reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hejka laski. Poszlam dzis po zwolnienie i lekarz od razu przy okazji usg zrobil. Niunia ma tyleczek na dole, ale gin mowil zeby sie nie przejmowac, bo ma jeszcze czas na obrocenie sie...

Nocka znowu ciezke, nijak sie ulozyc nie moglam, spalam na pol siedzaco a teraz kregoslup mnie napie****
:-(

Co do pieluszek to bede uzywala Pamepersow:tak:

CZeść dziewczyny :-)

Gdyby nie telefon to bym dzisiaj chyba nie wstała:no: a tak przynajmniej się zerwałam w szoku no i jestem.

W nocy ze dwie godziny nie spałam,niby spać się chce a nie można, mózgowniaca pracuje na pełnych obrotach i tak myślałam i myślałam i wymyśliłam, że pewno nie zdąże ze wszystkim do 24 marca, albo zapomne o czymś:baffled::baffled:

A niech by tak młodemu zachciało się wcześniej wykluć:szok::szok:
Choć na razie nic na to nie wskazuje.

We wtorek mam wizytę u gina.
Czy Wy też chodzicie już co trzy tygodnie do gina????

Miłego dnia dziołszki!!!!

Ja chodze do gina co 2 tygodnie od poczatku ciazy

A ja sobie dziś zaniosłam mocz do zbadania, bo nie podoba mi się, ze taka opuchnięta jestem cały czas. 6zł nie majątek, a wole sprawdzić, czy mi się białko czasem nie pojawiło. Już od rana jest masakra. Najgorzej to ręce i nogi. I o ile z rąk mi troche schodzi podczas dnia, to nogi wyglądają coraz gorzej. Takie 2 małe baniaczki bez kostek :sorry2:

Trzymam kciuki za dobre wyniki;-) Mi w nocy spuchnely palce u rak:-p

Dziewczyny powiedzcie mi kiedy moge sie spodziewac pieniazkow z zusu jesli na L4 jestem od 7 grudnia ??

Ja zawsze dostaje tak jak mialam wyplate czyli do 10 kazdego miesiaca, czasem wczesniej

Dziewczyny jak długo czekałyście na wynik HBS, bo mi gin juz teraz kazała zrobić i powiedziała ze na ten wynik się dłużej czeka a wizyta tuż tuż??

Czekalam 2 dni, ale to pewnie zalezne od laborratorium

Mam pytanko czy siedzac na krzeslie tak normalnie przy tole tez wasze maluchy sie tak rozpychaja i calyczas tam cos motaja :) czy moze moja daje mi sygnaly bo ja sciskam i gniote ?Staram sie siedziec prosto wtedy mnie nie boli kregloslop ale onajakos tak sie rozpycha :)

Ja usiedziec nie moge, a jak juz musze to taka rozwalona jestem...

a mam jeszcze jedno pytanie.
wiecie.. pierwsze dziecko :-D

zastanawiam sie czy kupowac poduszeczke, taka na ktorej bede podnosic dziecko do karmienia np.
to znaczy widzialam, ze siostra Karola tak ma, ze mala lezy na poduszce i Paulina do karmienia podnosi mala razem z ta poduszeczka.
czy tak jest wygodniej?
bo ja nie chcialam w ogole kupowac poscieli ani wypelnienia na poczatek.
mam kocyki, rozek...

Na poczatku chcialam taka Cebuszke kupic, bo i w czasie ciazy sie przydaje i pozniej do karmienia tez. Ale stwierdzilam ze to strata kasy. Teraz to poduszke sobie podkladam a pozniej do karmienia to bede chciala na rekach trzymac, bo lakos bezpieczniej

reklama
Ja tylko w wojewódzkim - tam mają najlepszy sprzęt do opieki nad Maluszkami , a u mnie jest zagrożenie przedwczesnym porodem od 21 t.c. , przodujące łożysko z odycheleniem , no i tam tez chodzę na wizyty , do poradnii patologii ciąży do dr Opackiego. Tyle że chyba następną ciąże będę chciała prowadzić u innego lekarza , mój jest strasznie humorzasty :).

matko, teraz jeszcze burza:szok::szok::szok:
trzymam za na kciuki

zaczyna do mego mózgu docierać informacja, że to już tuż, tuż

fuck:wściekła/y: dziewczyny własnie brałam prysznic i zauważyłam rozstepy na moim brzuchu:szok::szok::szok:takie czerwone jakby zadrapania po obydwu bokach!!! nie smarowałam sie jakoś bardzo systematycznie ale jednak coś robiłam w tym kierunku a tu taka niefajna niespodzianka:-( chce mi sie wyć!!!

ja miałam tak wczoraj - cały dzień zmarnowany bo odkryłam rozstępy na tyle lewego udźca:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nie denerwuj się...:dry:

ciagla sie zastanawiam nad baldachimem czy go kupowac czy nie wydaje mi sie to zbedny bajer a moja mam znowuz mowi ze kupic bo takie to fajne w sumie to az takie kosztowne to nie jest tyle ze po co mi potem upychac gdzies po szafach takie rupiecie

my nie kupilismy, nie mamy miejsca - to raz, a po drugie - jak pisały dziewczyny to gadżet z rodziny kurzołapów:tak:

Kilka godzin prądu nie miałam i myślałam, że umrę, jak tu żyć bez prądu, jak nic nie działa :tak: Ale jestem w końcu, dzięki temu spakowałam się do szpitala, wygotowałam butelki i ogarnęłam dokładniej mieszkanko, więc plus też jakiś jest :)

widzisz jak powrót do źródeł dobrze robi:-D:-D:-D

ja mam zawsze coś zaplanowane, a jak przychodzi do roboty to albo komputer, albo tv, albo telefon

Kochane przed chwilą dostałam smsa od burzy :( niestety leży w szpitalu, wiadomość na odpowiednim wątku. Finisz zbliża się wielkimi krokami!!
trzymam kciuki za burzę
i za resztę "falstartów" oraz śpiesznych maluchów
w styczniówkach rozsypały się dziewczyny już miesiąc przed, więc u nas też niedługo otworzy się etap rozpakowywania... i dogonimy lutówki :baffled:
jejku :sorry2:
a jeszcze tak niedawno marudziłyśmy, że dopiero I trymestr... ;-)

reklama
Do góry