reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
a się obązrłam tym blokiem, co zrobiłam...ale co tam zaraz się umyję i zrobię kolacyjkie, a co??
matko cały dzień praktycznie temat jedzenia jest na pierwszym miejscu:-)

Dziewczyny wiecie jak to jest z tym nowym becikowym? Nas juz obejmuje, tak?
Czytalam na jakims forum, ze podobno zaswiadczenie o opiece w ciazy od lekarza prywatnego nie jest uznawane, ale nie wiem ile w tym prawdy (pewnie bedzie to mozna zweryfikowac w styczniu dopiero).

Jestem Dziewczynki! Jakoś przezyłam, choć było cięzko! Dużo smutnych i życzliwych ludzi w koło, choć tak nie do końca na mszy i na cmentarzu docierało do mnie co się dzieje. Jeszcze mi się ścięgno przestawiło jak wysiadałam z samochodu i nie mogłam iśc. Po pożegnaniu z Mamą strasznie smutno, ale jakoś troszkę lepiej mi się zrobiło. Będzie ciężko, ale musimy dac radę. Do tego wiatr okropny i deszcz (na szczęście niezbyt mocny). I zimno! W ogóle to uszykowałam sobie bluzkę, której wczesniej nie przymierzyłam, bo pamiętałam, że jest duża.No i sie okazało, ze tak mi się na brzusiu opina, że nie moge się ruszać. To załozyłam 3 sweerki, płaszcz, kozaki a i tak przemarzłam okropnie. Teraz sobie siedzę i wszystko mnie boli, ale myślę, że to ten stres i nerwy powoli opadają. Teraz tylko czas pozostał do pomocy, ale święta bedą strasznie smutne w tym roku! Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie, słowa otuchy, kciuki, myśli i modlitwy. Jak się okazuje można spotkac na swojej drodze fajnych i życzliwych ludzi, nawet jesli nigdy się ich nie zobaczyło. Dziękuje :)
Spotkała się duża część naszej rodziny, nawet Ci, których bardzo rzadko widuemy. Szkoda, że człowiek najczęsciej spotyka się przy takich okazjach. No i okazało się, że moja kuzynka też jest w ciąży, chyba tylko o miesiąc niżej niż ja.
Staram się trzymać i myśleć (mimo wszystko) pozytywnie. Jakoś byc musi przecież!

mag349 wiem co czujesz, wyrazy współczucia.

dziewczyny czy byl poruszany temat materacy do lozeczka?
wlasnie patrze na allegro i nie wiem na jaki sie zdecydowac... :eek:

a... a co z rozkiem? usztywniany czy miekki?

co do materaca mogę podpowiedzieć, że dobre są kokos gryka pianka :) podobno zdrowe, rożek na początku przydał mi się bardzo usztywniany, stabilniej się w nim trzyma maluszka, później tą wkładkę z kokosa można wyjąć, tak więc polecam usztywniany.

reklama
mag349 milo ze jestes i ze jakos dajesz rade .
Czas leczy rany sa takie ,ktorych nigdy nie wyleczy bo nie trzeba milosc i wspomnienia zostana na zawsze i tego nikt ci nie zabierze .

jak mialam 12 lat umarla moja babunia ( byla jak mama ) nawet wiecej i zawsze byla zdrowa nigdy lekarza itd nagle w ciagu 4 tygodni jej nie bylo ,umarla na raka :((((

Zostalam sama ani ojca ani pozadnej matki (alkocholiczka ) mialam tylko 12 lat ,ale byl jeszcze dziadek i jakos dalismy rade .Matka jak wczesniej tak i po tym nie miala ochoty sie mna idziadkiem ,ktory juz wtedy byl inwalida :( opiekowac dla niej byly wazniejsze kolezanki i imprezy .

po pogrzebie babci nie moglam dac rady bo nie mialam nikogo i polknelam 90 tabletek :((( szpital i 5 dni spiaczki ale dzieki Bogu ktory mi wybaczyl to co zrobic chcialam i szybkiej interwencji lekarzy dalam rade :) 2 tg pozniej poszlam na wiejsca dysco poznalam mojego TK i tak juz minie nam w styczniu 17 lat :))

Wiem ze jest ciezko ale bedzie dobrze :) w marcu urodzisz dziecko i bedziesz szczesliwa mama :)

A my po pizzy pojechalismy po odkurzach NARESZCIE :)) mozna posprzatac choc troche :)
Jutro malarz skonczy przynajmniej obiecal i bedzie juz blizej konca :)

juz sie stresuje wiem ze nie potrzebnie ale tak to jest jak zwykle obawy przed usg :)
Juz bym chciala zeby bylo rano :)

Do góry