reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hejka!

1. Kartę ruchów mam, tez tą z 10 ruchami od 9 rano. Hmm, ciąg ruchów, no mi gin nic o tym nie mowił i wlasnie mam tak czasem, ze do 9:30 juz jest 10:confused: No to teraz nie wiem czy dobrze to robię.
2. Migren chyba nie mam.

Mam pytanko:

Jestem w ciązy tak jak wskazuje suwaczek, to jest wyliczenie z okresu, termin porodu 23 marzec. Juz na usg połówkowym wyszlo, ze dziecko jest duze i wymiarami, wagą wielkoscią wskazuje na 27 tydzien, jakos tak. No i teraz bylam na usg, w poniedzialek. Synus wazy 3 kg:szok: i wedlug wielkosci jestem juz w 37 tc, a termin mam na 21 lutego. No i nie wiem czy się martwic czy co. Gin spoko, nic go nie zestresowalo, nawet by mi o tym nie powiedzial, gdybym nie zapytala. Powiedzial, ze to i tak + - 23 dni. Moja siostra urodzila syna ponad 5 kg, ale sama w ciazy przytyla ponad 30, ja przytylam 11kg. Cukrzycy niby z wynikow glukozy nie mam. To czemu to dziecko takie duze? Juz mam stresa, ze hej, jesli chodzi o naturalny porod:baffled: No chyba, ze wazyloby ponad 4 kg, a pierwszego syna mam z cc to wtedy moze zrobią cc. Czy moze byc cos nie tak z dzieckiem? Gin nic nie mowil, na tych wszystkich waznych usg bylo zawsze wsio oki. JUz się zastanawialam nad tym, ze moze ja wczesniej w ciaze zaszlam, ale w 12 tygodniu wymiary byly jak na 12 tydzien raczej, dopiero pozniej przyspieszylo:sorry2:Co myslicie? Ile wazą Was:-)ze dzieci na tym etapie ciązy?? Jakim terminem bardziej się sugerowac??

Ps. Bywałam u Was na początku, ale nie wyrabiałam z pisaniem więc tylko podczytuję od czasu do czasu.
Buziaki!

Nasza mała w 30tyg i 5 dniu ważyła 1750 ( średnia z 5 różnych metod pomiarów)
Jest o 5 dni większa względem OM ale to niewielka różnica

reklama
hej

dziewczyny ile ja sie dzis wysiedzialam u gina, myslalam ze tam padne, bite 3 godziny czekalam na wizyte !!!!
w tej mojej klinice nie ma zapisow na godzine tylko kolejka ale ja nigdy nie czekalam tam dluzej niz 20 min a tu ZONK. Bylo tyle bab ze szok, jeszcze gin gdzies latal co chwila, na dodatek nie jadlam nawet sniadania i myslalam ze tam zejde....a musialam isc bo zwolnienie mi sie skonczylo i gin mial mi posiew pobrac.

Na dodatek ja mam ta zakichana ( doslownie ) alergie i tam mi sie uaktywnia wiec katar i kichanie na maska :baffled:

Jedyny pozywyw to to ze wszystko ok. Badania ok. szyjka zamknieta dluga , gin pobral mi ten wymaz i teraz na wizyte mam isc za 2 tyg.

Edit . Moj suwaczek tez w ostatnim okienku !!! :)

Ważne,że dobre wieści z wizyty przynosisz:tak:;-)

Troche sie wlasnie martwilam bo ostatnio mnie calkiem mocne skurcze lapia. No ale wszystko sie trzyma. Gin powiedzial ze takie skurcze czasami sie zdarzaja okolo 36 tygodnia bo wtedy dziecko sie opuszcza i macica wykonuje przez to rozne ruchy. Powinno sie to uspokoic zaraz. No i nospe mam sobie brac.

Nie wiem czy Wy tak macie ale ja to po wizycie u gina kiedy on mi powie ze wszystko jest ok mam od razu lepszy humor i samopoczucie :-)

a ja dzisiaj robie fasolke po bretonsku..
zescie mi wczoraj narobily ochoty i dzisiaj taki obiad bedzie :-)

Oooo u mnie również fasolka :p

Dzisiaj czeka nas wizyta USG :) w końcu!! Nie mogę się doczekać i mam wielką nadzieję, że nic Natalce nie wyrosło :-p

Pogoda okropna!! Tyle śniegu to u nas jeszcze nie było tej zimy.

Po za tym widzę nowe wiadomości z porodówki!! W końcu za chwilę zacznie się luty i powoli marcówki zaczną się rozpakowywać :)

Ja wlasnie sie zbieram na wizyte...

dziewczyny czy wam zawsze robia badania ??? bo na przyklad skad wiece ze szyjka ok czy nie ok??? czy wasi lekarze zawsze tam zagladaja???
Tutaj nikt nic nie robi po za pomiarami brzucha i tetna serduszka maluszka. Taka badawcza wizyta jest chyba pod sam koniec, jesli wogole jest.

dziewczyny czy wam zawsze robia badania ??? bo na przyklad skad wiece ze szyjka ok czy nie ok??? czy wasi lekarze zawsze tam zagladaja???
Tutaj nikt nic nie robi po za pomiarami brzucha i tetna serduszka maluszka. Taka badawcza wizyta jest chyba pod sam koniec, jesli wogole jest.

mnie co miesiac lekarz sadza na samolocik i sprawdza recznie co tam slychac w srodku.
mam tez mierzone cisnienie, tetno maluszka no i swoja wage.

reklama

Mnie zawsze gin bada na fotelu i ręcznie ocenia stan szyjki....Od początku ciąży mnie tak bada ;-):tak:

Do góry