reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć Marcóweczki!!
Ja w nocy fajnie śpie, pewnie po Relanium hehe wstaje do wc dopiero rano jak biore Fenek o 6. Trudno było was nadrobić od wczoraj hehe. Piszecie jak opętane:-):-)
My nie planujemy narazie wakacji bo nie wiem jak to u nas będzie. Być może wyskoczymy na 3 dni w góry. Ale jeszcze sie zobaczy. Mieliśmy w kwietniu po świętach leciec do Izraela i do Egiptu hehe Byliśmy w wakacje w podrózy poślubnej z Triady na wyjeżdzie wypoczynek+ zwiedzanie w Egipcie i Jordani. Kurcze cudownie było!! Jordania piękna mmm i tyle zwiedzania a w Egipcie piękny hotel i cudne nic nie robienie. Tylko leżenie, jedzenie, picie i kochanie sie hehehe no i teraz jest Franuś w brzuszku :-D
Ja też mam Pampersy 2. Kupilismy w tesko te wielkie paki w promocji:tak: Tetrowych mam 22 sztuki i bede uzywała np do kapieli do wanienki, albo do odbijania:tak:
Humorek mam juz troszke lepszy chociaż powiem wam że wczoraj troszke mi sie dziwnie zrobiło. Dostaliśmy paczke z niemiec od kuzynki. Pełno fajny ciuszków, reczniczek i śpiworki, nosidelko/fotelik no i wózek. Miał być głeboki do małego Franusia po urodzeniu. Okazało się ze to spacerówka z oparciek, które mozna całkiem na plasko dać. I taki śpiworek w srodku. Zadzwoniłam tam i pytam czy moja kuzynka chodzila z Benem w tym wozku jak byl niemowlęciem i niby że tak. No ale my nie bedziemy w takim czyms wozić Franusia i poszukaliśmy na all uzywanych. Czekamy na dokladniejsze zdjęcia i może sie uda za 300 kupić 2w1. Troszke sie wkurzyłam. No ale cóz zrobić..
Mi brakuje jeszcze tylko koszul nocnych. A ja czekam na listonosza i sie chyba nie doczekam już dzisiaj. Za 10 min dzwonie do zusu kiedy kase dostane.
Jeszcze tylko pościel potrzebujemy do łóżeczka.
Tabasia, mloda mamusiu i Burzo trzymajcie sie Kochane!!!!!!!!!
Ja ide we wtorek do gina. Jutro dzwonie i umawiam sobie wizytke. Chce zeby mi skontrolował szyjke itd. :tak:
No nic rozpisałam sie strasznie. Ja narazie koncze. Ide sie drzemnąć.

reklama
Qrcze znowu ktoś w szpitalu:-( Ja mam jutro wizytę i mam nadzieje,że mnie wpakują do szpitala...no ale jak powie,że mam iść to pójdę bez gadania. Wszystko dla dzidzi:-)
Ja baldachim mam ale dlatego,że w zestawie był i jeszcze niewiem czy go rozłożę...może jak mała będzie miała z 2miesiące to wtedy pomyśle:-)
Ja dziś byłam w banku choć mi nie wolno:-( I o mało co zemdlałabym to chyba od tego,że tak leżę a jak wstaje i jestem dłużej w pozycji pionowej to słabo mi się robi...ale już doszłam do siebie po 4h leżenia czuje się już oki:-D ufff

Ja tam się nie martwię. ale wolę sprawdzić, zeby po fakcie nie pluć sobie w brodę.
Nie jestem w stanie już wkładać żadnych butów, a nogi takie spuchnięte, ze aż mnie pieką. Idę leżec z nogami w górze, choć to nic nie pomaga :dry:

ojej biedna..
ja poki co nie puchne tfu tfu.

no.. wstawilam tetrowe pieluszki, niech sie piora.

Dziewczyny wlasnie strasznie obsmialam producentow ciuszkow.
na swieta, od moich rodzicow, nasz Pawełek dostal taki komplecik Cheeroke w gwiazdki. Czapeczka, body, niedrapki i chyba pajac.
No i tak teraz upralam te ciuszki i patrze.. a ten komplecik jest na 6-9 miesiecy. I wiecie jakie wielkie sa te niedrapki?
noworodkowi to chyba po same lokcie.
Po co takie cos produkowac? tylko dla kasy :-D

burza trzymam kciuki!!!

a tak w ogóle to burza miałą jakiś problem z szyjką czy tak nagle jej sie to wzięło??? kurde co chwile któraś w szpitalu to już nie kojarzę :baffled:

:dry:Witajcie dawno tu nie zaglądałąm z braku czasu i nawet nie próbuje nadrobić bo to parwie 50 stron a tu takie wieści z porodóki:szok: Zaczyam sie bać bo dociera do mnie ze naparwde poród zbliża sie wielkimi krokami!!

Burza, Tabosia trzymam kciukasy a wy zaciskajcie nóżki i nie dajcie wyjść maleństwom bo to jeszcze nie odpowiednia pora!!

Wczoraj najpierw zamówiliśmy meble :-):-):-):-) TAK SIE CIESZE BO REMONT POKOJU ZBLIZA SIE DO KONCA I NEI MIELISMY JESZCZE MEBLI...ALE SIE DOWIEDZIELISMY ZE I TAK 6TYGODNI MUSISMY CZEKAC:wściekła/y: zła jestem bo cialabym miec juz koniec remontu i miec piekny pokoj a tu jescze 6 tygodni:-( no coz oby przyszly przed narodzinami naszej gwiazdy!!:sorry2:

no i tez wczoraj odwiedzilam kolezanke która jest w 38tc4dniu i jej malutka nawet nie próbuje wyjsc na ten świat i jej gin powiedziala ze urodzi pewnie w 42 bo szyjka dluga zamnknieta i nie uformowana jest i słowa gin:" tu potrzebna jest sperma :-D" zeby przyspieszyc poród!! SZCZESCIARA :) i juz nie moze sie doczekac....niektóre dzieci pchaja sie na ten swiat szybko a inne nie chca wcale wyjsc :dry:

buziaki i miłego dzionka

mały właśnie takiego kopniaka w wątrobę mi zasadził, że aż oplułam się kapuśniakiem:dry::dry::dry:

dronka
w końcu sie doczekasz mebli i będzie pięknie

a koleżanka niech działa z mężem,:-p
jejku ja bym nie chciała przenosić:dry::dry:

Dziewczyny mam pytanie.

Wiecie może na jak długo przyłączają oksytocynę??
tzn. na 2 czy 6 czy 12h??(wiem dopóki się nie zacznie, ale chodzi mi czy z przerwami czy cały czas)

I czy jak ją podają czy z tą kroplówką można chodzić czy trzeba leżać??

reklama
Dziewczyny mam pytanie.

Wiecie może na jak długo przyłączają oksytocynę??
tzn. na 2 czy 6 czy 12h??(wiem dopóki się nie zacznie, ale chodzi mi czy z przerwami czy cały czas)

I czy jak ją podają czy z tą kroplówką można chodzić czy trzeba leżać??

U mnie oksytocyna byla podlaczona caly czas, a krplowka byla zawieszona na takim "wieszaku" i mozna bylo z nia chodzic. Jak skurcze byly zbyt mocne to oni poprostu zmniejszali doplyw kroplowki, ale leciala czaly czas.

Do góry