reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
MAG 349 I love you!!!:-) Przywracasz mi nadzieję:-) Ja sobie tak jeszcze tłumaczę lekami, które zażywam (aktualnie jest to 17 tabletek dziennie - dajecie wiaarę- jak mówi "Wiola"?) ale to tylko takie przed soba tłumaczenie, witaminy mi już całkiem gin odstawiła, bo mnie straszy obrzękami.... we wtorek mam wizytę - zobaczymy co to będzie...

MAG 349 I love you!!!:-) Przywracasz mi nadzieję:-) Ja sobie tak jeszcze tłumaczę lekami, które zażywam (aktualnie jest to 17 tabletek dziennie - dajecie wiaarę- jak mówi "Wiola"?) ale to tylko takie przed soba tłumaczenie, witaminy mi już całkiem gin odstawiła, bo mnie straszy obrzękami.... we wtorek mam wizytę - zobaczymy co to będzie...

Łoo, Kochana! To co Ty bierzesz, że aż tyle tego? 17 tabletek <wow> Ja nie biorę ani jednej.
Po mnie jakoś nie wudac tych kilogramów, a i brzuszka specjalnie nie mam dużego :-D
Może być tez tak, ze woda się zatrzymuje w organiźmie i stąd przyrost wagi.

MAG 007 racja - to takie tycie spore - dopiero podobno przed nami. Słyszałam, ze od 7 m-ca zaczyna się tak "rosnąć"...choć nie wiem czy to reguła...
Ja też nie należe do kościotrypków - zaczynałam z wagą 64 kg więc....:zawstydzona/y: takaa jestem TRUŚKA:-) Ale szczerze mówiąc myśle sobie - jak nie teraz ciamać - to kiedy? potem będzie dietka dla karmiących... Moja koleżanka ma 6 miesięczną córeczkę i jest o 6 kg szczuplejsza niż przed ciążą.... -
kolejna nadzieja....:sorry:

Mag 349 tak mi własnie powiedziała pani dr, że woda gromadzi się między tkankami a nie w nich...
a biorę Euthyrox, jodid, magnez, żelazo, witC, cordafen, Relanium i nospę - w piernik tego. 2 pierwsze na tarczyce, której niedoczynność wyszła mi w ciąży a reszta na skurcze które miałam i wracają... :-(
ale dobrej myśli być trzeba co nie?:tak:

MAG 007 racja - to takie tycie spore - dopiero podobno przed nami. Słyszałam, ze od 7 m-ca zaczyna się tak "rosnąć"...choć nie wiem czy to reguła...
Ja też nie należe do kościotrypków - zaczynałam z wagą 64 kg więc....:zawstydzona/y: takaa jestem TRUŚKA:-) Ale szczerze mówiąc myśle sobie - jak nie teraz ciamać - to kiedy? potem będzie dietka dla karmiących... Moja koleżanka ma 6 miesięczną córeczkę i jest o 6 kg szczuplejsza niż przed ciążą.... -
kolejna nadzieja....:sorry:

A ja do tego mam kłopoty z przemianą materii i to też może być powód. No i wychodzę z takiego samego założenia jak Ty. Całe życie musze się pilnować, bo mam skłonności do tycia, to chociaz w ciąży sobie pofolguję trochę :-D Oczywiście w ramach zdrowego rozsądku. A potem tez mam zamiar karmić cycem jak długo będe mogła- więc wiadomo: ścisła dieta :tak:

Mag 349 tak mi własnie powiedziała pani dr, że woda gromadzi się między tkankami a nie w nich...
a biorę Euthyrox, jodid, magnez, żelazo, witC, cordafen, Relanium i nospę - w piernik tego. 2 pierwsze na tarczyce, której niedoczynność wyszła mi w ciąży a reszta na skurcze które miałam i wracają... :-(
ale dobrej myśli być trzeba co nie?:tak:

Pewnie, ze trzeba :tak: Pozytywne myślenie akurat jest w tym wszystkim bardzo ważne :-D

reklama
Do góry