reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Hejka!
Ja zaraz będe ogladac swój serial na polsacie:) Obiadek już zjedzozny przed 13 bo M na 13 do pracy chodzi. Były fryteczzki i mięsko kebab:cool2:
Przestawiliśmy w mieszkanku i zrobilismy miejsce na łóżeczko. Teraz laptopika nie ma gdzie trzymac:-D i stoi na stole, ale tu mi jakoś niewygodnie pisac:dry: a mialam sie zabrac znów za magisterkę:-D Jutro M jedzie do Olszztyna na uczelnię bo ma egzamin to posiedze z Wami od rana:tak:
Mloda mamusia to Ty piszesz bloga?? Bo już nie pamietam? Ja raczkuje na razie w tym temacie;) Podasz mi linka?;)

Witam:)
dronka ja prałąm wszystko w pralce w 40 stopniach w loveli, kocyki też, nowe i używane rzeczy też, no i wszystko prasowałam, a raczej prasuje i mam dość. Ale zauważyłam że przed prasowaniem jakieś to było sztywne, a po prasowaniu takie mięciutkie. Też nie lubię prasować, no ale tak mniej więcej uprasowałam
marela to masz nieźle:)
Ja dziś byłam zrobić sobie badanka i robiłam też próby wątrobowe, bo jeszcze ten brzuchol swędzi, niby mniej ale jednak, a jeszce te puchnące palce i nogi; jutro wyniki i wizyta u lekarza:) Już się nie m oge doczekać:)

Lila moj Synek rowniez bedzie nalezal do tych wiekszych.
w 30 tygodniu i 6 dniu wazyl 2100 i jak to Pani stwierdzila "naprawde duzy chlopaczek". Termin przesunal sie o 2 tygodnie, wzgledem wymiarow. Takze sama jestem ciekawa jak to bedzie z nami.
Czy urodzi sie szybciej, czy poprostu bedzie bardzo duzy.:tak:

To ja też z wyrodnych matek, bo poprałam co prawda wszystko, nawet kocyki (ale to dlatego, ze bałam się wychodzących nich takich tych kudłaczków różnych:-D ), ale prasowanie ograniczyłam do pościeli i pieluch. I nic więcej nie mam zamiaru prasować :tak:

Kochane, mam pytanko...

Czy któraś z was chce rodzić w Gdańsku na Zaspie?? Mi przypadnie tutaj poród, bo teraz tu leżę na patologii.

No ja mam szpital na zaspie tuz pod domem, ale jednak chyba zdecyduje sie na Kliniczna z dwoch powodow : pierwszy, najwazniejszy!!!!! tylko tam daja to cholerne znieczulenie, a drugi to taki ze kiedys wyladowalam na porodówce na zaspie ( fałszywy alarm to bym na szczescie) i kazali mi non stop lezec z podlaczonym KTG i kazdy mial mnie w dupie (przepraszam za dosłownosc:sorry2:) niby najblizej a jednak nie wiem..słyszałm na klinicznej ze mozna łazic sa pileczki i ogólnie świetna porodówka , ale jak bedzie to sie okaze;-);-);-) póki co to ja na razie walcze z egzaminami na uczelni i nie w głowie mi porody:-):-):-):-)

wracajac do Zaspy jeszcze..to mimo jakis tam moich minusów w głowie to opieki noworodkowej tylko pogratulowac, mało co który szpital w Polsce taka ma (genialny sprzęt i lekarze) także beziecznstwo bobasów na najwyzszym poziomie:tak:

reklama
no a jak sie dogadac, ze chce zeby byl maz obecny, ale jednoczesnie nie placic?
bo jak powiem ze chce porod rodzinny i oni pomysla, ze ten za 500 zł to bede miala malego zonka :dry:

Mówisz ze chcesz poród na zwykłej porodówce a nie o podwyższonym standardzie i tyle. Mąż bedzie obecny bo potem wychodzisz po niego z IP z położna lub sam idzie na 3 pietro bo tam sa porody zwykle. Na parterze sa te sale o podwyzszonym standardzie za 500 zl.

Do góry