reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
No tak masz racje, tylko to jest kolejna rzecz o ktorej my ciezarne musimy pamietac. A ja jak na zlosc w ciazy komppletnie nie potrafie sie ani skoncentrowac ani zorganizowac.

Sobie pomyslcie ile juz informacji zgromadzilysmy, ilu rzeczy sie nauczylysmy i jeszcze sie nauczymy. A najbardziej mnie przeraza to o czym bedziemy musialy pamietac po porodzie (wszystkie wizyty u kolejnych lekarzy i badania maluszka)

Ogólnie przepis nie jest zły bo moze choc czesc kobiet zmobilizuje do dbania o zdrowie ale moim zdaniem to powinien byc termin np 14 tygodnia ciazy bo przeciez sa tez takie babeczki ktore ciazy nie planowały - beda mialy pierwzse krwawienie, dopiero jak drugie nie wystapi to ida do gina- to juz przynajmniej 8 tydzien- nastepnie musza sie umowic i czesto czeka sie na wizyte 2-3 tygodnie. W ten sposób po becikowym bo pierwsza wizyta jest po 10 tygodniu

może szanownym twórcom przepisu chodziło też o wyedukowanie kobiet pod względem planowania rodziny :szok: :-D
(sarkazm :-p)

ale z drugiej strony powiem Wam coś: w Irlandii na pierwszą szpitalną wizytę idzie się przeważnie w 13 tygodniu. i tam często pytają (po usg) czy właśnie teraz dowiedziałaś się o ciąży? ;-)

ja juz tez ide, ale nie spac - musze jeszcze krupnik ugotowac na jutro... no i sie wykapac.

Dobrej nocy zycze.:tak:

ionka - co do upadku to ja tez sie dzis przewrocilam - na szczescie na tylek - wycialam Jasia z auta bo nie chcialam zeby wpadl w snieg - no i jakos mnie przeciazylo i na tylku wyladowalam - alez mial radoche... :-D:-D:-D dobrze ze obok byl slupek to mialam sie czego chwycic przy wstaniu :-D

candy - jasne ze mozna sprobowac, jednak mysle ze 90% osob ktore maja takie plany jednak szybko zmiania zdanie...

Ja na przykład byłam u gina w 7 tyg. Tylko, ze wtedy jeszcze miałam pecherzyk pusty, więc karty mi nie zakładał. A następną wizytę miałam w 11 tyg. Ale że mój gin to fajny facet, to zakładając mi kartę założył ją już od tej pierwszej wizyty, czyli od 7 tygodnia, zebym nie miała problemów. Jak co to zaswiadczenie tez wystawi bez problemu. A w ogóle to chyba w jakiś czas po porodzie i tak się idzie na wizyte?

dziewczyny, czy którejś z Was leci "siara" z piersi?, mnie już parę razy poleciało, ale tylko z jednej piersi czy wróży to pokarm tylko w jednej?

co do anemii, Ja też byłam blisko, ale dostałam stertę leków, wyniki mam lepsze niż przed ciążą, tabletki nazywają się Sorbifer Durules, są świetne, wyciągnęły mi wyniki

Mi tez z jednej piersi leciala, ale tylko 2 razy.

Co do anemii, to ja tez mam i bore to samo co Ty, jem czerwone mieso, n wszystko jem ale gin i tak mnie podejrzewa ze sie odchudzam... nie wiem dlaczego:-( Jestem ciekawa czy bedzie mi powtarzal badania zeby sprawdzic czy juz wszystko ok

oho moj babel juz sie obudzil. Znow bede miala straszna nocke:-( Ze tez ta cholernica nie moze spac w nocy?? Jak mi bedzie tak czadu dawac po porodzie to bede ryczec razem z nia:zawstydzona/y:

reklama
Ja to bym chyba nie umiała ich motać tak jak trzeba i boję się, ze większą krzywde bym tylko dziecku zrobiła takimi pieluszkami. A chesz spróbować stosowania tetry? :tak:

właśnie nie usmiecha mi sie to ale mama powiedziałam że nie będzie kupować mi jednorazowych pieluch bo są za drogie :dry: i że ona uzywała też tetry, no ja osobiście wolałabym pampersy , jak mój znajdzie pracę to moze będą wtedy pampersy :sorry2:

Do góry