reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzięki kochana ... no-spa juz wzięta ale nadal czuje delikatne bóle...poczekam az mi przejdzie..bo innej opcji nie przyjmuję..póki co nie mam twardniejącego brzucha:) ale wczytalam na innych forach ze ruchy dziecka czesto są mylone ze skurczami:/ a od wczoraj mogę sie pochwalić pierwszymi świdomymi kopami naszej kruszynki:):) mam nadzoeje ze to dziecko a nie skurcze!! chyba takie rzeczy się czuje no ale...leże nawet mąż poszedł do teścow po obiad bym nie musiala wstawac..ale to takie trudne !!

ja wczoraj mialam take bóle. Zadzwonilam do mojej poradni i kazala mi jechac na izbe bo mi po nospi nie przeszło ibrzuch twardniał...Lekarz w sumie dał mi wybór bo moglam sie polozyc na tydzien na oddzial ale ja nie chcialam. W domu tez leze i w sumie nic nie robie. Biore duphaston i dzisiaj juz jest lepiej. Trzeba duzo lezec i odpoczywac. Jak Cie to martwi zawsze lepiej jechac i pokazac sie lekarzowi. Ja czuje sie spokojnejsza. :tak:

reklama
Dronka ale uważaj bardzo... obserwuj się jeszcze chwilę ale jak nie przejdzie - jedz do szpitala - nie zwlekaj..
Podadzą Ci ewentualnie coś mocniejszego na skurcze i uspokoja je..
Poobserwuja też trochę, zbada Cię lekarz..
Ja mam na tym pkcie bzika - już raz byłam w szpitalu - w 18 tc a teraz w 23 znów wróciły i biorę Cordafen, Relanium i Nospę a jak nie przejdzie - wracam tam..
Naprawdę nie ma co tego bagatelizować...
3majcie się cieplutko:-)

Czarnuszka - przykro mi strasznie... Ja to bym mu dała do wiwatu. Masz rację, nie ma co z takim siedziec. Poczekaj, zdaj prawko i rodzic jedź do Gliwic. Ja bym tak zrobiła. Chrzesna Sebastianka na pewno Ci pomoże. Trzymam kciuki Kochana!
Madzia84 - No to czekamy do czwartku na nowe kozaczki:) Nie zapomnij się pochwalic nam:)
Burza - Mandarynkowyyy!! Mmmmmniam:) Muszę zaraz ten przepis ściągnąc i też spróbuję upichcic:)
Ionka - Ja na 22grudnia muszę już z wynikami z glukozy i innymi przyjść na wizytę:)
Marry76 - O kurka!:) Extra ten wzorek!!:) Chyba podkradnę pomysł:)
Mag007 - my to mamy pecha:) ale życzę by 7-go grudnia dzidzia się pięknie rozkraczyła:)

A my z M dalej u mamy:) Jutro jadę do domku z M rano to wpadnę do Was:)

A jak Wam mierzy długość szyjki ?? Mi przy badaniu USG dopochwowo.
A przypomniało mi się, jak na ostatnim USG lekarka powiedziała, że mam dwurożną macicę, czyli mój mały ma domek w kształcie prawie serduszka :)
Kobitki, nie obawiajcie się o swoje szyjki, jak nie macie powodu. Ja po jestem po skracaniu szyjki i za szybko po zabiegu zaszłam w ciążę- po przymusowej sześciotygodniowej abstynencji sekualnej był strzał w dziesiątkę,a szyjka jeszcze sie nie zagoiła, aczkolwiek miałam poczekać conajmniej trzy miesiace, ech, ktoś za nas zadecydował ;)

A jak Wam mierzy długość szyjki ?? Mi przy badaniu USG dopochwowo.
A przypomniało mi się, jak na ostatnim USG lekarka powiedziała, że mam dwurożną macicę, czyli mój mały ma domek w kształcie prawie serduszka :)
Kobitki, nie obawiajcie się o swoje szyjki, jak nie macie powodu. Ja po jestem po skracaniu szyjki i za szybko po zabiegu zaszłam w ciążę- po przymusowej sześciotygodniowej abstynencji sekualnej był strzał w dziesiątkę,a szyjka jeszcze sie nie zagoiła, aczkolwiek miałam poczekać conajmniej trzy miesiace, ech, ktoś za nas zadecydował ;)

Ale to akurat jest coś, co chyba powinno się kontrolować :tak:
Mi też mierzy gin przez usg, dopochwowo lub przez brzuszek, zależnie, czy mam akurat sprawdzanego Dzidzia czy samą szyjkę :tak:

szaro, sennie i paskudnie...:confused2:

żeby się nie dołować, wstawiłam sobie świątecznego suwaczka - już myślę o Wigilii:-D:-D:-D

nie mogę się doczekać świąt

agniesiak, twój dzidizol pewnie zrobi wam na święta niespodziankę i ujawni płeć, zobaczymy czy mój rozkraczy się na Mikołajki:-D

Echhh moje lozysko tez przodujace, ale daja mu jeszcze szanse. Raz mialam leciutkie plamienie jak sie zaczelo minimalnie odklejac, ale gin nic nie mowil, ze mam sie oszczedzac i isc na zwolnienie. Chyba wszystko jest dobrze, bo chodze na badania i nie maja zadnych zastrzezen, wiec pracuje i zyje normalnie jak przed ciaza. Teraz wzielam tydzien zwolnienia, bo mialam juz dosc, nerwy i przemeczenie wziely gore :eek:
I od razu lepiej sie poczulam :-)
Na obiad dzis cycki z kurczaka, ziemniaczki i salatka :-p Ale musze wybyc do sklepu po produkty, a tak mi sie nie chce :-D I tarte upieke, tylko musze znalezc ten przepis co Ionka kiedys podawala ;-)
No i tak sprzatam na raty :cool:

Mi sie nie odklejało tak mi gin powiedział,ze te plamienia mogły byc z szyjki,jak mnie teraz badał to mówił ze jest ok i mam sie oszczędzac,mam nadzieje ze bedzie dobrze do marca,za dwa tyg mam znowu wizyte i ciekawe co mi powie czy jest ok. Ja tez sprzątam na raty,zeby sie nie przemęczac ani nic cieżkiego nie dzwigac.

Kobitki dziś cały od rana ból brzucha jak przed miesiączką!! nigdy wczesniej nie mialam żadnych bóli no oprócz tego ciągniącia macicy a teraz to:no: qrcze moze sobie wkręcam ale czy to moze byc objawem skurczy ?? mając świdomość ze mam miękką i krótka szyjkę boję się zeby nie doprowadzic do najgorszego:-( Ta szyjka to naprawde niebezpieczny temat wcześniej miałam twardą i zamkniętą a tu nagle miękka i krótka...ale jej dł poznam dopiero na usg bo zawsze ręcznie miałam ocenianie:-:)eek: Czy wy macie takie bóle?? bo boję się cholernie i niepokoi mnie ten ból dzisiejszy....

Mam nadzieje ze to nic złego ja jestem panikara i bym pojechała do szpitala,ale mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.

szaro, sennie i paskudnie...:confused2:

żeby się nie dołować, wstawiłam sobie świątecznego suwaczka - już myślę o Wigilii:-D:-D:-D

nie mogę się doczekać świąt

agniesiak, twój dzidizol pewnie zrobi wam na święta niespodziankę i ujawni płeć, zobaczymy czy mój rozkraczy się na Mikołajki:-D

Dziewczyny, Wasze Dzidziusie na pewno się pokażą przed świętami i będziecie miały wspaniałe prezenty od choinkę. Ja już chyba bez usg w tym roku, więc raczej nie mam szans się dowiedzieć, kto ukrywa się w moim brzuszku.

A co do świąt, to po raz pierwszy w życiu na nie nie czekam i w ogóle boję się jak będą wyglądały :-(

reklama
Hihi:) mniejmy nadzieję:) Ale byłaby niespodzianka:)

No mam nadzieje ze tym razem kupie kozaczki,bo chode w adidasach,a coraz zimniej jest.
No ja to śmigałam w adidasach prawie zawsze bo jakoś mi tak wygodniej było:) Mam kozaczki ale już nie zapinam do konca suwaka teraz:) hihi:) Ja kozaki zakładam tylko od wielkiego dzwonu, że tak powiem:) Bo my z M to jakoś tacy adidasowcy jesteśmy:)

Do góry