moja mama wypalila dzisiaj, ze ciaza trwa 36 tygodni.
ja wiem ze rodzila 22 lata temu, ale kurcze..
jakby sie uparl to mozna wyjsc na te 36 (tyle ze teraz raczej nikt tak tego nie liczy)
licząc od zaplodnienia ciaza trwa 38 tygodni minus 2 w tyl bo wtedy juz bardzo bezpiecznie i ciąża donoszona wychodzi sie na 36 :-)
a tak wogole to witam sie z wszystkimi
wczoraj bylismy z mezusiem na zakupach i zakupilismy juz dla Krzysia wanienke ze stojakiem, pieluszki, chusteczki, kremiki, mydelko w plynie i oliwke,
kosmetyki wzielam wszystkie z serii nivea chusteczki nawilzające tez nivea, mialam brac pampersa, ale pani w sklepie polecila nivei, bo podobno lepsze i bardziej nawilzone
kupilam jedna butelke małą 125 ml aventu no i zakupilam sobie laktator aventu
moja mama oczywiscie marudzi po co ja to juz kupilam jak nie wiadomo czy potrzebny, ale rozmawialam ze znajmomymi i podobno ten laktator najbardziej przydaje sie wlasnie na początku w szpitalu bo wlasnie na początku organizm produkuje tego pokarmu wiecej niz dziecko moze zjesc i moze dojsc do zatorow i zapalenia wiec profilaktycznie stwierdzilam ze jednak kupie juz ten laktator
a i dzisiaj przyslali nam lozeczko
akurat sie udalo kurierowi bo prawie mielismy wychodzic z domu a tu dzwonek do drzwi a on nie dzwonil tylko od razu wtargal te lozeczko na drugie pietro
teraz musimy w pokoju meble poprzestawiac zeby bylo bardziej funkcjonalnie i przestrzennie
dzisiaj od 10 do 13 jezdzilismy z tesciową po sklepach meblowych bo planuje u siebie maly remoncik, no i na koniec zajechalismy do sklepu z wozkami pod Poznaniem, i zarezerwowalismy wozek i w poniedzialek pojedziemy go kupic
planowalismy kupowac wozek dopiero na początku albo w polowie marca, ale wybralismy sobie x-landera model xa z 2009 roku, a juz weszla kolekcja 2010 i w marcu moze sie okazac ze tych wozkow co my chcemy juz nie bedzie a te 2010 mniej mi sie kolorystycznie podobają niz te z 2009