reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witajcie mamuśki:-)

Ja dziś zaliczyłam pediatre, Igor z gorączką i bólem brzucha od wczoraj, dostał jakieś lekarstwa, USG brzuszka muszę mu zrobić,kał i mocz bo tak narzeka często na ból brzucha. Obawiam się żeby nie miał jakiejś bakteri lub robala:-:)-(

Ojojoj dzisiaj pan ordynator powiedzial nam, ze w czwartek bedziemy rodzic... białko mam tak wysokie, że lepiej bedzie jak urodze jak najszybciej..

NIe ja przez cc, mam wskazanie :-) Ale chciałabym naturalnie.. przerazaja mnie te zastrzyki co sie robi po cc

Życzę powodzenia i nie martw się tak bardzo :tak: jestem po CC i nie wspominam tego jako jakieś traumatyczne przeżycie:tak::tak:

A co do tych zastrzyków to mi się wydaję, że to jakoś nie bardzo:no: Pierwsze słysze:no::confused::confused:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

patrzcie co znalazłam, chore to jakieś: Karmi 8-letnią córkę piersią! VIDEO!

blehhhh:baffled::baffled::baffled:

hej Od rana jestem zakrecona ,po sniadaniu znowu spalam i obudzil mnie bol jak na @ i teraz tak muli ,krocze mam takie obolale ze ledwo chodze i nic tylko leze i leze :/Lapie mnie taki dziwny bol tam na dole tak jakby w kroczu taki scisk i zaraz puszcza nie wiem moze to skurcz :/ jaknie przejdzie to idziemy do szpitala .Strasznie dziwnie sie czuje ,jestem tak zmeczona jakbym 24 charowala a dzisiaj nawet nic nie tknelam :( zrobic cos to wyczyn ja nie mam sily z lozka wstac bo mnie wszystko boli.Mala tam fika i dopoki ja czuje wydaje mi sie ze wszystko ok .M konczy malowanie a ja dogorywam i nic mi sie nie chce .Wsadzilam rybe do piekarnika i niech sie piecze do tego frytki i reszte mam gdzies :/ mialam dzisiaj tyle porobic i sernik upieci to i tamto a nie robie nic :/Co raz gorzej zamiast coraz lepiej ja juz nie daje rady

Dzem dobry po raz drugi :-D
Spalam prawie 3h.
Wiecie co? Nie kumam tego, ze w dzien spi mi sie o niebo lepiej niz w nocy, spalam tylko na lewym boku i nic mnie nie bolalo :szok:

No widzisz to fajnie... A co do zastrzyków, to słyszałam, że każdemu teraz dają, ale nie jestem pewna...
Oooo to pierwsze slysze o czyms takim. Ale moze.

Ionka a to bialko wychodzi na papierku?

Ja chyba na zakupy nie pojde, ogarnal mnie przerazajacy len :-p
Mi wczoraj bylo strasznie niedobrze, normalnie mialam mdlosci :dry:
Co do rozwolnienia, to czytalam, ze jak organizm sie oczyszcza przed porodem to leci to wszystko takie jak woda. I to jest naprawde ostra sraka (sorry za wyrazenie) :-D:-D:-D

wawejka- mi się podaoba Laura :tak:,a tatusia trochę postrasz ;) np. podnieś kilka razy kwotę albo jakieś trochę większe wymagania ;) ja bym ze swoim żartowała - że nie ma sprawy mogę pomyśleć ale to 2 tys tylko daje a imię na całe życie zostaje :-). A imię to i tak raczej Wy wybierzcie :tak:
aniaskrzat- swoje przeszłaś bidulo , ale to nie nasza wina :no::no::no:- ja obstawiam na Twoją teściową ;) :-D:-D:-D, może już teść nie chciał ich jeść i Wam oddała < żąrt oczywiście> :-D:-D:-D

karlajna- ja biore no-spe forte - ale po połowie tabletki 3 razy dziennie, mi kazała brać ta niby normalną ale w aptece mi wytłumaczyli że to to samo- i albo mam brać 1 tab. tej 40 mg albo połowa tabletki nospy forte. No i ta forte to chyba nie jest na recepte. Ale nie wiem bo ja dostałam 3 paczki od teściowej bo ona bierze i narazie mi starczyło.

Dzem dobry po raz drugi :-D
Spalam prawie 3h.
Wiecie co? Nie kumam tego, ze w dzien spi mi sie o niebo lepiej niz w nocy, spalam tylko na lewym boku i nic mnie nie bolalo :szok:

Oooo to pierwsze slysze o czyms takim. Ale moze.

Ionka a to bialko wychodzi na papierku?

Ja chyba na zakupy nie pojde, ogarnal mnie przerazajacy len :-p
Mi wczoraj bylo strasznie niedobrze, normalnie mialam mdlosci :dry:
Co do rozwolnienia, to czytalam, ze jak organizm sie oczyszcza przed porodem to leci to wszystko takie jak woda. I to jest naprawde ostra sraka (sorry za wyrazenie) :-D:-D:-D

He he to mnie uspokoiłaś ;D

dziewczyny, a mnie ostatnio suszy jak zbój... :confused: rano do śniadania wypijam litr herbaty (robie sobie czajniczek) i później co chwile wypijam całe szklanki (te duże z ikei) napoju... susza jakaś....

te białko to nie ciekawe, ide zobaczyć moje wyniki przy ciąży olkwej :tak: bo tez wtedy miała troche białka....

Witam Kochane Brzuszki!!

Nie nadrobie was teraz bo jestem u rodziców. Ogólnie czujemy się dobrze. Brzusio jeszcze się stawia ale już nie boli. Ja mam nakaz totalnego leżenia i nic nie robienia. Mam wytrzymać 2-3 tygodni. Franiu jest duży bo ma około 2800g. Ja uciekam bo jak siedze to sie stawia. Buziaczki Papa:*

o mam, miałam wtedy 40mg/dl i moja wtedy ginka kazała mi zrobić posiew i w nim nic nie wyszło i nie posłała mnie do szpitala... hmm
ale i tak za pare dni się w nim znalazłam bo mnie nerki bolały....:baffled:

reklama
karlajna- ja biore no-spe forte - ale po połowie tabletki 3 razy dziennie, mi kazała brać ta niby normalną ale w aptece mi wytłumaczyli że to to samo- i albo mam brać 1 tab. tej 40 mg albo połowa tabletki nospy forte. No i ta forte to chyba nie jest na recepte. Ale nie wiem bo ja dostałam 3 paczki od teściowej bo ona bierze i narazie mi starczyło.
a jak moj Karol chcial mi kupic nospe forte, to powiedzieli w aptece ze tylko na recepte :confused:
Witam Kochane Brzuszki!!

Nie nadrobie was teraz bo jestem u rodziców. Ogólnie czujemy się dobrze. Brzusio jeszcze się stawia ale już nie boli. Ja mam nakaz totalnego leżenia i nic nie robienia. Mam wytrzymać 2-3 tygodni. Franiu jest duży bo ma około 2800g. Ja uciekam bo jak siedze to sie stawia. Buziaczki Papa:*

no to uciekaj lezec, zeby nie bylo znowu cyrkow. Fajnie, ze juz w domku :-)

Do góry