reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja wczoraj ustaliłam z M, że zrobimy sobie prezent świąteczny i pójdziemy przed świętami na USG 4d(mam sprawdzone), i może maleństwo nie będzie się tak wstydziło jak ostatnio:-D

reklama
Witajcie,
ja dziś też miałam bóle brzucha takie miesiączkowe, ale na szczęście nie bardzo silne,nospe wzięłam i przeszło, potem po obiadku znowu mnie dopadło. Brzuch mi twardniał wczoraj, przedwczoraj, dzisiaj nie. Jak sie powtórzy, to jutro do gina zadzwonie, bo weekend przed nami i po co mam się denerwować.
Ja od początku przytyłam 6 kg, a dziś minął mi 20-ty tydzień. Startowałam z 62 kg, na początku zgubiłam chyba 1.5kg. Ostatnio mi gin powiedział, że dosyć dużo przytyłam od poprzedniej wizyty -3.5kg, a miałam 5tyg przerwy, także sama nie wiem. Może specjalnie się nie obżeram, ale mało też nie jem no i ruchu brak.
A właśnie skoro już o jedzeniu, to właśnie idę do mamy na grzanki! Potem jeszcze zajrze. pa pa

Marti super pomysł na prezencik:-)
Ja mam płytkę nagraną w 4d własnie - jest kapitalna...To tak jakby oglądać Dzidzia z wnętrza brzuszka - wszystko widać, jaka się drapie, jak łuka płyn no super!!! Przeżycie które możesz póżniej ponawiać oglądając wciaż i wciąż... CUUUDAŚNIE:-)

Dziewczyny - pozwolę sobie rzucić temat co do wagi... - dużo przytyłyscie do tej pory? Bo w zasadzie to jesteśmy jakos tak w podobnych tygodniach (24t3d)..
Zechce sie ktoś podzielić informacjami? Bo ja mam taaaaki apetyt na słodkości, ze dostaję wściku, od początku przytyłam 8 kg:szok::szok::szok:

Ja zaczęłam ciążę z wagą 63kg, przytyłam 7,5kg od początku:szok: Mało tego... ostatnie 4,5kg przytyłam w ciągu ostatniego miesiąca:szok::szok::szok::szok: Wczoraj myślałam, że spadnę z wagi jak się ważyłam u gina!! Ale strasznie mnie to zdziwiło, że aż tyle.. Oprócz ciągle powiększającego się brzuch i wielkich cyców, to jakoś nie widzę gdzieś indziej tych kilogramów:confused2::confused2: A tydzień temu ważyłam się u koleżanki i ważyłam 1,5kg mniej:eek: chyba nie przytyłam aż tyle w ciagu tygodnia:confused2::eek::eek:

Mi czasem na zgagę pomaga łyżeczka cukru:-p Po prostu biorę do buzi i trzymam aż się rozpuści:tak: Robię tak kiedy rennie mi nie pomaga... zresztą rennie zazwyczaj mi wogóle nie pomaga. Kiedyś Manti mi pomagało i to działało naprawdę z super skutecznością, ale nie wiem czy można go ssać w ciąży. I ma lepszy smak od rennie, bo taki jak miętowy cukierek.

MIROSIA miałam identycznie i dlatego rzuciłam ten temat!
w przeciągu miesiąca - przed ost. wizyta przytyłam 3.90 i byłam w takim szoku jak Ty! Ej, zeszłam z wagi i weszłam jeszcze raz bo miałam nadzieję, ze coś z nią nie tak! w byłam po recepte tydzień równy przed wizytą i się zważyłam sama dla siebie i też miałam 1.40 mniej!!!!!!!!!!:szok::szok::szok: Nie wiedziałam co jest grane, moja gin mówi, ze to przez wodę, która się zatrzymuje, mam dietę niskosodową ale nie wiem czy coś to daje.. Może takie poprostu mamy tendencje...
wtedy byłam po szpitalu, więc też ruchu mało, podobnie jak teraz...kazali leżeć no to leżałam....:zawstydzona/y:

MIROSIA miałam identycznie i dlatego rzuciłam ten temat!
w przeciągu miesiąca - przed ost. wizyta przytyłam 3.90 i byłam w takim szoku jak Ty! Ej, zeszłam z wagi i weszłam jeszcze raz bo miałam nadzieję, ze coś z nią nie tak! w byłam po recepte tydzień równy przed wizytą i się zważyłam sama dla siebie i też miałam 1.40 mniej!!!!!!!!!!:szok::szok::szok: Nie wiedziałam co jest grane, moja gin mówi, ze to przez wodę, która się zatrzymuje, mam dietę niskosodową ale nie wiem czy coś to daje.. Może takie poprostu mamy tendencje...
wtedy byłam po szpitalu, więc też ruchu mało, podobnie jak teraz...kazali leżeć no to leżałam....:zawstydzona/y:

Ja też mam mało ruchu. Siedzę całymi dniami w domu, tyle co zajęcia mam dwa razy w tygodniu, ale na nich też siedzę:sorry: Mi się właśnie wydaje, ze to woda mi się zatrzymuje w organiźmie. A ty zauważyłaś po sobie, że tyle przytyłaś?? Bo ja właśnie jakoś tego nie widzę... przecież ja bym miała chyba problem z założeniem spodni które noszę, gdyby przybrało mi tyle tłuszczu:eek::eek:

reklama
smartka a jak wygląda ta Twoja dieta?? Lekarka ci kazała ją stosować, czy sama się na nią zdecydowałaś??

A i jeżeli chodzi o jedzenie, to się nie obżeram.. jem całkiem normalnie, a nawet się pilnuję, żeby nie jeść za dużo słodyczy.

Do góry