reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
hello
ja wlasnie po wizycie u kardiologa... raczej nie widzi przeciwwskazan do porodu naturalnego :tak: w sumie dobrze... ale jeszcze mi kazal holtera powtorzyc i jutro znow mi to dziadostwo zaloza i znow bede miala rany od tych cholernych plastrow:-(

cod o ciastat tow lasnie wydaje mis ie ze dla mnie jak z obrazka za slodkie... nie lubie karmelu na ciastach ani czekolady za duzo bo bbrrr teraz w ogole slodkiego malo co jem... ale ja dzisiaj robie biszkopcik z masa brzoskwiniowa i galaretka chyba na gorze albo posmaruje resztka masy i platki migdalowe wysypie albo kakaa troche :) tylko ciekawe czy przepis pamietam bo chyba z rok nie robilam ;-)

U mnie śnieg jak nie wiem...wieje, piździ, nie wyobrażam sobie dzisiejszego dnia.. a muszę wyjść z domu :-( :sad: no i jeszcze składniki na ciasto muszę kupić :-p no i właśnie na moje nieszczęście przypomniało mi się, że nie mam blachy :szok::no: :eek: trudno, będę musiała lecieć do sąsiadki pożyczyć, heh. :huh:

Co do ciast ja znam bardzo fajny przepis na sernik na zimno kolorowy z galaretek, szybki, łatwy i tani :) no i nie jest za słodki.

Potrzeba 5 opakowań galaretek (mogą być różne), dwa duże serki homogenizowane po 400 gram i tyle :) i okrągła forma :) taka tortownica.

pierwsza warstwa to galaretka, rozpuszczona we wrzątku z 375 ml wody, wlać tężejącą do formy aby bokami się nie wylała i wstawić do lodówki, w między czasie przygotować drugą warstwę, kolejną galaretkę rozpuścić w wodzie z 375 ml i dodać do gorącej 400 ml serka i wymieszać, wystudzoną wlać na zastygniętą galaretką i tak kolejne warstwy. Mam nadzieje, że zrozumiale napisałam :)

A tu znalazłam zdjęcie nie jest moje ale wychodzi coś podobnego, można na góre albo na dół dodać owoce.

o Boze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakie cudenko!!!!!!!!!!!!! chyba zrobie dwa zeby bylo duzo :):):):):)

O nie...chyba zaraz wezmę się za pieczenie ciacha ;-) Normalnie wygląda tak smakowicie, że mi ślinka pociekła :tak::szok::-D

Mnie też i chyba zaraz zrobię niestety będę musiała wyjść na to zimno bo nie mam składników w domu. No ale mąż będzie zadowolony no i oczywiście dzidzia:-)
No nie moge z Was:-D:-D:-D:-D Róbcie, róbcie:tak::-D

Co do ciast ja znam bardzo fajny przepis na sernik na zimno kolorowy z galaretek, szybki, łatwy i tani :) no i nie jest za słodki.

Potrzeba 5 opakowań galaretek (mogą być różne), dwa duże serki homogenizowane po 400 gram i tyle :) i okrągła forma :) taka tortownica.

pierwsza warstwa to galaretka, rozpuszczona we wrzątku z 375 ml wody, wlać tężejącą do formy aby bokami się nie wylała i wstawić do lodówki, w między czasie przygotować drugą warstwę, kolejną galaretkę rozpuścić w wodzie z 375 ml i dodać do gorącej 400 ml serka i wymieszać, wystudzoną wlać na zastygniętą galaretką i tak kolejne warstwy. Mam nadzieje, że zrozumiale napisałam :)

A tu znalazłam zdjęcie nie jest moje ale wychodzi coś podobnego, można na góre albo na dół dodać owoce.
Smakowicie brzmi:cool2: Mój M uwielbia galaretki i serki homo, więc chyba dziś zrobimy:tak::-D

Lecę z M do sklepu po jakąs kurtkę, musze wreszcie cosik kupic na zimę:)
Odezwe się jak wrócimy:) Do usłyszenia!
Aha! Weźcie jakies dobre przepisy powklejajcie:) Nawet na dania obiadowe, zupy:) na ten watek z przepisami:) Bo ja teraz w ciązy uwielbiam stac w garach, haha:)
Sprawdze Was jak wrócę:D

reklama
Do góry