reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzień dobry! :-)

Mam pytanie do tych z problemami z za krótką szyjką- skraca Wam się jeszcze ?? Mi w ciągu 2 miesięcy z 44mm skróciła się na 35mm. W przyszłym tyg znowu mam badanie usg aby zobaczyć jak moja szyjka, bo jak dalej bedzie się skracać, to mój gin mówił o zakładaniu krążka... ech... do końca tego miesiaca mam same wizyty u specjalistów. Obawiam sie jednej, szczególnie, ze dzisiaj miałam bardzo zły sen...
Śniło mi się, że mam raka szyjki macicy (w kwietniu miałam zabieg i nie do końca go wycięli) i niewiadomo, czy donoszę ciążę... masakra...wyć się chce... mam nadzieje, że po kolposkopii będę spokojniejsza i bez problemu donoszę mojego chlopczyka.

Oby to było tak, jak niektórzy mówią, że jak się coś śni, to jest na odwrót.
Ech, miałam się Wam nie żalić, ale jakoś tak wyszło.

Co do bólów brzucha... mnie ciągle boli. Gin kazał mi brac 3x2 magnez, 3x1 nospe. Ale ciągle mnie boli, już nie tak, ale jednak.
Śmutno mi jakoś i chyba dzień zapowiada się do d...y.

Przede wszystkim 35 mm to długa szyjka a nie krótka, krótka to 9mm, 14mm... :tak: Więc przy 35 mm możesz się nie martwić, no chyba że jakoś drastycznie się będzie skracać? No i bardzo ważne jest czy jest miękka czy twarda. Ale ogólnie do krążka (moim zdaniem) to ci jeszcze daleko.

Sny - niefajna sprawa ale koszmary, złe sny, wyrażają tylko nasze obawy, a tych każda kobieta ma mnóstwo w ciąży. Ja w każdej ciąży miałam i mam koszmary, (na przemian ze snami erotycznymi :zawstydzona/y::sorry:, których też normalnie nie miewam raczej :confused2:)

reklama
czarnulka bidulko, mój M mnie czasem wkurza na maksa, ale twój przeszedł chyba sam siebie
może wyprowadzisz się na jakiś czas do koleżanki, żeby dać mu czas do zmądrzenia - pewnie wróci z podkulonym ogonem

trzymaj się dzielnie kobito:tak:
pozdrawiam

Kochana jak tylko zrobie prawo jazdy to porozmawiam z tą kolezanka czy mnie przygarnie na chwile.....egzamin mam w grudniu 3 wiec zobaczymy.

czesc lasencje ;-)
czarnuszka kopnij go w dupe i niech si ebuja jak nie umie sie zachowywac jak mezczyzna, ktory ma rodzine...

tez nie lubie takich swiat... sklepy pozamykane, wyplatynie ma ehhh normalnie takiego nerwa mam od wczoraj ze masakra... i jeszcze moj dzidziorek sie nie obudzil ...

Dzis wolne wiec bede w maire na biezaco z czytaniem :-D

Czarnuszka - bardzo Ci wspolczuje tych przebojow z mezem - dla mnie to najgorsza rzecz na swiecie jak facet pije- mialam bylego faceta, dla ktorego nie byl oweekendu bez imprezy z woda, albo przynajmniej knajpy z piwskiem. W ciagu tygodnia nie pil w ogole ale nadrabial w weekendy - i to jzu dla mnei byl oza duzo... A co dopiero z tym Twoim... Masakra jakas :no: Straszne jest to, ze dzieci beda rosly i beda mialy taki obraz ojca ktory pije, a mama sie denerwuuje...
Albo on przestaje pic i sie bardziej udziela, albo faktycznie takie malzenstwo nie ma specjalnego sensu... :no:

Jak tak Was czytam z tymi szyjkami to sama sie zacyznam bac :szok: niby lekarz nic takiego nie mowil mi zebym miala tego rodzaju problem, no ale w sumei to nei zna sie dnia ani godiznyu kiedy cos sie zacznie zlego dziac... Wizyte mam za 2 tygodnie dopiero. Mialam ostatni owizje wczesniejszego porodu, kiedy mojego meza nie bedzie (jak wyjedzie to wraca w polowie lutego dopiero) no i juz sam fakt porodu bez niego nei byl taki straszny, co mysli co to bedzie ze starszy msynkiem - mam nadzieje ze nianai zgodizlaby sie z ni mzostac przez kilka dni i nocy... Wole ja niz tesicowa... No - mzoe moi rodzice pryzjechaliby... Kurcze - niby wszystko jest w u mnei z ciaza ok, ale takei mam rozne mysli, ze ho, ho... :eek::eek:

Milego i spokojnego dnia zycze :tak::tak::tak:

Dzień dobry! :-)

Przede wszystkim 35 mm to długa szyjka a nie krótka, krótka to 9mm, 14mm... :tak: Więc przy 35 mm możesz się nie martwić, no chyba że jakoś drastycznie się będzie skracać? No i bardzo ważne jest czy jest miękka czy twarda. Ale ogólnie do krążka (moim zdaniem) to ci jeszcze daleko.

Sny - niefajna sprawa ale koszmary, złe sny, wyrażają tylko nasze obawy, a tych każda kobieta ma mnóstwo w ciąży. Ja w każdej ciąży miałam i mam koszmary, (na przemian ze snami erotycznymi :zawstydzona/y::sorry:, których też normalnie nie miewam raczej :confused2:)

Uff... to mówisz, ze moja jest jeszcze długa... dzięki, ze odpisałaś, przestałam się aż tak martwić tą szyjką. jedno zmartwienie mniej.

Hej,
Moja szyjka jakies 2 miesiace temu miala 33mm i lekarz mowil, ze jest wszystko w porzadku. Miesiac temu na badaniu, nie mierzyl, tylko sprawdzil i powiedzial, ze dluga i twarda. Tez mnie to troche stresuje. W sobote jedziemy na usg i poprosze gina, zeby ja zmierzyl jeszcze raz.
No i mam nadzieje, ze Alex nadal bedzie Alexem, bo kupilismy mu wczoraj cala mase ciuszkow od narodzin do roku czasu (jedna mama wyprzedawala po swoim synku) i jest tych ubranek chyba z 200szt :szok: Rozne, spiochy, spodnie, bluzy, polarki :szok:
Dziecko ubrane na rok za grosze :-) Teraz musze zrobic kilka pranek i dokonczyc sprzatanie chalupki. Pozniej obiadek i moze cos upieke :happy:
Milego leniuchowania ;-)
Ja jeszcze pare dni sie tez pobycze :-)

hej dziewczyny.
Godzina 11.30 moj Karol jeszcze spi :-D
ale wynegocjowalam z nim ze wstanie o 12 ehhehe

zastanawiam sie co mamy dzisiaj robic.. i chyba pojade do tesciowej.. niech popieprzy te swoje glupoty.. ale nie chce mi sie w domu siedziec :eek:

Witam Kobitki.Ja jestem po sniadanku dzisiaj spałam do 10tej z przerwami na siusiu i tabletki.Szaro ponuro dzis,tez takiego święta nie lubie nie moge juz sie doczekac gwiazdki jak małe dziecko bo wtedy mój M przyjeżdza.Teraz dopijam cieplutkie mleczko.Mój synus wczoraj wieczorem jak szłam spac zaczoł kopac mamusie ale fajowe uczucie i dzis rano tez.Dobrego dnia pomimo głupiego święta;-)

Moja szyjka już dawno temu miała takie kiepskie 30mm i gin powiedział, ze jeszcze mieści się to w dolnej granicy normy. Pessar miał mi zakładać gdyby się zaczęła szybko skracać, dlatego co wizyte to kontroluję i ogólnie mam się bardzo oszczędzać, na szczęście na razie się nie skraca :tak:

reklama
Mój gin mi nie mówił ze mam krótko szyjke,mam nadzieje ze po tych plamieniach i ze mam łożysko przodujace nie bede miała,a tez musze duzo odpoczywac i sie oszczedzac.

Do góry