reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
A to tak jak kiedys bylo za urodzenie dziecka panstwo dawalo 500 zl z tego co pamietam :) teraz 1000 w sumie nie duzo ale zawsze lepiej niz nic :)Tutaj becikowego chyba nie ma ale za to inaczej pomagaja mlodym rodzica lub tym co malo zarabiaja lub sie ucza :)czarnulka123 termin mam na 14.03 ale z tego co gin wczoraj mowila moze byc wczesniej :) tak bym chciala miedzy 37-38 tc :)Wszystko gotowe tylko jutro pokoik przemalujem bo jakos za bialo :) M polke przyczepi i jakies dekoracje i koniec :)

Tez się ostatnio zastanawiałam co u niej:dry:ale myslę że nadal 2w1,w innym wypadku by dała cynk:-D przez te przepisy na watku kulinarnym,takiego nabrałam smaka na ciasto że az mnie skręca...teściowa dzwoniła że w piatek bedzie robić faworki...no kurna dlaczego dopiero w piatek:dry:??? do tego czasu to mi chyba język do ziemi przyrośnie:baffled:a tak mi się nie chce samej piec...

Ja mam taka ochote juz od niedzieli na ciasto zeby samej sobie upiec ale mi sie nawet nie chce:-( ale jeszcze jak teraz przeczytalam o faworkach to zaraz na chwilke was zostawie i polece po brakujace skladniki do sklepu i zrobie takie szybkie ciasto z jagodami i z kruszonka:-) mniam mniam... bo mi az slinka cieknie :-D hihihi

LUDZIE TO KQRWY :// musze to napisac bo mnie zaraz trafi kqurwa mac .Kupila suka jedna sukienke odemnie EDC BY ESPRIT prawie nowka za 10 euro ,zaplacila po 2 tygodniach :/ i jeszcze na dodatek za malo :( wyslalam wiadomosc ze czemu za malo ...a bo sie pomylila :/ achaaaa niech bedzie ,potem mi pisze ze ma 3 dziecii czy moge jej taniej sprzedac :/ co mnie obchodzi ile ma dzieci itd e-bay zada oplate od sumy i nie pyta ile mam dziecii czy

Witam sie porannie(popoludniowo).Maz dzis dzieci odwiozl bo do pracy nie poszedl przez te cholerne mrozy.
Zamowilismy dzis mebelki dla dzidzi:
Walmart.com: Baby Relax - 3-piece Nursery in a Box, Cherry: Furniture
ale beda dopiero po 4 lutego.
Ale i tak ciesze bo juz jeden wiekszy zakup z glowy.Drugi zreszta tez.Tesciowa zapowiedziala ze do konca tygodnia mamy wybrac wozek i fotelik bo jak nie to kupi taki jak jej sie podoba.
Do tego dowiedzialam sie ze 24 moja mama przylatuje do mnie i jestem przeszczesliwa,bo nie wiem jakbym poradzila sobie z trojka dzieci i praca szczegolnie na poczatku.

Izulqa zmykaj do szpitala,a z mezem daj sobie czas.Wiem ze latwo mowic ale w nerwach wiele sie mowi,a za kilka dni moze bedziecie sie z tego smiac.
Po prostu daj sobie czas i najlepiej nie dzwon do niego,moze i on przemysli glupote swego postepowania,bo inaczej tego nie nazwe.A tak wogole to jakie byly ich stosunki przed klotnia?Bo mysmy ponad dwa lata mieszkali u rodzicow i tez maz nieraz sie popstykal z mama lub tata i nigdy sie nie wyprowadzal,wrecz to ja naklonilam go do kupna mieszkania bo on twierdzil ze tak jest najlepiej.Troche to dziwne,ale daj mu tydzien dwa i mysle ze sie ulozy szczegolnie ze pisalas ze do tej pory wszystko bylo ok.

Reszty nie pamietam sorki.Ale pisalam tego posta na trzy raty miedzy telefonami do Polski i tesciowej,normalnie goraca linia.A najbardziej z przyjazdu mamy cieszyla sie tesciowa naewet bilet chciala jej kupic:-D:-D:-D

A to tak jak kiedys bylo za urodzenie dziecka panstwo dawalo 500 zl z tego co pamietam :) teraz 1000 w sumie nie duzo ale zawsze lepiej niz nic :)Tutaj becikowego chyba nie ma ale za to inaczej pomagaja mlodym rodzica lub tym co malo zarabiaja lub sie ucza :)czarnulka123 termin mam na 14.03 ale z tego co gin wczoraj mowila moze byc wczesniej :) tak bym chciala miedzy 37-38 tc :)Wszystko gotowe tylko jutro pokoik przemalujem bo jakos za bialo :) M polke przyczepi i jakies dekoracje i koniec :)

Eeee... to super.... to chyba tylko ja jeszcze nie zaczelam nic robic:szok: z tymi terminami to roznie mowia... mi z 3 tyg temu powiedzial ze bede wczesniej rodzila, a tydzien temu jak bylam na sg to powiedzial ze na to wyglada ze nawet ze 2 tygodnie po terminie, ale bedziemy sie trzymac pierwszej wersji wg ostatniej miesiaczki.
Bo szyjka jest w porzadku i niunius juz odwraca sie glowka w dol.
Troszke mnie nie pokoi moj twardy brzuszek:-( ale 5 ide do niego wiec mysle ze wytrzymam.Jakby cos to bede dzwonila do niego i mu opowiem :tak:

i posta mi ucielo ://////////////oddala negatywny komentarz Towar ok ale komunikacja nie mila " co za kurwisko Przeprszam za wyrazenia ale jakbym ja dorwala to szokkkkkk://////

reklama
Dziewczyny błagam was...nie piszcie o zachciankach...też niepotrzebnie wlazłam na wątek kulinarny i teraz mam straszne myśli ...zjadłabym wszystko co słodkie...w dodatku od rana mam ochotę na białą czekolade :dry:a tu nic bo ta cukrzyca...
nawet mleka w lodówce nie mam zeby musli sobie zrobić a tyłka nie ruszę do sklepu bo ten ząb jeszcze nie wyleczony i boję się że mi go zawieje:no:
Mój J śpi ale i tak by do sklepu nie poszedł...tak więc chyba zjem grejpfruta :dry:

Do góry