reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

No dobra, jestem :-) napisałam i wysłałam- teraz czekam na opieprz od promotorki ;-) a powaznie to chciałabym zeby juz nic nie trzeba było poprawiac bo mam dosyć. jak od 2 lat mecza mnie drugie studia to przez te kilka dni pisania pracy odechciało mi sie na zawsze hehe

Teraz mam ochote robic nic :tak:
Młoda mamuśka przecie w 3 trymestrze robi sie obowiazkowo usg :confused: No i morfologia tez powinna byc czesciej robiona. jakis dziwny ten lekarz.... Idz do innego to sprawa bedzie załatwiona.

reklama
A co do szpitali w Polsce, to niestety kilka w różnych częściach kraju zwiedziłam i powiem Wam szczerze, że takich warunków jak w filmach, to raczej nie ma co oczekiwać, bo unowocześnionych szpitali jest w Polsce tylko kilka. Większość ma łóżka, wyposarzenie sal i nawyki rodem z PRLu. Ja przy wyborze kierowałam się podejściem personelu do pacjenta, sprzętem ratującym życiem i tym co się stanie z maluszkiem w razie czego (odpukać w niemalowane). Tak więc na to, co na zachodzie od lat jest standardem, u nas raczej bym nie liczyła:zawstydzona/y::-(
Chcecie szpital jak z filmu?:-D To zapraszam do swojego miasteczka:tak::-) Normalnie BOSKI JEST no i lekarze, pięlęgniarki też:tak::-) Sprzęt bombowy:tak::-)

co do gina , ja chodze panstwowo i zawsze mam kontrolowana szyjke. a na usg dostaje skierowania do prywatnej kliniki z dobrym sprzetem.
Tez chodzę państwowo:tak: i tez dostaję skierowania:tak: I jestem mega happy zadowolona bo na kazdej wizycie lekarz mnie bada, mierzone mam tetno i maluszek też i jestem wazona. Wszelkie pytania jak mam to zawsze dostaje odpowiedź:tak:

witam popołudniowo Brzuchatki!
Ja miałam pełno planów...przede wszystkim nauke no ale jak prasowałam (na siedząco) złapały mnie skurcze...zas nieregularne...wzielam dodatkową dawke Fenoterolu i Relanium 2mg i połozyłam sie spać. I tak spałam pare godzin. Obudziłam sie teraz i jest lepiej. Chyba jednak z tego mojego nie leżenie nic nie wyszło k... :baffled:
Widze dyskusja na temat lekarzy...mój lekarz przyjmuje prywatnie i panstwowo. Jeśli przyjdzie do niego pacjentka w ciązy prywatnie to proponuje przejście do poradni panstwowej bo wiadomo ze wizyty są częste. Moim zdaniem jest super. Ma takie ludzkie podejście do pacjentek. Jak byłam w szpitalu i dowiedzial się ze tam jestem to odrynator od razu wszystko o mnie wiedział. Czasami ma gorszy dzien jak każdy i wtedy czuje ze odwala robote no wiec ja zadaje pytania. A normalnie mówi mi o wszystkim sam. No i bada na kazdej wizycie ostatnio no ale u mnie to oczywiste bo szyjka itd itd. Usg bede miala po nast wizycie tzn kolo 35tc. i wtedy wszystkie badanka mi zleci.
Współczuje wam przezyc z lekarzami...czasami sa tacy aaaaaa :dry: biorą kupe kasy i g... człowiek wie:dry:
A ja czekam na zestaw powiększony z Tortilla i FANTA z maka mmmmmm nic dzisiaj nie ugotowałam i M po drodze z pracy kupi mniam mniam mniam!!!!

dziewczyny aaaa mam skurcze... takie w miare regularne,.... co 8-9 min...
nie wiem czy brac nospe czy co robic...aaaaaaa

dziewczyny aaaa mam skurcze... takie w miare regularne,.... co 8-9 min...
nie wiem czy brac nospe czy co robic...aaaaaaa

Kurcze, ja bym wzięła nospę i poczekała, czy przejdą, ale mówisz, ze regularne i tak szybko:confused: To chyba lepiej od razu na IP, jakby co, to lepiej na zimne dmuchać, najwyżej Cie do domu odeślą.

patinka Potwierdzam, że masz świetnego lekarza - miałam okazje poznać w szpitalu:tak: Tylko ma dziwne poczucie humoru jak dla mnie;-)

reklama
Do góry