reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
No tak masz racje, tylko to jest kolejna rzecz o ktorej my ciezarne musimy pamietac. A ja jak na zlosc w ciazy komppletnie nie potrafie sie ani skoncentrowac ani zorganizowac.

Sobie pomyslcie ile juz informacji zgromadzilysmy, ilu rzeczy sie nauczylysmy i jeszcze sie nauczymy. A najbardziej mnie przeraza to o czym bedziemy musialy pamietac po porodzie (wszystkie wizyty u kolejnych lekarzy i badania maluszka)

Ogólnie przepis nie jest zły bo moze choc czesc kobiet zmobilizuje do dbania o zdrowie ale moim zdaniem to powinien byc termin np 14 tygodnia ciazy bo przeciez sa tez takie babeczki ktore ciazy nie planowały - beda mialy pierwzse krwawienie, dopiero jak drugie nie wystapi to ida do gina- to juz przynajmniej 8 tydzien- nastepnie musza sie umowic i czesto czeka sie na wizyte 2-3 tygodnie. W ten sposób po becikowym bo pierwsza wizyta jest po 10 tygodniu

może szanownym twórcom przepisu chodziło też o wyedukowanie kobiet pod względem planowania rodziny :szok: :-D
(sarkazm :-p)

ale z drugiej strony powiem Wam coś: w Irlandii na pierwszą szpitalną wizytę idzie się przeważnie w 13 tygodniu. i tam często pytają (po usg) czy właśnie teraz dowiedziałaś się o ciąży? ;-)

ja juz tez ide, ale nie spac - musze jeszcze krupnik ugotowac na jutro... no i sie wykapac.

Dobrej nocy zycze.:tak:

ionka - co do upadku to ja tez sie dzis przewrocilam - na szczescie na tylek - wycialam Jasia z auta bo nie chcialam zeby wpadl w snieg - no i jakos mnie przeciazylo i na tylku wyladowalam - alez mial radoche... :-D:-D:-D dobrze ze obok byl slupek to mialam sie czego chwycic przy wstaniu :-D

candy - jasne ze mozna sprobowac, jednak mysle ze 90% osob ktore maja takie plany jednak szybko zmiania zdanie...

Ja na przykład byłam u gina w 7 tyg. Tylko, ze wtedy jeszcze miałam pecherzyk pusty, więc karty mi nie zakładał. A następną wizytę miałam w 11 tyg. Ale że mój gin to fajny facet, to zakładając mi kartę założył ją już od tej pierwszej wizyty, czyli od 7 tygodnia, zebym nie miała problemów. Jak co to zaswiadczenie tez wystawi bez problemu. A w ogóle to chyba w jakiś czas po porodzie i tak się idzie na wizyte?

dziewczyny, czy którejś z Was leci "siara" z piersi?, mnie już parę razy poleciało, ale tylko z jednej piersi czy wróży to pokarm tylko w jednej?

co do anemii, Ja też byłam blisko, ale dostałam stertę leków, wyniki mam lepsze niż przed ciążą, tabletki nazywają się Sorbifer Durules, są świetne, wyciągnęły mi wyniki

Mi tez z jednej piersi leciala, ale tylko 2 razy.

Co do anemii, to ja tez mam i bore to samo co Ty, jem czerwone mieso, n wszystko jem ale gin i tak mnie podejrzewa ze sie odchudzam... nie wiem dlaczego:-( Jestem ciekawa czy bedzie mi powtarzal badania zeby sprawdzic czy juz wszystko ok

oho moj babel juz sie obudzil. Znow bede miala straszna nocke:-( Ze tez ta cholernica nie moze spac w nocy?? Jak mi bedzie tak czadu dawac po porodzie to bede ryczec razem z nia:zawstydzona/y:

reklama
Ja to bym chyba nie umiała ich motać tak jak trzeba i boję się, ze większą krzywde bym tylko dziecku zrobiła takimi pieluszkami. A chesz spróbować stosowania tetry? :tak:

właśnie nie usmiecha mi sie to ale mama powiedziałam że nie będzie kupować mi jednorazowych pieluch bo są za drogie :dry: i że ona uzywała też tetry, no ja osobiście wolałabym pampersy , jak mój znajdzie pracę to moze będą wtedy pampersy :sorry2:

Do góry