 mm w tydzien :).
Co do przesuszającej się skóry to ja u siebie zauważyłam ze ostatnio jakos strasznie mi sie przesusza, ale jakos nie skojarzylam tego ze swoim stanem, ale skoro wy tez tak macie to cos musi byc na rzeczy z tą przsuszającą się skóra.

Witajcie
A ja juz jestem po badaniach, ciesze sie bo wszystko szybko i sprawnie poszlo, pobrali mi 5 albo 6 probowek krwi. W zyciu tyle krwi mi na raz nie ubylo. Zawsze mialam tylko jedna pobieraną a tu az tyle. Ale dalam rade. Lekarz zrobil mi usg i maluszek ma juz 1 cm :) czyli urosl 5 mm w tydzien :).
Co do przesuszającej się skóry to ja u siebie zauważyłam ze ostatnio jakos strasznie mi sie przesusza, ale jakos nie skojarzylam tego ze swoim stanem, ale skoro wy tez tak macie to cos musi byc na rzeczy z tą przsuszającą się skóra.

super że dzidzia tak dzielnie rośnie:-D:-D:-D

co do suchej skóry to ja nic nie używam o zapachy mnie odrzucają:-(
nadal mam problem pod prysznicem szampon, żel...:no::no::no:

Witajcie

ciesze sie ze z maluszkiem wsyztsko wporzadku ;-);-)
w ppierwszej ciazy tez mi sie przesuszala ale jakos inaczej to odczuwalam;-);-) teraz strasznie swedzi i wiecznie sie drapie....

Rudzia, ja mialam problemy ze skórą w pierwszej ciąży. Najlepszym sposobem na przesuszanie skóry jest picie olbrzymiej ilości wody:tak:Teraz tworzy nam się łożysko i organizm potrzebuje do tego mnóstwa wilgoci! Musisz nawilżac się od środka, zeby dostarczać mu płynów. Żadne kremy nie pomogą dopóki to się nie skończy:tak: Tak mi powiedziala moja gin w poprzedniej ciązy.
Teraz przezornie wypijam ok 2-3 l wody dziennie i nie mam problemów ze skórą, ale w poprzedniej ciązy łuszczyłam się jak jaszczurka!

katrinka, dobrze ze masz to już za sobą...ja w piątek się wybieram na kłucie:baffled:

Lady karen....chyba nie pocieszę, ale na mdłości nie ma chyba skutecznego lekarstwa.....dasz radę:tak:

reklama
witajcie poniedziałkowo

u nas miło i przyjemnie wczoraj bez wymiotów:-D:-D:-D:-D

dziś też spokój:tak::tak::tak:

już się nie mogę doczekać środy o 9.00 mam wizytę i USG:tak::tak::tak:

miłego dzionka
Ja też mam usg w środę:-D Tylko na 10:tak:

Witajcie
Wspaniale, że wszystko oki i że maluszek tak pieknie rośnie:tak:

Do góry