reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

owIrene u nas te meble sa w sklepie odrazzu dostepne, nie wolalabys jechac do sklepu i nie placic przesylki?

Iza trzymaj sie i daj znac zaraz po wizycie ze szpitala, dzidzia najwazzniejsza, a facetem sie nei przejmuj, bo gosc ktory mowi o rozwodzie zaraz po slubie nie jest odpowiednim kandydatem na meza a tym bardziej ojca. Nie znosze ludzi ktorzy szantazuja, jesli cos nie zrobisz to rozwod. A gdzie komporomis??? czy nie na tym polega malzenstwo?

Kamikaa sama pisalas sa ludzie i ludziska.... na ebay tez niestety

Wama juz bylam w trzech pobliskich sklepach i tylko online moglam je kupic bo brakuje im tego zestawu.Nie chcialam nic drozszego bo teraz u mnie krucho z kaska a dziecku mysle ze to wystarczy.Zreszta ja mieszkam na rencie i co jakis czas przeprowadzka wiec puki co nie wchodze za bardzo w drogie meble bo co tu poszalec przy dwoch sypialniach i trojce dzieci.Jak cos se kupimy to wtedy kupie drozsze meble narazie walmart wystarczy

reklama
ja ostatnio miałam ciśnienei 130/80 i praktycznie za każdym razem jak je mierzę to wyniki podobne wychodzą...gin nic mi nie mowi na ten temat... cisnienei dna oka też zamierzam zrobić ale we własnym zakresie - gin pewnie sie nei domyśli żeby mnie poinformować by takie badanie zrobić...
i boję się że przy porodzie nie wytrzymam bo ostatnio cały czas mam krwotoki z nosa :dry: i obawiam sie że zemdleję na porodówce :sorry2:

ja ostatnio miałam ciśnienei 130/80 i praktycznie za każdym razem jak je mierzę to wyniki podobne wychodzą...gin nic mi nie mowi na ten temat... cisnienei dna oka też zamierzam zrobić ale we własnym zakresie - gin pewnie sie nei domyśli żeby mnie poinformować by takie badanie zrobić...
i boję się że przy porodzie nie wytrzymam bo ostatnio cały czas mam krwotoki z nosa :dry: i obawiam sie że zemdleję na porodówce :sorry2:
mi moja gin przy ciśnieniu 140/90 na szpital kazała bezzwłocznie jechać:/ poza tym przy takim ciśnieniu to już chyba tabletki się powinno Mcgosia. skoro Twój gin w tej kwestii nierychliwy to idz do internisty, może Ci coś przepisze, ja od kilku miesięcy biorę dopegyt - nie jest szkodliwy dla dzidziola

i jeszcze mi się przypomniało - wysokie ciśnienie, którego lekarz nie może uregulować lekami jest wskazaniem do cc

ja jak mierze cisnienie u gina to tez zawsze takie mam i on mowi ze jest w normie (ostatnio w jakiejs książce wyczytalam ze dla 18-letniej dziewczyny norma cisnienia to wlasnie 130/80) ale w domu zawsze jak mierze to mam znacznie nizsze, nie wiem czemu u lekarz mi tak skacze :)

owIrene ja Cie doskonale rozumiem, powiem CI ze mialam lozeczko z walmart z Patem i bardzo je sobie chwalilam a co najlepsze nie szkoda mi bylo go wyrzucic jak juz nie bylo potrzebne. :tak:

Wlasnie o to chodzi.A ten zestaw ma dobre komentarze,szkoda tylko ze dopiero tak pozno przyjdzie.Na zakupowym dalam wozek moze powiesz mi co o nim myslisz.Nie moge go znalesc w zadnym sklepie w realu zeby poogladac,a wydaje mi sie fajniejszy niz te inne plastiki z tego co widzialam na filmikach,tylko moja tesciowa w radiu slyszala ze jakies wozki z graco wycofali ze sklepow bo znalezli jakies nieprawidlowosci.

u lekarza zwykle cisnienie wzrasta - to z emocji :-D

owerlene - sliczne meble :tak: no i tesciowa nie jest taka zla skoro sponsoruje wozek i cos tam jeszcze... Jasne, ze lepsza bylaby jej pomoc przy dzieciach, n oale tak to przynajmniej materialnie troszeczke ulzy Wam :tak:

Czytalyscie o tym co pisalam o ty mze jak sie jest ubezpeicoznym w zakladzie pracy na przyklad (na pewn odotyczy to PZU) to tez kasa sie na dziekc onalezy???? Zorientujcie sie w temacie bo kasy nigdy dosyc - zwlaszcza ze sie slusznie nalezy :tak: mi sie tam nie nalzey nic bo jestem w Nordea ubezpeiczona...
Aha - i jeszcze niedawno bylo tak ze ludzie pryz niskich dochodach dostawali jakby drugie becikowe ale nie wiem czy wciaz tak jest :confused:

Ja z ubezpieczenia dostane około 1000 zł mąż tyle samo, becikowe drugie również jest, należy się dowiedzieć w mopsie, zależy od dochodów :)

Co do historii Izy myślę, że nie ma co przesadzać!! Wiele się słyszy różnych sytuacji i nie które są tak dziwne, że ciężko w nie uwierzyć, nie ma szczęścia dziewczyna i tyle. Trzymam kciuki aby się ułożyło!!
Po za tym jest z nami praktycznie od początku, udziela się na forum, nie którym z nas podała swoje dane, itd. także myślę, że nie ma co przesadzać z tym zmyślaniem, bo komu by się chciało wymyślać takie historie i ciągnąć je przez dobrych kilka miesięcy.

Każdy z nas ma prawo wypowiedzieć się na forum, w końcu ono jest dostępne dla nas wszystkich.

reklama
Nareszcie nadrobiłam dzisiejsze posty.Widzę,że dużo się działo:dry:
Ja teraz leżę i odpoczywam a M zaraz bierze się za ogarnięcie mieszkanka.Już 6dzień boli mnie ten dół brzucha a kroczki robię jak starowinka z bólu..eh...na szczęście jutro wizyta.Jak mi lekarz powie,że wszystko w porządku to pół biedy...tylko ciekawe dlaczego tak cierpię jakbym zakwasy miała..jak nie urok to sracz*a;-)

Do góry