reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
właśnie nie usmiecha mi sie to ale mama powiedziałam że nie będzie kupować mi jednorazowych pieluch bo są za drogie :dry: i że ona uzywała też tetry, no ja osobiście wolałabym pampersy , jak mój znajdzie pracę to moze będą wtedy pampersy :sorry2:

Dziwne to trochę dla mnie. Tetry używała Twoja mama, bo nie było wtedy pampersów. A według mnie to koszta wcale się tak bardzo nie różnią. Po pierwsze - wtedy tych tetrowych musisz kupić więcej. Potem bardzo często trzeba je prać (płacisz za proszek, wodę i prad) i wygotowywać (znów woda plus prąd lub gaz), prasowanie -prąd. Dla mnie to wcale nie jest taniej, a ile czasu przy tym bezsensownie się marnuje, który można wykorzystac o wiele lepiej.
Ale wiem, że nie jest łatwo jak się samemu nie ma pieniążków! Trzymam kciuki, zebyście sobie dali radę.

Wszystko juz porobilam a jednakspac mi sie nie chce ,wypilam ciepla miete i mam nadzieje ze cos pomoze :))podobno jak sie wypije przed snem to pomaga zasnac i uspokaja .Mysle i mysle wystarczy tylko ze zamkne oczy i od razu mysle o porodzie o mojej myszce jak bedzie wygladac do kogo bedzie podobna i juz nie moge normalnie nieraz wyrobic tak bardzo bym ja juz chciala tulic i calowac :)Tak sobie marze ze zawsze po kapieli ja tak naolifkuje i bedzie taka pachnaca perelka :) i bede ciagle na nia patrzec i nigdy nie bede miec dosyc :)ach kiedy bedzie ten marzec:)

Wszystko juz porobilam a jednakspac mi sie nie chce ,wypilam ciepla miete i mam nadzieje ze cos pomoze :))podobno jak sie wypije przed snem to pomaga zasnac i uspokaja .Mysle i mysle wystarczy tylko ze zamkne oczy i od razu mysle o porodzie o mojej myszce jak bedzie wygladac do kogo bedzie podobna i juz nie moge normalnie nieraz wyrobic tak bardzo bym ja juz chciala tulic i calowac :)Tak sobie marze ze zawsze po kapieli ja tak naolifkuje i bedzie taka pachnaca perelka :) i bede ciagle na nia patrzec i nigdy nie bede miec dosyc :)ach kiedy bedzie ten marzec:)

Tia, i żeby jeszcze na zawsze takie małe toto zostało. A po kilku latach będziesz miała już dosyć, a tu trzeba się "męczyć" do końca zycia :-D

A podobno rodzice potrafią rozróżnić o co takiemu małemu rozdarciuchowi chodzi. :-D Przekonamy się w praktyce. I to całkiem niedługo :baffled:

A podobno rodzice potrafią rozróżnić o co takiemu małemu rozdarciuchowi chodzi. :-D Przekonamy się w praktyce. I to całkiem niedługo :baffled:

w praktyce niestety to nie zawsze jest tak kolorowo :no:, ale zdarza sie ze sie trafi w to o co maluszkowi akurat teraz chodzi ;-)

Siema dziewczynki
wczoraj przed snem naoglądałam się zdjęć z porodówek Styczniówek i Lutówek...i jaki efekt???- znowu śnił mi się mój poród :-D:-D:-D...znowu łatwy i szybki :-)

a co myślicie by stosować pieluchy tetrowe zamiast pampersów??

ja zamierzam używać tetry...jednorazówki tylko na noc i jakieś wyjścia...zwłaszcza, że wczoraj czy przedwczoraj mówili w tv ze pampersy są niezdrowe na klejnociki chłopców :sorry2:

reklama
ja zamierzam używać tetry...jednorazówki tylko na noc i jakieś wyjścia...zwłaszcza, że wczoraj czy przedwczoraj mówili w tv ze pampersy są niezdrowe na klejnociki chłopców :sorry2:

juz sobie to wyobrazam jak ja bym miala uzywac tetry.
Zmieniac ja co pol godziny, przeciez noworodek robi bardzo czesto cos..
widzialam zreszta u Pauliny (siostra Karola), jej Gabrysia ma pieluszke zmieniana co godzina, czasami czesciej.. i tylko zdarzy ja przebrac, przystawic do cyca i slychac jak niunia robi kupe. zarobic sie idzie po lokcie..
nic tylko chechlac te pieluchy na okolo, wygotowywac (pralka przeciez nie pierze w 100stopniach), potem prasowac.. i biegac za dzieckiem.
a jak sie posiusia to i body do zmiany czy inne ciuszki.

Juz kiedys pisalam, ze Karola babcia nawet zakladalaby pampersy mimo, ze sama przeciez kiedys uzywala tetrowych.

Do góry