reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Fajne te poduszki:D, juz sobie wyobrażam jak mojego Szkrabika będe na takiej trzymała :D
A własnie mam jeszcze pytanie, od początku ciązy wydzielala mi się siara a teraz od jakis 2-3 tygodni kompletnie nic, sucho tak jakoś :p, mam nadzieję że nie będę miała przez to problemów z pokaremem bo inaczej to :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Kochane przed chwilą dostałam smsa od burzy :( niestety leży w szpitalu, wiadomość na odpowiednim wątku. Finisz zbliża się wielkimi krokami!!

Trzymam kciuki za burzę - niech jak najdłużej dzidziuś siedzi w brzuszku, by płuca miałuy czas na roziwnięcie się. Coraz więcej komplikacji się u nas pojawia - niedobrze:-:)-:)-:)-( Co to będzie się działo w lutym???

Kochane przed chwilą dostałam smsa od burzy :( niestety leży w szpitalu, wiadomość na odpowiednim wątku. Finisz zbliża się wielkimi krokami!!

witam
czyli coraz wiecej sie dzieje, trzymam kciuki za wszystkie szpitalne oby wszystko ok sie skonczylo :-):-):-)

co do tego puchniecia to podobno w ciazy 75% kobiet cierpi na ta przypadlosc,
mnie na razie ominelo, ciekawe czy jeszcze sie pojawi...
i moga przyczyna byc klopoty z nerkami ale wcale nie musza wiec prosze sie nie martwic!:-)

co do tych pieluch to ja tez kupilam pampersy te najmniejsze ale kupilam tez z 20 sztuk ( jak na razie) tych tetrowych i kilka flanelowych, bo do wszystkiego tak jak piszecie sie moga przydac,
oczywiscie pralam je i prasowalam i wiem ze nigdy przenigdy nie chcialabym ich uzywac zamiast jednorazowek bo to rzecz ktora ostatnio najbardziej mnie zmeczyla, prasowalam prasowalam a one i tak caly czas jakies takie szorstkie mi sie wydaja, tzn te tetrowe

ciezka noc dzisiaj mialam dopiero sie z lozka podnioslam, cos zoladek mnie boli nie wiem dlaczego...:baffled:

Ja mam taką C-poduszkę z firmy TYiMY już od paru miesięcy, bo kupiłam sobie do spania, więc przyda się pewnie i do karmienia.
Baldachimu nie mam, nie podoba mi się:-p

burza zaszalała...oby jeszcze wytrzymała:no:

Jak ja się cieszę, że z moją szyjką wszystko dobrze... Wczoraj mi ginka mówiła, że ładna i ciasno zasklepiona... Oby tylko nie chciała mi jakiejś niespodzianki zrobić.

Idę coś zjeść, bo mi burczy w brzuchu, a na 15 na basen.
Trzymajcie się:-)

jeśli chodzi o baldachim to też miałam nie kupować - chodzi o kurz ,ale któraś kupiła taką piękną pościel pochwaliła się - no i mojemu M się spodobała - tylko że z baldachimem i się zastanawialiśmy .
A teraz patrzymy a on ma z moskitierą też , a ponieważ my prawie w lesie mieszkamy , komarów i muszek u nas że h....j , to weźmiemy właśnie taką .
Ale nie zamierzam od razu używać - dopiero latem.

http://www.allegro.pl/item886029542_13ele_posciel_hafty_z_moskitiera_90x120_milpol.html

burza- trzymaj się i nie puszczaj tego maluszka , kurcze to już prawie codziennie któraś w szpitalu ląduję , aż strach myśleć co niedługo będzie się działo. :szok:

Fajne te poduszki:D, juz sobie wyobrażam jak mojego Szkrabika będe na takiej trzymała :D
A własnie mam jeszcze pytanie, od początku ciązy wydzielala mi się siara a teraz od jakis 2-3 tygodni kompletnie nic, sucho tak jakoś :p, mam nadzieję że nie będę miała przez to problemów z pokaremem bo inaczej to :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

od poczatku ciazy?? wow niezle:confused: mi dopiero teraz i to tylko przez 2 dni i tylko takie tam kap kap

witam

co do tego puchniecia to podobno w ciazy 75% kobiet cierpi na ta przypadlosc,
mnie na razie ominelo, ciekawe czy jeszcze sie pojawi...
i moga przyczyna byc klopoty z nerkami ale wcale nie musza wiec prosze sie nie martwic!:-)

.

Ja tam się nie martwię. ale wolę sprawdzić, zeby po fakcie nie pluć sobie w brodę.
Nie jestem w stanie już wkładać żadnych butów, a nogi takie spuchnięte, ze aż mnie pieką. Idę leżec z nogami w górze, choć to nic nie pomaga :dry:

reklama
Odnośnie tetry- można, ja też miałam przez jakiś czas taki pomysł, ale jakoś szybko zrezygnowałam. Kuzynka męża była zawzięta i trzymałam małego na tetrze. Pampersy tylko w nocy i na wyjścia. Mały jak miał pół roku to pierwszy raz siedział na nocniku, a teraz ma 9m-cy i normalne i siusiu i kupka do nocnika. Normalnie podziwiam tą dziewczyne :-)

bardzo zdolny dzieciaczek :-D:-D

Mi też się nic nie chce...:baffled::baffled::baffled: ale trzeba się zebrać....baldachimu też nie kupujemy...to ozdoba dla rodziców, ale nie jest niezbędna dla dziecka. Osobiście uważam, że nie ma sensu, ale masz rację - to sprawa indywidualna :tak::tak::tak:

ja kupuję Baldachim dla Mikołaja...a to tylko z tego powodu, że mamy beznadziejnie umieszczony pokoik malucha - tuż nad śmietnikiem :sorry2: w wiosne lato i jesień strasznie kurzy się z dworza i nawiewa nam do pokoju (okna to musiałabym co tydzień myć)...w dodatku prusaki lubią sobie oknami wchodzić a to akurat plaga w naszym bloku bo i zsypy mamy. Pokoik zreszta jest malutki i łóżeczko dziecka jest jakies 1,5m od okna.

Dziewczyny jak długo czekałyście na wynik HBS, bo mi gin juz teraz kazała zrobić i powiedziała ze na ten wynik się dłużej czeka a wizyta tuż tuż??

ja robiłam badania między innymi na HBS i wyniki miałam na drugi dzień.:tak:

a mam jeszcze jedno pytanie.
wiecie.. pierwsze dziecko :-D

zastanawiam sie czy kupowac poduszeczke, taka na ktorej bede podnosic dziecko do karmienia np.
to znaczy widzialam, ze siostra Karola tak ma, ze mala lezy na poduszce i Paulina do karmienia podnosi mala razem z ta poduszeczka.
czy tak jest wygodniej?
bo ja nie chcialam w ogole kupowac poscieli ani wypelnienia na poczatek.
mam kocyki, rozek...

ja tam nie kupuję tego rogala...moja siostra np na początku karmiła małą wsadzając ją do rożka....można przecież też na zwykłą poduchę dzidzie położyć, albo w ogóle karmić na łóżku na leżąco. Ja to będę karmić trzymając na rączkach, wtedy i dziecko bezpieczniej się czuje :-)

Do góry