reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a ja dzisiaj robię dla siebie makaron z białym serem i tłuszczykiem ze skwarkami:-p super danie na zgagę, ale wrazie czego mam rennie;-)
A Ł dzisiaj je barszcz czerwony z kiełbachą i ziemniakami. Także dzisiaj mam dwa obiady, bo on nie lubi makaronu takiego, a mi się zachciało go strasznie. A barszcz ugotowała moja mama, bo siedzi cały tydzień u nas, także spoko, bo normalnie to w życiu bym nie gotowała dwóch obiadów:-p

reklama
Witam :-D
ja w miarę wyspana - choć ta pogoda i tak robi swoje :sorry2:

Cześć Mamuśki.
Widzę,że Izula wybrała się do szpitala.Całe szczęście bo tam będzie pod opieką a i może ten jej ...:wściekła/y:...się zastanowi co odwala.
Ja dzisiaj mam wizytę,pewnie dostanę termin na usg i ktg....a jakbym głupia się nie odezwała ostatnio to dzisiaj by mi robili..Położna chciała mnie zapisać a ja do niej(debilka jak nic ze mnie)że lekarz nic nie mówił...:baffled:No to nie zapisała...
Poza tym muszę wspomnieć,że wczoraj napisała do mnie znajoma położna z mojego szpitala i....mój M będzie przy porodzie za darmo:-DNic się nie płaci a fartuch mu dadzą.Od razu zapytałam co zabrać do szpitala i okazało się,że mydło z dozownikiem nie potrzebnie kupiłam bo mają swoje.Kazała zabrać oliwkę ale nie...zgadnijcie jakie odradziła bo uczula???:tak:Oczywiście Johnsona.

dzięki za info o Johnsonie - akurat kupiłam dla dziecka i płyn i oliwkę w żelu :dry:
no ale nic...kupię i inną oliwkę - u mnie nic się nie zmarnuje :-)

Ja specjalnie wybrałam taki szpital gdzie poród rodzinny jest bezpłatny:tak:bo kurcze niby dlaczego mam płacić parę stówek za coś co prawnie i tak mi się należy nieodpłatnie:tak:

Ania czyli na Inflandzkiej rodzisz?
ja też jestem zdania ze porody rodzinne powinny być za darmo... płacić tylko za to ze maż potrzyma za rękę, doda otuchy? a i przecież nie przeszkadza lekarzom tylko nawet ich wyręcza odcinając pępowinę :-D Ja mam rodzić w Praskim tak mnie mój J namawia i w sumie najbliżej mamy - poród rodzinny kosztuje 100zł ...no ale moze jeszcze przekonam J na Inflandzką...

dronka83 ja kocyki akrylowe prałam w płatkch mydlanych ale w rękach...nie wiem czemu ale bałam się do pralki je wrzucic :sorry2:

też się cieszę że wiemy co to za świństwo jest i wiemy jak leczyć
na fajnego lekarza trafiłyśmy:tak::tak::tak:
starszy miły kompetentny dermatolog dziecięcy:tak:

cieszę się że Natalka tego nie drapie że ją to nie swędzi i nie ma innych objawów:tak: i jak mały się urodzi to nic mu nie zagraża

tylko nie mam pojęcia skąd to załapała:confused::confused::confused::confused:

jej.. dziewczyny super wiadomosc wlasnie otrzymalam.
Od poniedzialku Karol przechodzi na umowa na czas okreslony na 7 miesiecy i ma normalna stawke.
Wczesniej otrzymal umowe zlecenie na okres probny. (w sumie poltora tygodnia temu) No i stawka mniejsza o 600-700 zlotych.
Uff.. moze w koncu zacznie sie ukladac... :tak:

jej.. dziewczyny super wiadomosc wlasnie otrzymalam.
Od poniedzialku Karol przechodzi na umowa na czas okreslony na 7 miesiecy i ma normalna stawke.
Wczesniej otrzymal umowe zlecenie na okres probny. (w sumie poltora tygodnia temu) No i stawka mniejsza o 600-700 zlotych.
Uff.. moze w koncu zacznie sie ukladac... :tak:

super wieści
wielkie gratulacje
będzie dobrze
a ty na pewno spokojniejsza co???

Koza ta koscia to chyba normalne, bo i mnie czesto boli. Raz probowalam polezec plackiem na dywanie, bo tak niby zdrowo dla kregoslupa i juz sie podniesc nie moglam. Wstawanie zajelo mi chyba z 10 minut.

na katar syrop z cebuli, kanapka z czosnkiem i herbata z miodem i cytryna. ;-)

no to moniska świetnie :-D

ja tam dzis na obiad robię mojemu J makaron z sosem a ja zjem płatki na mleku tylko pewnei dopiero koło 18stej bo właśnie co śniadanie skończyłam :-D:-D

reklama
Kochane, mam pytanko...

Czy któraś z was chce rodzić w Gdańsku na Zaspie?? Mi przypadnie tutaj poród, bo teraz tu leżę na patologii.

Do góry