reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A ciebie ze szpitala wypuścili z białkiem????

no tak, bo te 0,06 to naprawdę śladowe ilości, gdzie mi do 2g! poza tym już nie boli głowa, ciśnienie w normie, nogi nie puchną... ale jak tylko cos, to mam lecieć na IP.

Ionka a to bialko wychodzi na papierku?

no właśnie chyba nie, bo jak mi zrobili w poniedziałek takie standardowe, to było ok... ale może jak dużo tego białka jest, to wychodzi?? :confused: mi zbierali mocz przez 2 dni do badań, każde siku miałam do kubka ;-)

echhh, zastanawiam się, co na obiad... mąż chce rybę, ale ja, odkąd w ciąży jestem, mam mdłości na samą myśl :baffled:

w poniedziałek ide do gp, mam nadzieję, że da mi zwolnienie od pracy, bo zwyczajnie nie chcę sie zadręczać czy wszystko ok z małą... tylko, że ta lekarka taka chętna do zwolnien, jak krowa do tańca :dry:

reklama
hej
widze ze coraz wiecej wiadomosci z szpitali i "porodowki" , w sumie to jeszcze chwila i pewnie sie zacznie :)

ja mialam taki kryzys skurczowy okolo 36tc , gin mi mowil ze wtedy czesto dziecko sie obniza, wstawia do kanalu rodnego i przez to macica wykonuje ruchy i pojawiaja sie skurcze i ze potem sie to powinno unormowac jeszcze, no i u mnie chyba tak sie wlasnie stalo bo ja to sie generalnie czuje sie znowu ok.

moze i troche wyluzowalam bo w sumie to moge juz urodzic bo za 2 dni ciaza zostanie juz oficjalnie donoszona
dzis kupilam reszte rzeczy dla dziecka , spakuje sobie torbe zaraz wkoncu tez
no ale ja narazie nie staje w kolejce do porodu, musze z Synowi urodziny wyprawic jeszcze :)

mloda_mamusia1 w sumie to ciaza juz bedzie doszona wiec moze i naprawde nie ma co czekac :)

alescie sie rozpisaly... :szok:
No ale przebrnelam przez wszystko - najbardziej w pameici utkwila m igalaretka MoniSkiBe i tez chcialam poradzic zeby nei wlewac takie jplynnej tylko juz na pol tezejaca :tak:

No i nie straszcie siebie nawzajem opowiesciami z porodowki lepiej :-D
Ja tez sie boje ,ale skoro jeden porod przezylam to mysle ze z drugim tez dam rade ;-) Wy tez dacie :tak::tak::tak:

DZIS BYLAM OSTATNI RAZ W PRACY!!!!!!!!!!!! Normalnie szok... :szok::szok: Niby powinnam sie cieszyc, ale... :dry: jakos tak mi dziwnie... :confused:

mysz1978 to i tak bardzo dlugo pracowalas :-)
ja w sumie caly czas pracuje, no ale nie w swojej "normalnej" pracy tylko zajmuje sie tez papierami u tesciow , no ale to robie kiedy chce i gdzie chce oby tylko bylo zrobione :)

A tak zmieniajac temat to dzis bylam w aptece i kupilam dla Malej Oilatum, Sudocrem i sol fizjologiczna i zaplacilam za to ponad 80 zl , zapomnialam juz ile taki malec jednak kosztuje...

Patinka super ze jestes juz w domku :tak::-) wypoczywaj kochana duzo :) buziak:*
Podczytuje Was dzis caly dzien ale jakos nie mam weny do pisania...wybaczcie kochane...słaby dzionek dzis mam strasznie...

Któraś z Was pisala o nadmiernym pragnieniu, ja mam to samo :szok: woda 1,5 litra idzie mi na dzien, procz tego własnie litry herbaty, soki itp...masakra jakas )))

mnie też suszy...zwłaszcza po śniadaniu :-D

moniska ja no-spe forte też tylko na receptę dostawałam...
od 3-6miesiaca ciąży miałam bóle podbrzusza...zwykła no-spa mi pomagała...ale brałąm ją tylko jak już nie mogłam wytrzymać bólu, bo podobno jest szkodliwa i przenika do łozyska... a tą forte to tylko kilka tabletek zażyłam jak miałam napady bólu w 6miechu :dry:

no ja mam nadzieję, że do pracy tez na razie nie wróce... zobaczymy, co lekarka powie... a jak nie da zwolnienia, to jeszcze 3 tygodnie, do końca lutego...

ja też piję okropnie dużo :tak:
w szpitalu z tym kubkiem nie nadążali heheh, musiałam sobie sama wpisywać do karty, ile wypiłam i ile wysikałam ;-)

ale mi fajnie w domku... :-) cichutko i spokojnie :-)
ciekawe, kiedy mi się znudzi ;-)

dla mnie to jest chore z tymi zwolnieniami :dry:
powinno być tak że to ciężarna decyduje od kiedy chce zwolnienie...jeśli czuje że chce pracować w ciąży i nie ma ku temu przeciwwskazań to niech pracuje
a ta co nie chce to niech nie pracuje :-D a tu robią jakieś głupie akcje i nie chcą pisać zwolnień :no:

witajcie, moja córcia póki co ma 22oog jestem w 34 tyg identycznie jak Moniskabe zrobiłabym ten suwaczek ale juz sie chyba nie opłaci. dalej ułożona głowka w góre ale lekarzdalej jest dobrej mysli ciagle tez boli mnie podbrzusze magnzez 3 razy dzinnie kazal na to brac

reklama
Hejaaaaaaa aaallleee miałam melodie do spania:tak: Dla sprostowania to nospa forte jest właśnie na receptę,dziwie się że w aptece wydali bez tego:baffled:

marela- no niestety teścia niemam a gołąbki napewno były świeze bo robiła je przy mnie...hahaha poza tym mąż jadł i jemu nic nie było,ja mam zawsze takie szczęście:))

Do góry