reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a ja dzisiaj robię dla siebie makaron z białym serem i tłuszczykiem ze skwarkami:-p super danie na zgagę, ale wrazie czego mam rennie;-)
A Ł dzisiaj je barszcz czerwony z kiełbachą i ziemniakami. Także dzisiaj mam dwa obiady, bo on nie lubi makaronu takiego, a mi się zachciało go strasznie. A barszcz ugotowała moja mama, bo siedzi cały tydzień u nas, także spoko, bo normalnie to w życiu bym nie gotowała dwóch obiadów:-p

reklama
Witam :-D
ja w miarę wyspana - choć ta pogoda i tak robi swoje :sorry2:

Cześć Mamuśki.
Widzę,że Izula wybrała się do szpitala.Całe szczęście bo tam będzie pod opieką a i może ten jej ...:wściekła/y:...się zastanowi co odwala.
Ja dzisiaj mam wizytę,pewnie dostanę termin na usg i ktg....a jakbym głupia się nie odezwała ostatnio to dzisiaj by mi robili..Położna chciała mnie zapisać a ja do niej(debilka jak nic ze mnie)że lekarz nic nie mówił...:baffled:No to nie zapisała...
Poza tym muszę wspomnieć,że wczoraj napisała do mnie znajoma położna z mojego szpitala i....mój M będzie przy porodzie za darmo:-DNic się nie płaci a fartuch mu dadzą.Od razu zapytałam co zabrać do szpitala i okazało się,że mydło z dozownikiem nie potrzebnie kupiłam bo mają swoje.Kazała zabrać oliwkę ale nie...zgadnijcie jakie odradziła bo uczula???:tak:Oczywiście Johnsona.

dzięki za info o Johnsonie - akurat kupiłam dla dziecka i płyn i oliwkę w żelu :dry:
no ale nic...kupię i inną oliwkę - u mnie nic się nie zmarnuje :-)

Ja specjalnie wybrałam taki szpital gdzie poród rodzinny jest bezpłatny:tak:bo kurcze niby dlaczego mam płacić parę stówek za coś co prawnie i tak mi się należy nieodpłatnie:tak:

Ania czyli na Inflandzkiej rodzisz?
ja też jestem zdania ze porody rodzinne powinny być za darmo... płacić tylko za to ze maż potrzyma za rękę, doda otuchy? a i przecież nie przeszkadza lekarzom tylko nawet ich wyręcza odcinając pępowinę :-D Ja mam rodzić w Praskim tak mnie mój J namawia i w sumie najbliżej mamy - poród rodzinny kosztuje 100zł ...no ale moze jeszcze przekonam J na Inflandzką...

dronka83 ja kocyki akrylowe prałam w płatkch mydlanych ale w rękach...nie wiem czemu ale bałam się do pralki je wrzucic :sorry2:

też się cieszę że wiemy co to za świństwo jest i wiemy jak leczyć
na fajnego lekarza trafiłyśmy:tak::tak::tak:
starszy miły kompetentny dermatolog dziecięcy:tak:

cieszę się że Natalka tego nie drapie że ją to nie swędzi i nie ma innych objawów:tak: i jak mały się urodzi to nic mu nie zagraża

tylko nie mam pojęcia skąd to załapała:confused::confused::confused::confused:

jej.. dziewczyny super wiadomosc wlasnie otrzymalam.
Od poniedzialku Karol przechodzi na umowa na czas okreslony na 7 miesiecy i ma normalna stawke.
Wczesniej otrzymal umowe zlecenie na okres probny. (w sumie poltora tygodnia temu) No i stawka mniejsza o 600-700 zlotych.
Uff.. moze w koncu zacznie sie ukladac... :tak:

jej.. dziewczyny super wiadomosc wlasnie otrzymalam.
Od poniedzialku Karol przechodzi na umowa na czas okreslony na 7 miesiecy i ma normalna stawke.
Wczesniej otrzymal umowe zlecenie na okres probny. (w sumie poltora tygodnia temu) No i stawka mniejsza o 600-700 zlotych.
Uff.. moze w koncu zacznie sie ukladac... :tak:

super wieści
wielkie gratulacje
będzie dobrze
a ty na pewno spokojniejsza co???

Koza ta koscia to chyba normalne, bo i mnie czesto boli. Raz probowalam polezec plackiem na dywanie, bo tak niby zdrowo dla kregoslupa i juz sie podniesc nie moglam. Wstawanie zajelo mi chyba z 10 minut.

na katar syrop z cebuli, kanapka z czosnkiem i herbata z miodem i cytryna. ;-)

no to moniska świetnie :-D

ja tam dzis na obiad robię mojemu J makaron z sosem a ja zjem płatki na mleku tylko pewnei dopiero koło 18stej bo właśnie co śniadanie skończyłam :-D:-D

reklama
Kochane, mam pytanko...

Czy któraś z was chce rodzić w Gdańsku na Zaspie?? Mi przypadnie tutaj poród, bo teraz tu leżę na patologii.

Do góry